Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου του Σ.Β.Π.Ε.

Αγαπητά μέλη,

 

Εκ μέρους του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας θα ήθελα να σας ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

 

Σε λίγες ημέρες θα ανατείλει το 2019, ένα έτος με μια μακρότατη αλυσίδα προκλήσεων, τις οποίες για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ως Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας θα χρειαστεί να επιδείξουμε όλοι μας πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας.

 

Το 2018 ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας υιοθετώντας εξωστρεφή πολιτική διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην διατύπωση των θέσεων για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενδυνάμωσε τις σχέσεις του με την «PlasticsEurope» και την «EuPC», τις εξέλιξε σε σταθερή και μόνιμη συνεργασία, συμβάλλοντας με δημιουργικές προτάσεις στην κατάθεση των σθεναρών αντιρρήσεων για τις επικείμενες οδηγίες.

 

Το 2019 θα είναι μια χρονιά ιδιαίτερων προκλήσεων και αυτό δεν αποτελεί μια ακόμη κοινοτοπία. Ο πολιτικός χάρτης στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις τοπικές κοινωνίες θα αλλάξει το 2019. Αν αυτή η αλλαγή θα είναι ριζική ή μερική θα αποφασιστεί από τους πολίτες που θα ψηφίσουν στις τετραπλές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το νέο έτος.

 

Σε αυτό το μεταβαλλόμενο σκηνικό, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας θα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος. Δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρίες σε μια περίοδο, που κυοφορούνται τεκτονικές αλλαγές για το υλικό, με την επικείμενη νομοθέτηση νέων οδηγιών, που θα περιορίσουν ή και απαγορέψουν πολύτιμα πλαστικά, όπως τα αποκαλούμενα μιας χρήσης.

 

Λένε ότι τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντάει την ευκαιρία. Προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις όποιες ευκαιρίες, θα εμφανιστούν το 2019 για την ελληνική βιομηχανία πλαστικών θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Για να συμβεί αυτό απαιτείται συλλογική εργασία από όλους μας. Τόσο από το νέο διοικητικό συμβούλιο όσο και τα μέλη του.

 

Η στρατηγική μας έχει καταστρωθεί. Απαιτούνται συμμαχίες αλλά και κάποιες νέες συνεργασίες προκειμένου να υλοποιηθεί με αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε να δρέψουμε τους καρπούς της.  Για το 2019 είναι απαραίτητη η προώθηση συνεργασίας με την εταιρία επικοινωνίας, που θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε την παραπλανητική αντίληψη, που υπάρχει στο ευρύτερο κοινό για το πλαστικό και θα συνδράμει στην προσπάθεια επιρροής στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε μια καθοριστική περίοδο πολλών αλλαγών στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική.

 

Η επιβίωση της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών θα κριθεί εν πολλοίς από τα αποτελέσματα της εφετινής χρονιάς. Για τον λόγο αυτό ζητώ την πολύτιμη αρωγή σας, προκειμένου να καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που θα εμφανιστούν.

 

Μέχρι να βρεθούμε από κοντά ξανά, θα ήθελα να σας ευχηθώ, εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το Νέο Έτος να είναι παραγωγικό, γεμάτο αγάπη, υγεία, δημιουργικότητα και οικογενειακή ευτυχία.

 

Φιλικά,

 

Δημήτριος Σύρμος