preloader icon

28.06.2018
Τα νέα του Συνδέσμου
Ο Σ.Β.Π.Ε. συμμετείχε ενεργά στην διαβούλευση για την "Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία"
news image

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας συμμετείχε ενεργά στην διαβούλευση για την «Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία», η οποία ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου. Για να συμμετάσχουμε με τον βέλτιστο τρόπο στην σημαντική διαδικασία, ζητήσαμε με επιστολή προς όλα τα μέλη μας να διαμορφώσουν από κοινού την δέσμη των προτάσεων μας. Η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη, ιδιαίτερα για μια τέτοια πρόταση νόμου, που θα καθορίσει το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών τα επόμενα χρόνια και ειδικά τις δραστηριότητές μας και μόνο ένας μονοψήφιος αριθμός μελών ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας.

Στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας αντιλαμβανόμαστε την καθημερινή αγωνία των εταιρειών για την ύπαρξη και την εξέλιξή τους σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο ρόλος του Σ.Β.Π.Ε. είναι μεταξύ άλλων και να προσδιορίσει την στρατηγική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η βιομηχανία πλαστικών στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχή, στενή επαφή με Ευρωπαϊκούς βιομηχανικούς Συνδέσμους όπως η «EuPC» (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Μεταποιητών Πλαστικών) και «PlasticsEurope» (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Προμηθευτών Πλαστικών).

Πρέπει όμως να συμμετέχουμε δυναμικά, με στοχευμένες προτάσεις και αιτήματα στην διαμόρφωση των Προδιαγραφών, στις εθνικές προτάσεις νόμου, που θα καθορίσουν τους όρους της δραστηριότητας μας τα επόμενα χρόνια, αλλιώς η κατάσταση θα γίνει ασφυκτική και ίσως με δυσάρεστες συνέπειες για όλους. Για τον λόγο αυτό σας ζητάμε να επενδύσετε λίγο από τον χρόνο σας στις πολύπλευρες δραστηριότητες του Συνδέσμου για να δρέψουμε όλοι μαζί τους καρπούς της δουλειάς αυτής.

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της επιστολής του Προέδρου Δημητρίου Σύρμου, για την συμμετοχή του Σ.Β.Π.Ε. στην διαβούλευση για την «Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία»

Επιστολή Σ.Β.Π.Ε. για τη Διαβούλευση της Κυκλικής Οικονομίας