preloader icon

30.06.2018
Ειδήσεις
«Το μέλλον της κυκλικής οικονομίας με τα πλαστικά»
news image

Περισσότεροι από 260 συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του «Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μεταποιητών Πλαστικών» (EuPC), που έλαβε χώρα στις 24 και 25 Μαΐου του 2018 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας συμμετείχε ενεργά σε μια από τις πλέον σημαντικές εκδηλώσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία πλαστικών. Τον Σ.Β.Π.Ε. εκπροσώπησαν ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Χρίστος Παπάζογλου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Δρ. Ηλίας Μάμαλης.

Η γενική συνέλευση της «EuPC» έλαβε χώρα σε μια συγκυρία, όπου οι περίπου 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύει ο «Σύνδεσμος Μεταποιητών Πλαστικών», υφίστανται συνεχείς, καθημερινές πιέσεις εξαιτίας των νομοθετικών πρωτοβουλιών κατά του υλικού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Απέναντι σε αυτές τις αυξανόμενες προκλήσεις η βιομηχανία των πλαστικών θα πρέπει να εμφανιστεί ως μια γροθιά και να αντιμετωπίσει ενωμένη τα προβλήματα, που έχουν προκύψει, όπως ειπώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να λάβετε μια γεύση από τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου ενώ στο τεύχος #241 του περιοδικού «Πλαστικά Χρονικά» μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα όσα έλαβαν χώρα στο Μιλάνο.

https://www.youtube.com/watch?v=xoNdOn1HQtU