preloader icon

01.09.2018
Τα νέα του Συνδέσμου
Ομιλία του Προέδρου του Σ.Β.Π.Ε. στο ECOCITY FORUM στην Θεσσαλονίκη
news image

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας, Δημήτριος Σύρμος προσκλήθηκε επίσημα για να μιλήσει στo «ECOCITY FORUM 2018» που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη από τις 3-5 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις».

Η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου θα λάβει χώρα την 5η Οκτωβρίου στις 11:30 στην ειδική ενότητα που διοργανώνει η «Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων» με θέμα: «Η πρόληψη και η διαχείριση αποβλήτων ως συμπληρωματικοί πυλώνες του Προτύπου Κυκλικής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για τον Σύνδεσμο, αυτή η πρόσκληση αφενός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αφετέρου επισφραγίζει τον θεσμικό ρόλο που έχει ο Σ.Β.Π.Ε. ως ισότιμος συνομιλητής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Σ.Β.Π.Ε. αποφάσισε, όπως ανακοίνωσε και στα μέλη του στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, να υιοθετήσει μια πιο ενεργή στάση απέναντι στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην απόπειρα επίλυσής τους.

Επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών είναι οι καρποί που δρέπουμε σήμερα με προσκλήσεις, όπως η συγκεκριμένη.

Για να διατηρηθεί αυτό το θετικό momentum θα πρέπει ο Σ.Β.Π.Ε. να λειτουργεί σε αγαστή συνεργασία με όλα τα μέλη του, τα οποία θα προτρέπαμε να επιδείξουν την υποστήριξη τους σε ανάλογες εκδηλώσεις με την παρουσία τους.

Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να ζητήσουμε από όλα τα μέλη που θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη να δεσμεύσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Προέδρου, Δημητρίου Σύρμου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

Έτσι θα αποδείξουν εμπράκτως ότι η βιομηχανία πλαστικών στην Ελλάδα είναι ενωμένη στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που ορθώνονται τα επόμενα χρόνια ενώπιον της.