preloader icon

01.11.2018
Τα νέα του Συνδέσμου
Ο πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε. στο "Heineken Growth Makers night"
news image

Με την ενεργή συμμετοχή  του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας, Δημήτριου Σύρμου, πραγματοποιήθηκε το τέταρτο (4ο) «Heineken Growth Makers night» την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στον ιδιαίτερο χώρο του «Orange Grove», που φιλοξενεί νεοφυείς επιχειρηματικές προσπάθειες.  Ο πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε. συμμετείχε στη βραδιά καινοτόμου επιχειρηματικότητας κατέχοντας θέση στο πάνελ της συζήτησης, που αφορούσε την κυκλική οικονομία, τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας, τις βέλτιστες εταιρικές πρακτικές αλλά και την σημασία της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην παγκόσμια προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη.

Για τον Σ.Β.Π.Ε., η πρόσκληση αυτή επισφραγίζει ουσιαστικά τον ρόλο του πρωτοπόρου που έχει σε θέματα κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης, όπως πιστοποιήθηκε με το πρόσφατο επιτυχημένο Διεθνές Συνέδριο (Κυκλική Οικονομία και Πλαστικά) που διοργάνωσε στις 12 Οκτωβρίου 2018, ενώ υπογραμμίζει, παράλληλα, τον θεσμικό ρόλο που έχει ως ισότιμος συνομιλητής με όλους τους φορείς και δη με εταιρείες με παγκόσμια απήχηση, όπως η «Heineken»».  Ο κύριος Σύρμος προσπάθησε σε ένα ιδιαίτερο κοινό, με επιχειρηματική κουλτούρα και διευρυμένους ορίζοντες, να υπογραμμίσει ότι η κυκλική οικονομία αποτελεί μια επιχειρηματική ευκαιρία. Επιχείρησε, δε, να ξεδιαλύνει μύθους και να καταλύσει στερεότυπα, που περιβάλλουν ένα υλικό, όπως το πλαστικό, με χιλιάδες χρήσεις, που έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων συνανθρώπων μας παγκοσμίως. Ο κύριος Σύρμος γνωστοποίησε τις έρευνες, που λαμβάνουν χώρα για την παραγωγή νέων πρώτων υλών από τα πλαστικά απόβλητα, που σε συνδυασμό με τον καινούριο σχεδιασμό των προϊόντων θα φέρει μια πραγματική τεχνολογική επανάσταση. Η κυκλική οικονομία, όπως τόνισε, θα δώσει νέες ευκαιρίες στη νέα γενιά και δύναται να αντιμετωπίσει τη «λερναία Ύδρα» της ανεργίας, αν φυσικά οι νόμοι εφαρμοστούν, όπως πρέπει. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και όλοι θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να αφήσουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που βρήκαν.

Τις εργασίες της εκδήλωσης κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», Αλέξανδρος Δανιηλίδης, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο πάνελ συζήτησης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας, Δημήτριο Σύρμο, ήταν η Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Συμπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN GR-SDSN), Φοίβη Κουντούρη και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.