Ευχαριστήρια επιστολή της PlasticsEurope στον «Σ.Β.Π.Ε.» για την άρτια διοργάνωση του MAB στην Αθήνα

Την απόλυτη ικανοποίηση της για την άρτια διοργάνωση του «Mediterranean Advisory Board» και την ζεστή φιλοξενία στην Αθήνα εξέφρασε η «PlasticsEurope» προς τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας με επιστολή του περιφερειακού διευθυντή της, Τζιουζέπε Ρίβα. Το «MAB» διεξάχθηκε στο ξενοδοχείο «Divani Palace Acropolis» στις 11 Οκτωβρίου 2018 και αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συζητηθούν όλα τα «ανοιχτά» ζητήματα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας πλαστικών, έστω και στο περιφερειακό επίπεδο της Μεσογείου. Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο Σ.Β.Π.Ε. ως αμφιτρύωνας της εκδήλωσης διοργάνωσε επίσκεψη στο νέο μουσείο της Ακρόπολης και έπειτα παρέθεσε επίσημο δείπνο εν όψει του Συμβουλίου της επόμενη ημέρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 30 εκπρόσωποι από τις Βαλκανικές χώρες, την Ιταλία και την Τουρκία. Την έναρξη του συμβουλίου εκκίνησαν με τους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε., Δημήτριος Σύρμος και ο πρόεδρος του «Mediterranean Advisory Board», Μάσιμο Κοβέτσι.

 

Ο Χρίστος Παπάζογλου, ιδιοκτήτης της «MACPAC SA» παρουσίασε τον «αντίκτυπο της ευρωπαϊκής στρατηγικής στην ελληνική βιομηχανία πλαστικών μιας χρήσης».

Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και η Αν Γκαέλ Κολό από την «PlasticsEurope», όπου παρουσίασε και τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την πρόταση οδηγίας για τα αποκαλούμενα πλαστικά μιας χρήσης. Η συνέχεια δόθηκε με την Γκορντάνα Πέχνεκ – Πάβλοβιτς από τον αντίστοιχο κροατικό Σύνδεσμο «HGK», η οποία παρουσίασε την πλατφόρμα για την διαχείριση απορριμμάτων στην περιφέρεια της Μεσογείου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η εμπειρία ανακύκλωσης της τουρκικής εταιρείας «Tanrikuli Plastik», την οποία παρουσίασε ο Γιαβούζ Ερόγλου. Τα προγράμματα και τις δράσεις για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης στην Μεσόγειο ανακεφαλαίωσε ο Γκαετάνο Λεόνε της «UNEP», ενώ η κυρία Κολό ανέφερε την πρόοδο που υπάρχει στο πρόγραμμα «Clean Sweep». O κύριος Ρίβα έκλεισε το Συμβούλιο με την ομιλία του για την Χημική ανακύκλωση και ανακοίνωσε την επόμενη συνάντηση του «MAB». Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ευχαριστήρια επιστολή της «PlasticsEurope» προς τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας, Δημήτριο Σύρμο.

 

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

 

Εξ ονόματος της «PlasticsEurope», επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω και πάλι για την ζεστή φιλοξενία σας προς όλα τα μέλη του «Mediterranean Advisory Board» της «PlasticsEurope». Η υποστήριξή σας, οι ιδέες και οι προτάσεις σας είχαν καθοριστική σημασία έτσι ώστε η συνάντηση να αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμη για όλους τους συμμετέχοντες. Θα ήθελα επίσης να σας συγχαρώ, όπως και όλα τα μέλη του Σ.ΒΠ.Ε., για την πλήρη επιτυχία του Διεθνούς Συνεδρίου της 12ης Οκτωβρίου, το οποίο ήταν εξαιρετικά πλούσιο σε περιεχόμενο, διαλόγους και πάθος. Είναι σπάνιο γεγονός να βλέπουμε συγκεντρωμένους τόσους πολλούς επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενους για την βιομηχανία των πλαστικών, οι οποίοι μοιράζονται το όραμα τους και τις απόψεις τους, προσπαθώντας να βρουν λύσεις στα προβλήματα που επηρεάζουν τη βιομηχανία μας : μια πολύ καλά οργανωμένη διοργάνωση. Θα ήθελα να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ηλία (σ.σ. Μάμαλη – Εκτελεστικό Διευθυντή του Σ.Β.Π.Ε.) για την επαγγελματικότητα και την ενεργητικότητά του. Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα.

 

Με εκτίμηση,

Giuseppe Riva.

 

Director Mediterranean Region Plastics Europe Italia