preloader icon

14.12.2018
Τα νέα του Συνδέσμου
Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον βέλτιστο σχεδιασμό των πλαστικών δίσκων PET που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη ανακύκλωση.
news image

Η «Petcore Europe» και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ανακυκλωτών Πλαστικών «PRE» δημοσίευσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για τον βέλτιστο σχεδιασμό των δίσκων από PET (Design for Recycling Guidelines for PET trays), οι οποίες φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη ανακύκλωση. Οι κατευθυντήριες γραμμές αναπτύχθηκαν από την ομάδα εργασίας PET της «Petcore Europe».

Το κοινό σχόλιο των δύο συνδέσμων ήταν ότι υπάρχει αυξανόμενη τάση στη συλλογή δίσκων από PET για συγκεκριμένες δραστηριότητες ανακύκλωσης. Παρ 'όλα αυτά, θα πρέπει να αυξηθούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση συλλογής μεγαλύτερων ποσοτήτων. Εκτός από τη χωριστή και σωστή συλλογή δίσκων και άλλων προϊόντων από PET, ο βέλτιστος σχεδιασμός ενός προϊόντος με στόχο την ανακύκλωση, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας. Με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, η βιομηχανία PET θέλει να αποδείξει ότι η κατάλληλα σχεδιασμένη συσκευασία, η χωριστή συλλογή, η καλή διαλογή και η ανακύκλωση των δίσκων PET είναι ο σωστός δρόμος προς την υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας.

Τα μέλη του Συνδέσμου μπορούν να διαβάσουν παρακάτω το έγγραφο των «Petcore Europe» και «PRE».

Petcore