preloader icon

23.02.2019
Ειδήσεις
Σειρά άρθρων στο «National Geographic Kids» για τα οφέλη των πλαστικών
news image

Στη δημιουργία μιας σειράς άρθρων που θα εστιάζουν στην καινοτόμο, βιώσιμη και υπεύθυνη χρήση πλαστικών αποφάσισε να προχωρήσει το περιοδικό «National Geographic Kids» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σειρά θα ονομάζεται «All About Plastic» (Όλα σχετικά με τα πλαστικό) και θα διερευνά την ιστορία του πλαστικού, εξετάζοντας μερικούς από τους πλέον καινοτόμους τρόπους, που έχει χρησιμοποιηθεί για να συνεισφέρει θετικά στην αλλαγή της κοινωνίας μας.

Η πρώτη σειρά των άρθρων, που έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν στους μελλοντικούς πολίτες, τα παιδιά, το θαυματουργό υλικό των πλαστικών και τις χιλιάδες χρήσεις του, δημοσιεύτηκαν στο τεύχος του Ιανουαρίου του 2019. Στα άρθρα θα παρουσιαστούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις επιζήμιες συνέπειες που έχει η ρύπανση με την ανορθολογική χρήση των απορριμμάτων από ορισμένους καταναλωτές.

«Το All About Plastic» θα παρέχει στους αναγνώστες του μια σε βάθος ματιά στις καινοτομίες που έγιναν εφικτές χάρη στο πλαστικό, καθώς και στην ενίσχυση του βασικού μηνύματος που πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου, ιδίως τα παιδιά, ότι πρέπει να μειώσουμε την ρύπανση για να σώσουμε τον πλανήτη μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού, Πίτερ Τζόνσον. Παράλληλα, στο περιοδικό άρχισε ήδη ένας δημιουργικός διαγωνισμός για παιδιά ενώ θα τους προσφέρονται τα εφόδια για να ασχοληθούν με την βιομηχανία πλαστικών στο μέλλον.