preloader icon

24.04.2019
Ειδήσεις
Γήπεδο από 50.000 πλαστικά κύπελλα στη Ρωσία
news image

Μπορεί τα αποκαλούμενα πλαστικά μιας χρήσης να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα παγκοσμίως, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι έχουν μια δεύτερη, πολλές φορές, λαμπερή και χρήσιμη «ζωή».

Στο Σότσι της Ρωσίας, όπου το 2014 διοργανώθηκαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και το 2018 κάποιοι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο ένα γήπεδο, το οποίο κατασκευάστηκε από 50.000 πλαστικά κύπελλα.

Τα κόκκινα πλαστικά κύπελλα συλλέχθηκαν πέρυσι από τη γνωστή εταιρεία ζυθοποιίας, «Budweiser», η οποία βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο για να ανακυκλώσει τα πλαστικά απορρίμματα, που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συνολικά, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια πλαστικά κύπελλα κατά τη διάρκεια της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη, εκ των οποίων τα 50.000 συνέβαλλαν στη δημιουργία μιας νέας αθλητικής εγκατάστασης στην πόλη του Σότσι.

Το «Budweiser ReCup Arena» εγκαινιάστηκε στις αρχές Απριλίου. Το τερέν του γηπέδου, το οποίο είναι λευκό και κόκκινο έχει δημιουργηθεί εξολοκλήρου από τα ανακυκλωμένα πλαστικά κύπελλα.

Οι ντόπιοι οπαδοί ποδοσφαίρου θα προσκληθούν σύντομα για να παρακολουθήσουν τον πρώτο αγώνα στο γήπεδο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πλάνα από το γήπεδο και πως κάλυψε το γεγονός η ρωσική τηλεόραση. Στα εγκαίνια του γηπέδου βρέθηκε και ο πρώην διεθνής Ιταλός αμυντικός, Μάρκο Ματεράτσι.

https://www.youtube.com/watch?v=9YV3LxZvtQ4