Από ανακυκλωμένα πλαστικά θα κατασκευαστεί σκηνή στο φημισμένο φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι

Τα πλαστικά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο. Στο φημισμένο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι τα μεγάλα ονόματα της μουσικής θα δονήσουν την ατμόσφαιρα πάνω σε μια σκηνή που θα έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα πλαστικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές σκοπεύουν να κατασκευάσουν την «Gas Tower» αρένα, όπου θα εμφανιστούν πολλά μεγάλα ονόματα της Dance μουσικής, από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα.

Τα πλαστικά απορρίμματα θα συλλεχθούν από παραλίες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους της ευρύτερης περιοχής του Έξετερ.

Σύμφωνα με δηλώσεις των διοργανωτών στο δημόσιο δίκτυο επικοινωνίας, το «BBC», απαιτούνται περίπου δέκα τόνοι πλαστικών για την κατασκευή της αρένας. Η συγκομιδή των πλαστικών απορριμμάτων έχει αρχίσει από τις 11 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 23 Μαΐου.

Εθελοντές συνέλλεξαν τα απορρίμματα από παραλίες της νοτιοδυτικής ακτής της Αγγλίας, αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι τα πλαστικά είναι πολύτιμος πόρος για να απορρίπτεται με μη ορθό τρόπο.