Ο πρώτος πρόεδρος της «Alliance to End Plastic Waste»

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η «Συμμαχία για την Εξάλειψη των Πλαστικών Αποβλήτων» (Alliance to End Plastic Waste) ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θα προέρχεται από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.).

Ο Γιάκομπ Ντούερ θα αναλάβει την ηγεσία του σημαντικού οργανισμού, που έχει δεσμευτεί να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές, προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης προκειμένου να εξαλειφθούν τα πλαστικά απορρίμματα από το περιβάλλον.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Συμμαχίας έχει εργαστεί για περίπου 17 έτη στον Ο.Η.Ε. και τα τελευταία χρόνια ήταν ο διευθυντής του προγράμματος περιβάλλοντος.  


 Σε αυτόν τον νέο του ρόλο, ο Ντούερ θα επιχειρήσει να εξειδικεύσει τον σχεδιασμό της «Συμμαχίας για την Εξάλειψη των Πλαστικών Αποβλήτων», να συνεισφέρει δημιουργικά στην υλοποίηση του και να προτείνει λύσεις, που θα ελαχιστοποιήσουν τα πλαστικά απορρίμματα στο περιβάλλον.

«Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε η Συμμαχία να καταστεί ένα μοναδικό μοντέλο για την αντιμετώπιση των πλαστικών απορριμμάτων, τα οποία αποτελούν ένα από τα πιο πιεστικά περιβαλλοντικά ζητήματα σήμερα» δήλωσε ο κύριος Ντούερ. 

 «Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η Συμμαχία θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προώθηση βιώσιμων λύσεων για το μέλλον».

Η «Alliance to End Plastic Waste» (AEPW) απαρτίζεται από περίπου τριάντα εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα (1,0) δισεκατομμύριο δολάρια, με καταληκτικό στόχο την επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της «Συμμαχίας» απαρτίζεται από εταιρείες που παράγουν, χρησιμοποιούν, πωλούν, μεταποιούν, συλλέγουν και ανακυκλώνουν πλαστικά. Παραγωγούς χημικών και πλαστικών, εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, εμπόρους λιανικής πώλησης, μεταποιητές και εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων. Ολόκληρη, δηλαδή, την αλυσίδα αξίας των πλαστικών.

Η Συμμαχία συνεργάζεται ήδη με το «Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη» (World Business Council for Sustainable Development), το οποίο αποτελεί ιδρυτικό στρατηγικό εταίρο.