preloader icon

30.09.2019
Ειδήσεις
Τα πλαστικά θα διαμορφώσουν το μέλλον στην Κ 2019
news image

Ο ανηλεής πόλεμος εναντίον των πλαστικών μπορεί να βρίσκεται στο αποκορύφωμα του αυτή την εποχή αλλά οι μοναδικές ιδιότητες του υλικού θα το διατηρήσουν στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Τα πλαστικά θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Το μήνυμα αυτό θέλει να επικοινωνήσει το συνέδριο, «Plastics Shape the Future», που θα διοργανώσει η «PlasticsEurope» κατά τη διάρκεια της έκθεσης «K 2019», που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2019 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές εφαρμογές, που δημιουργήθηκαν χάρη στα πλαστικά ενώ θα εξεταστεί διεξοδικά από τους ομιλητές πως τα υλικά αυτά θα επηρεάσουν το περιβάλλον και τη ζωή μας.

Το εφετινό συνέδριο θα εστιάσει στη διασύνδεση του ψηφιακού κόσμου και των διαδικασιών παραγωγής, που εφαρμόζει η βιομηχανίας παραγωγής ενώ θα υπάρξει ειδική ενότητα για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Ερευνητικοί οργανισμοί καθώς και η πανεπιστημιακή κοινότητα θα παρουσιάσουν το τρέχον έργο τους, το οποίο επικεντρώνεται σε καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες, που ευελπιστούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας,  την αποδοτικότητα των πόρων, την ψηφιοποίηση και την αειφόρο ανάπτυξη.

Σε ένα βίντεο, που διαρκεί περίπου 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, η «PlasticsEurope» περιγράφει πως τα πλαστικά θα διαμορφώσουν το κοινό μας μέλλον:

https://vimeo.com/360245101