preloader icon

04.02.2020
Δελτία τύπου
Νέα ηγεσία στην «PlasticsEurope»
news image

Έπειτα από πολύμηνη, διεξοδική αναζήτηση, η «PlasticsEurope», ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος, που εκπροσωπεί τους Προμηθευτές πλαστικών υλών, αποφάσισε να αναθέσει την ηγεσία του σε μια γυναίκα, που είχε αποδείξει τις ικανότητες της στην «EUROPEN».

Η Βιρτζίνια Γιάνσενς είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού και καταλαμβάνει τη θέση του Καρλ Χάινριχ Φέρστερ. Θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα της στις 16 Μαρτίου 2020 και έχει μπροστά της μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις, σε ένα αρνητικό περιβάλλον για την ευρωπαϊκή βιομηχανία πλαστικών.

Ο κυοφορούμενος πανευρωπαϊκός φόρος για τα πλαστικά, οι απειλές ακόμη και για απαγόρευση των πλαστικών συσκευασιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Οδηγία για τα πλαστικά μιας χρήσης και ο συνεχιζόμενος «πόλεμος» εναντίον του υλικού, δημιουργούν ένα αποπνικτικό περιβάλλον, στο οποίο καλείται να δράσει άμεσα η κυρία Γιάνσενς.

Η Βιρτζίνια Γιάνσενς έχει οικειότητα με το χώρο των πλαστικών μιας και μέχρι πρότινος ήταν Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συσκευασίας και Περιβάλλοντος (EUROPEN). Θέση που κατείχε  από το 2012.

Ο Πρόεδρος της «PlasticsEurope», Χαβιέρ Κονστάντε καλωσόρισε την Βιρτζίνια Γιάνσενς λέγοντας: «Είμαστε ικανοποιημένοι, που η Βιρτζίνια θα βρίσκεται πλέον μαζί μας. Το ταλέντο της, τα προσόντα και οι ηγετικές ικανότητές της θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της «PlasticsEurope». Θα μας προσφέρει την αποδεδειγμένη εμπειρία της σε θέματα που άπτονται των προκλήσεων της βιωσιμότητας αλλά και στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα αξίας των πλαστικών, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για να επιτευχθούν οι στόχοι μας» κατέληξε ο κύριος Κονστάντε.

«Αποτελεί τιμή η ανάληψη της θέσης της Διευθύνουσας Συμβούλου της «PlasticsEurope». Με ανοικτό πνεύμα και αίσθημα ευθύνης, ανυπομονώ να αντιπροσωπεύσω μια βιομηχανία που βρίσκεται στον πυρήνα της καινοτομίας και αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις» σχολίασε η κυρία Γιάνσενς. «Η «PlasticsEurope» θέλουμε να  αντικατοπτρίσει τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας και να επιταχύνει την εύρεση και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για λογαριασμό των μελών και των εταίρων της. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι μιας νέας εποχής για τα πλαστικά με ξεκάθαρες ευκαιρίες για θετική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της καθημερινότητας»

Πριν από την ανάληψη της θέσης της Διευθύνουσας Συμβούλου στη «EUROPEN» το 2012, η Βιρτζίνια Γιάνσενς δραστηριοποιείτο στις Βρυξέλλες ως σύμβουλος δημόσιων υποθέσεων και δημοσίων σχέσεων για διάφορους πελάτες που προέρχονταν από το περιβάλλον, τον τομέα τροφίμων, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία της ενέργειας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος και τα μέλη του θέλουν να ευχηθούν μια παραγωγική θητεία στην κυρία Γιάνσενς και να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων, που έχει μπροστά της η βιομηχανία των πλαστικών.