Αναβάλλεται η διήμερη εκδήλωση του WFO στην Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος και τα μέλη του παρακολουθούν με έκδηλη την αγωνία την άτακτη εξάπλωση του κορωναϊού παγκοσμίως. Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, κάτι που αποδεικνύεται με τα όσα εκτυλίσσονται στη γείτονα χώρα, Ιταλία.

Σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο προέχει η προστασία όλων μας, η υγεία και η ασφάλεια, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος λειτούργησε προληπτικά και ανέβαλλε εγκαίρως τόσο τη Γενική του Συνέλευση (προγραμματισμένη για την 17η Μαρτίου), όσο και την ενημερωτική ημερίδα, που θα συνδιοργάνωνε με τη ΔΕΠΑ (προγραμματισμένη για 31η Μαρτίου).

Σήμερα, έπειτα από εκτενή διάλογο με τους ομολόγους μας στο εξωτερικό αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την αναβολή της διήμερης εκδήλωσης, που θα συνδιοργανώναμε με το Waste Free Oceans» στις 7 και 8 Μαΐου στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και θα ενημερωθείτε έγκαιρα για αυτήν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι «πλέουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα» και έχουμε απέναντι δύσκολες και άγνωστες συνθήκες.  

Η ελληνική βιομηχανία των πλαστικών έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα μιας και πάντα αναφέρεται στην ανάγκη να λαμβάνονται υπόψιν οι επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις για όποιο ζήτημα απασχολεί τη δημόσια σφαίρα.

Ο Σ.Β.Π.Ε. θεωρεί ότι σύντομα θα βρεθούν οι «ασπίδες» για την καταπολέμηση του ιού αυτού, που προκάλεσε την σημερινή πανδημία από τους επιστήμονες, που εργάζονται κοπιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή και ως ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας θα αναβάλλουμε όλες τις εκδηλώσεις μας για να προστατεύσουμε όλα τα μέλη της ελληνικής βιομηχανίας και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τα έκτακτα προληπτικά μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, που διερχόμαστε.

Αυτές τις στιγμές κλείστε αυτιά και μάτια στην παραπληροφόρηση και εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Αναζητήστε πληροφορίες στο www.eody.gov.gr και παραμείνετε προστατευμένοι από τον ιό