Διοικητικό Συμβούλιο

Η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Γεννήθηκε το 1961 στον Πλάτανο, Αιγίου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έκανε σπουδές στην Οικονομία, το Marketing και την Κοινωνιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από τις αρχές του 2009, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Shell Co. ΕλλάςΑΕ, όπου σύντομα ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Όταν το τμήμα αγροχημικών της Shell Chemical Ελλάς εξαγοράστηκε από την Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ, ανέλαβε πάλι τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων έως το 1998 οπότε και ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Το 2000, η Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ εξαγοράστηκε από τη BASF, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ, την οποία και κατείχε έως το τέλος του 2008.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.),καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Σωματίου Υποστηρικτών του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ (2003-2006), Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ,συνεπικεφαλής για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) (2015-2017) και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 15ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε το 2004, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το Χάος».

Επίσης, από το 2009 έως το 2013 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ),  του οποίου υπήρξε Γενικός Γραμματέας από το 2005. Από το 2000 έως το 2012, διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι κάτοχος «Bachelor» στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Αγγλίας και έπειτα από το τέλος των σπουδών του απέκτησε «Master of Business Administration (MBA) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2011 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην βιομηχανία πλαστικών «Αφοί Πανόπουλοι αβεε – Πανχαρτ» που εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας. Το 2012 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, θέση που κατείχε έως το 2019. Εξελέγη αναπληρωματικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (μεταποιητικό τμήμα) στις εκλογές του 2017.

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1969. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος. Από το 1994 έχει διατελέσει στέλεχος σε εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης έργων διαχείρισης αποβλήτων. Από το 2009 είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας WasteSolutions A.E.. Από το 2015 είναι Σύμβουλος Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εργων, του Ομίλου VKCA.E.,που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης πόρων (resourcemanagement) όπως επίσης και στη λειτουργία μονάδων διαχείρισης αποβλήτων. Από το 2017 είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης της εταιρείας Replastik ΙΚΕ, μέλος του Ομίλου VKCA.Ε. η οποία εξειδικεύεται στην ανακύκλωση δευτερογενών πλαστικών. Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα, σημαντική παρουσία στην Ελλάδα αλλά και εξαγωγική δραστηριότητα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.  Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην συνέχεια έλαβε MBA in Finance από το Stirling University of Scotland, ως υπότροφος της Βρετανικής Πρεσβείας.  Εργάστηκε στο τμήμα εξαγωγών της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε., σε εταιρεία διανομής προϊόντων της NESTLE στην Αφρική και τα τελευταία 17 χρόνια δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορίας πλαστικών πρώτων υλών, χημικών και μηχανημάτων στην Ionian Chemicals. Είναι πρόεδρος και εμπορικός διευθυντής των εταιρειών Orbit Polymersκαι Ionian Chemicals.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Μηχανολόγος – Μηχανικός στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης και αποφοίτησε το 2007.

Από το 2009, είναι συνιδιοκτήτης της M.P. Extruders Ο.Ε., ειδικεύεται στη σχεδίαση και στην εξ’ ολοκλήρου κατασκευή μηχανημάτων blown film Extruders, καθώς και τη σχεδίαση ολοκληρωμένων γραμμών παραγωγής πλαστικής εύκαμπτης συσκευασίας.

Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου τους Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο 2016. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Νοέμβριο του 2009.  

Γεννήθηκε στην Πειραιά το 1969. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Chemical Engineering από το University of Cincinnati/USA.
Είναι κύριος μέτοχος και αντιπρόεδρος της εταιρίας ‘ΒΕΝ. Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΒΕΕ – ΠΕΙΡΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ’. Για περισσότερα από 25 χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης στην προσωπική εταιρία στον χώρο της εύκαμπτης συσκευασίας.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος και το 2015 εξελέγη Αναπληρωτής ταμίας του Συνδέσμου.