preloader icon

ViewCategory

Φωτογραφίες
news thumb
20.09.2021
Ο Σ.Β.Π.Ε. συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του «Σ.Ε.Φ.»

Στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2021 συμμετείχε ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» στην με την εθελοντική δράση που διοργάνωσε η «BASF» σε συνεργασία με την «Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος» (HELMEPA), την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021.


Πάνω από 25 εργαζόμενοι της «BASF», εταιρειών μελών του «Σ.Β.Π.Ε.» και της «HELMEPA» καθάρισαν την παραλία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «BASF», τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από την Covid-19.


«Με αυτή τη συμβολική προσπάθεια, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τα πλαστικά δεν πρέπει να απορρίπτονται στο περιβάλλον. Η BASF είναι ιδρυτικό μέλος της παγκόσμιας Συμμαχίας για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα (Alliance to End Plastic Waste), που περιλαμβάνει περίπου 80 εταιρείες, συνεργαζόμενους φορείς και υποστηρικτές. Η συμμαχία έχει σαν στόχο την προώθηση λύσεων που μειώνουν και εξαλείφουν τα πλαστικά απόβλητα στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στις θάλασσες μας», τόνισε ο κ. Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της «BASF Ελλάς ΑΒΕΕ».


«Βρεθήκαμε σήμερα στο Σ.Ε.Φ. προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η βιομηχανία των πλαστικών πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Δράσεις καθαρισμού, όπως η σημερινή, αποτελούν μια έμπρακτη απόδειξη ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ρύπανσης και να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Τα πλαστικά μετά τη χρήση δεν είναι απορρίμματα αλλά αποτελούν έναν πολύτιμο πόρο, που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να προσφέρει λύσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας», δήλωσε ο κ. Ηλίας Μάμαλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του «Σ.Β.Π.Ε.». 


Από την πλευρά της, η κα Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της «Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA» δήλωσε: «Κάθε εθελοντικός καθαρισμός έχει μεγάλη αξία. Πέρα από την προφανή, δηλαδή αυτή της απομάκρυνσης απορριμμάτων από μια ακτή, δρούμε και προληπτικά αποτρέποντας να καταλήξουν ακόμα περισσότερα σκουπίδια στη θάλασσα. Αν συνεχίσουμε να ρυπαίνουμε με τους ίδιους ρυθμούς, εκτιμάται ότι το 2050 θα έχουμε περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια στις θάλασσες. Επίσης, οι καθαρισμοί παραλιών μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα πλαστικό καπάκι ή μια πλαστική σακούλα που θα προσπεράσουμε στην παραλία δεν είναι τόσο αθώα, αντιθέτως αποτελούν απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον, και αυτό είναι ακόμα ένα όφελος για όσους συμμετέχουν σε αυτή τη βιωματική δραστηριότητα. Μετά από κάθε καθαρισμό, πολλοί εθελοντές προχωράνε άμεσα σε αλλαγή συνηθειών. Μικρές αλλαγές, με μεγάλη αξία για την υγεία του πλανήτη μας».  

 

Η BASF ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας Alliance to End Plastic Waste


Η Συμμαχία για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα (Alliance to End Plastic Waste) σχεδιάζει δράσεις όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη, εστιάζοντας σε τέσσερις βασικούς τομείς: Τη βελτίωση υποδομών για τη συλλογή και τη διαχείριση αποβλήτων και την αύξηση της ανακύκλωσης, την καινοτομία για να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν την ανάκτηση και την ανακύκλωση των πλαστικών και που δημιουργούν αξία για τα πλαστικά μετά τη χρήση τους, την εκπαίδευση και δέσμευση των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, των κοινοτήτων να λάβουν δράση, και τέλος, τον καθαρισμός περιοχών με συσσώρευση πλαστικών αποβλήτων στο περιβάλλον, ειδικότερα τους μεγαλύτερους αγωγούς αποβλήτων, όπως τα ποτάμια, που μεταφέρουν τα απόβλητα της στεριάς στις θάλασσες. Περισσότερα στο https://endplasticwaste.org/

news thumb
22.11.2018
Στιγμιότυπα από την 58η Έκτακτη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας, που διεξάχθηκαν στις 22 Νοεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο “Golden Age”.
Ηλίας Μάμαλης – Εκτελεστικός Διευθυντής Σ.Β.Π.Ε. Δημήτριος Σύρμος – Γεώργιος ΛυσσαίοςΓεώργιος Λυσσαίος – Αντιπρόεδρος Σ.Β.Π.Ε.Δημήτριος Σύρμος – Πρόεδρος Σ.Β.Π.Ε.Εφορευτική ΕπιτροπήΠαναγιώτης Γεροντόπουλος – Orbit Polymers S.A.Χρίστος Γρύλλιας – Bright Colors ABEEΣωτήριος Κορδάς – Replastik Ι.Κ.Ε.Δημήτριος Κωτσόπουλος – Σ. & Δ. Κωτσόπουλος Ο.Ε. “MP Extruders”Νικόλαος Οικονομίδης – Βεν. Ν. Οικονομίδης Α.Β.Ε.Ε.Χαρίλαος Πανόπουλος – Αφοι Πανόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.
news thumb
12.10.2018
Μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας συμμετείχαν στην έκθεση «Syskevasia/Plastica 2018», που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2018, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την επιτυχία της διοργάνωσης.
Σ.Β.Π.ΕPLUSPACK A.E.ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε.FIALOPLASTIKITIMIPLAST S.A.VEKIOSIBSVPACK VOUKELATOSLEONIDISGRECO PLASTDELTA CHEMICALSRESINEXPENTAPLASTPOKASKARASTEFANOU S.A.Κ.ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.FEBO HELLAS A.E.MP EXTRUDERSKALMAN CHEMICALS S.A.PORTOKALLIDIS PLASTICS
news thumb
12.10.2018
Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από το διεθνές συνέδριο «Κυκλική Οικονομία και Πλαστικά», το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Syskevasia/Plastica 2018» στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στις 12 Οκτωβρίου 2018. Μια πληθώρα φωτογραφιών, που θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε στη μνήμη σας το απόλυτα επιτυχημένο συνέδριο του Σ.Β.Π.Ε.
Dr Ηλίας Μάμαλης - Εκτελεστικός Διευθυντής ΣΒ.Π.ΕΔημήτριος Σύρμος - Πρόεδρος Σ.ΒΠ.Ε.Σωκράτης Φάμελλος - Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & ΕνέργειαςΔημήτριος Πολιτόπουλος - Πρόεδρος Ε.Ο.Αν.Alexandre Dangis - Managing Director EuPCGiuseppe Riva - Director Mediterranean Region Plastics Europe ItaliaΙωάννης Ράζης - Γενικός Διευθυντής Ε.Ε.Α.Α.Αργυρώ Ρεμούνδου - ΣτέλεχοςΕ.Ο.ΑνΚωνσταντίνος Αραβώσης - Αναπληρωτής καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου.Dr Κωνσταντίνος Μουστάκας – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Ιωάννης Κασελίμης – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΣΙΒΙΛ Ε.Π.Ε.Χρίστος Παπάζογλου – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΚΠΑΚ Α.Ε.Maurizio Crippa – CEO Gr3n SAGLYavuz Eroglu – Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών ΤουρκίαςΣτέλιος Κακουλίδης – Επικεφαλής Καινοτομίας Ομίλου Πλαστικά Θράκης Α.Ε.Γιάννης Τσερέπας – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Λαριπλάστ Α.Ε.Μάκης Ζιώμας – Διευθυντής Νότιο – Ανατολικής Ευρώπης PVC ForumΔημήτριος Σύρμος – Giuseppe RivaΔημήτριος Σύρμος – Cvetanka Todorova