preloader icon

ViewCategory

Επικείμενες εκδηλώσεις
news thumb
25.09.2022
Ενημερωτική εκδήλωση για τον νέο Κλιματικό Νόμο από τον «ΣΒΠΕ» στις 2 Οκτωβρίου

Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος: Υποχρεώσεις & Ευκαιρίες για την Βιομηχανία Πλαστικών», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 16:00 στην Αίθουσα 2 του εκθεσιακού κέντρου «Metropolitan Expo», στο πλαίσιο της έκθεσης «Plastica 2022».

 Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποσαφηνιστεί το θεσμικό πλαίσιο του νέου εθνικού Κλιματικού Νόμου (Ν. 4936/2022), ο οποίος στοχεύει στην βελτίωση της προσαρμοστικής ικανότητας και της κλιματικής ανθεκτικότητας της Ελλάδας αλλά και τη διασφάλιση της σταδιακής μετάβασης της χώρας στην κλιματική ουδετερότητα έως το έτος 2050.

 Θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση των μελών του «Σ.Β.Π.Ε.» και όχι μόνο, για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο νόμο, τις απαιτήσεις που καλούνται να εκπληρώσουν, πως επηρεάζεται η λειτουργία τους, καθώς και ποιες είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες συμμόρφωσης με τους ευρωπαϊκούς στόχους.

 Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Γιώργος Πριμικύρης, Sustainability & ESG Coordinator @ SustChem S.A.

 Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», Γιώργος Λυσσαίος θα απευθύνει χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης.

 Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» (Σ.Β.Π.Ε.) ευχαριστεί τις εταιρείες «ALPLA Greece S.M.S.A.»,«BASF ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», «ΠΑΝΧΑΡΤ - ΑΦΟΙ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ» για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία τους. 

news thumb
22.04.2021
Πρώτη Ψηφιακή Έκθεση Συσκευασίας


Η 1η ψηφιακή Έκθεση Συσκευασίας θα πραγματοποιηθεί 31/5-3/6/2021 σε ένα απόλυτα ψηφιακό, ασφαλές και διαδραστικό περιβάλλον τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες.

Η ψηφιακή πλατφόρμα την οποία θα μπορείτε να επισκεφτείτε είτε απευθείας στην ιστοσελίδα www.virtualsyskevasia.gr είτε μέσω της www.syskevasia-expo.gr θα παρέχει στον κάθε εκθέτη ξεχωριστά την δυνατότητα να προβληθεί με έναν απλό, μοναδικό και σύγχρονο τρόπο.

Ο κάθε ψηφιακός εκθέτης θα έχει το δικό του ψηφιακό προφίλ όπου μέσα από κείμενα, φωτογραφίες και video θα παρουσιάζει την εταιρεία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.

Επίσης, οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τους επισκέπτες με βιντεοκλήση (zoom) σε προκαθορισμένα ραντεβού μέσω των online εκπροσώπων που θα είναι διαθέσιμοι και θα τους ορίζει η κάθε εταιρεία.
Με το πέρας της έκθεσης, οι εκθέτες θα συνεχίσουν να προβάλλονται στην πλατφόρμα τουλάχιστον για ένα χρόνο και θα γνωρίζουν ποιος τους έχει επισκεφθεί στο προφίλ τους ανεξαρτήτως αν έχουνε επικοινωνήσει ή όχι.

Επιπλέον, όποιος εκθέτης το επιθυμεί θα μπορεί να προβληθεί ως χορηγός της έκθεσης με ακόμα μεγαλύτερη προβολή καθώς επίσης και να διοργανώσει online ομιλία.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και σας περιμένουμε στο μεγαλύτερο Online Event της χρονιάς στον τομέα της Συσκευασίας & των Πλαστικών!

Be there!

Be Virtual!
news thumb
16.01.2020
«ChemPlastExpo 2020»

Με σύνθημα «Η Καινοτομία θα φέρει μια νέα επανάσταση στα πλαστικά» θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 7 Μαΐου 2020 στη Μαδρίτη της Ισπανίας η έκθεση «ChemPlastExpo».

Σε αυτήν θα συρρεύσουν οι ηγέτες των βιομηχανιών μεταποίησης πλαστικών αλλά και χημικών προϊόντων, ενώ αναμένεται σχεδόν 9000 επισκέπτες να περάσουν τις πύλες της.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθεί συνέδριο, όπου περισσότεροι από 2.000 θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

Η «ChemPlastExpo» είναι η έκθεση της βιομηχανίας που κάθε χρόνο παρουσιάζει τις πιο καινοτόμες λύσεις σε υλικά, τεχνολογίες και μηχανήματα.

Περισσότεροι από 200 εκθέτες παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους που εφαρμόζονται σε βιομηχανίες αυτοκινήτων, αεροναυπηγικής, συσκευασίας, τροφίμων και ποτών, καλλυντικών, φαρμάκων, υγείας και ενέργειας.

Η «ChemPlastExpo» περιλαμβάνει επίσης Συνέδριο Εφαρμοσμένης Χημείας και Βιομηχανίας 4.0 και το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Μηχανικής, όπου οι διεθνείς ομιλητές μοιράζονται τις γνώσεις τους για τη βιωσιμότητα, την κυκλική οικονομία και τη βιομηχανία 4.0 και εισάγουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και καινοτομίες για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

Εγγραφή

news thumb
15.10.2019
Plast Eurasia 2019

H «Plast Eurasia» 2019 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 4 έως και τις 7 Δεκεμβρίου. Είναι η 29η εκδοχή της διεθνούς εμπορικής έκθεσης για την βιομηχανία των πλαστικών στην γειτονική χώρα.

Στο εκθεσιακό κέντρο «Tuyap Fair Convention and Congress Center», οι εκθέτες θα επιδείξουν τις καινοτομίες της βιομηχανίας πλαστικών, νέα προϊόντα, μηχανήματα και εξοπλισμό για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, καινοτομίες ενώ θα διεξαχθεί μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο πάντα το θαυματουργό υλικό.

H «Plast Eurasia» είναι η μεγαλύτερη ετήσια έκθεση της βιομηχανίας πλαστικών στην Ευρώπη και διοργανώνεται από το εκθεσιακό κέντρο «Tuyap» σε συνεργασία με την «PAGEV» (Τουρκικό Ίδρυμα Βιομηχανίας Πλαστικών).

Η περσινή έκθεση συγκέντρωσε 1.094 εταιρείες από 44 χώρες και 51.684 επαγγελματίες επισκέπτες από 103 χώρες. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος.

Εγγραφή

news thumb
06.09.2019
K 2019

Η «Κ-2019» είναι η μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τη βιομηχανία πλαστικών, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2019 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Διεξάγεται κάθε τρία χρόνια και συγκεντρώνει στον εκθεσιακό χώρο «Messe Düsseldorf» τα σημαντικότερα στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας. Είναι το ιδανικό σημείο για την προβολή νέων προϊόντων και καινοτομιών, όπως και για την πραγματοποίηση επιχειρηματικών επαφών. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν συνέδρια όπως το «Vision in Polymers» και το «Plastics shape the future», όπου θα συζητηθούν διεξοδικά το μέλλον της βιομηχανίας, η στρατηγική της ενώ θα παρουσιαστούν τάσεις και καινοτομίες. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα θέματα ενεργειακής απόδοσης και διαφύλαξης των φυσικών πόρων.

Στην Κ-2016, οι διοργανωτές καλωσόρισαν στις 8 ημέρες της έκθεσης περίπου 3293 εκθέτες και 232000 επισκέπτες στο Ντίσελντορφ.

Εγγραφή

news thumb
20.06.2019
Plastics Industry Show 2019

To «Plastics Industry Show 2019» θα διεξαχθεί στην Μόσχα από τις 16 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου και αποτελεί ενότητα διεθνούς έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στη χημική βιομηχανία.

Στην έκθεση αυτή, που θα γίνει σε μια χώρα, όπου η βιομηχανία των πλαστικών σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες που αφορούν τη βιομηχανία των πλαστικών.

Απόρροια αυτών των εξειδικευμένων παρουσιάσεων θα αποτελέσει η προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Κατά τη διάρκεια του «Plastics Industry Show 2019» θα διεξαχθούν σεμινάρια, workshops ενώ θα λάβει χώρα και συνέδριο, όπου θα εξεταστούν οι προοπτικές του κλάδου διεθνώς και εγχώρια.

Εγγραφή

news thumb
26.05.2019
Plastics Recycling Technology 2019
Το Συνέδριο «Plastics Recycling Technology 2019» αφορά την τεχνολογία ανακύκλωσης πλαστικών και θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2019 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα εξεταστούν οι τελευταίες τεχνολογίες για την αύξηση της ποσότητας πλαστικών, που πρόκειται να ανακυκλωθούν αλλά και οι τρόποι βελτίωσης της ποιότητας των ανακυκλωμένων υλικών έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές υψηλότερης αξίας.

Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες πρόκειται να συζητήσουν την πρόοδο των συστημάτων ανακύκλωσης πλαστικών. Η νομοθεσία, οι κανονισμοί και τα πρότυπα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου της ανακύκλωσης πλαστικών και το συνέδριο παρέχει τις σχετικές πληροφορίες στον τομέα αυτόν, που κατευθύνεται προς την τροχιά υιοθέτησης μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας.

Εγγραφή
news thumb
12.04.2019
Chinaplas 2019
Η διεθνής Έκθεση «Chinaplas 2019» είναι μια από τις κορυφαίες για την παγκόσμια βιομηχανία των πλαστικών. Η εφετινή, 33η εκδοχή της έκθεσης, θα διοργανωθεί από τις 21 έως και τις 24 Μαΐου 2019 στην Γκουανγκζού της Κίνας.

Η διοργάνωση θα εστιάσει στα υλικά υψηλής τεχνολογίας, τις πράσινες λύσεις και τις «έξυπνες» κατασκευές.

Η «Chinaplas» συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξή της επιχειρηματικότητας της βιομηχανίας πλαστικών στην Κίνα.

 

Περισσότεροι από 3500 εκθέτες θα συμμετάσχουν στην «Chinaplas 2019», όπου θα διεξαχθούν μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα συνέδρια.

Κορυφαίο όλων, αυτό που αφορά την ανακύκλωση πλαστικών και την κυκλική οικονομία, η οποία κατακτά ακόμη και την Κίνα. Το βασικό ερώτημα του Συνεδρίου θα είναι πως τα πλαστικά θα μπορέσουν να συμβάλλουν στον σκοπό της βιώσιμης ανάπτυξης.

Εγγραφή
news thumb
14.03.2019
«Plastics Recycling Show»: Το συνέδριο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ανακύκλωσης πλαστικών
Το «Plastics Recycling Show Europe» θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Απριλίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από τον Σύνδεσμο Ανακυκλωτών Πλαστικών Ευρώπης (PRE). Αποτελεί ένα διήμερο, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσει η ανακύκλωση πλαστικών, ιδίως σε μια καθοριστική περίοδο, όπου το ζήτημα αυτό έχει αναχθεί σε μείζον, μιας και βρίσκεται στον πυρήνα της κυκλικής οικονομίας. Οι τελευταίες καινοτομίες, νέα υλικά και μηχανήματα, υπηρεσίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση, που θα διοργανωθεί παράλληλα με το συνέδριο. Στο συνέδριο που θα ακολουθήσει και έχει ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες θα παρουσιαστούν και συζητηθούν εκτενώς οι προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ανακύκλωσης πλαστικών στην Ευρώπη. Το συνέδριο καλύπτει όλη την αλυσίδα της ανακύκλωσης,  από το σχεδιασμό, τη συλλογή, τη διαλογή και την ανακύκλωση βιομηχανικών, εμπορικών, γεωργικών, καταναλωτικών, ακόμη και πλαστικών που συλλέγονται στις θάλασσες μέχρι ανακυκλωμένο υλικό, που ενσωματώνεται σε νέα προϊόντα και εφαρμογές.

Εγγραφή

 
news thumb
17.02.2019
IdentiPlast 2019
Η «IdentiPlast 2019» είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, που εστιάζει στην ανακύκλωση και την ανάκτηση των πλαστικών μετά από τη χρήση τους. Η 14η «IdentiPlast 2019» θα είναι αφιερωμένη στην ανακύκλωση και την ανάκτηση των πλαστικών. Κατά τη διάρκεια της  διήμερης διάσκεψης, η οποία θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Μαρτίου στο Λονδίνο, θα παρουσιαστούν οι καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση απορριμμάτων από πλαστικό, οι τελευταίες καινοτομίες που αφορούν την ανακύκλωση ενώ θα γίνει εκτενής αναφορά στην υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η «Identiplast 2019» θα περιλαμβάνει επίσης μια έκθεση, ένα δείπνο δικτύωσης και την ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε μια μονοήμερη περιοδεία στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου ανακύκλωσης στο Λονδίνο.

Εγγραφή

 
news thumb
22.01.2019
«Verde Tec 2019»
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ανακύκλωσης υλικών, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, των «greenlogistics», του «Industry 4.0», της απορρύπανσης, των startups και της κυκλικής οικονομίας αγκαλιάζουν το θεσμό της «Verde-tec». Η τρίτη διεθνής έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο «MEC Παιανίας» ανοίγοντας τις πύλες της σε μια νέα αγορά που αναμένεται να αλλάξει το προφίλ της εθνικής οικονομίας. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας μαζί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν και δίνουν το στίγμα μιας αγοράς που αλλάζει. H 3η διεθνής Έκθεσης «Verde.tec» θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ).
Η μοναδική έκθεση - σημείο αναφοράς των ανθρώπων του κλάδου, είναι αφοσιωμένη και φέτος στην «πράσινη» οικονομία, στην καινοτομία και στις τεχνολογίες αιχμής σε εναρμόνιση με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις, να προτείνει λύσεις, να ενθαρρύνει τις καλές πρακτικές και γιατί όχι να «εκπαιδεύσει» το κοινό, το φετινό «Verde.tec Forum» θα έχει ως κεντρικό θέμα: «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smartcities».

Επισκεφτείτε το site της έκθεσης
news thumb
01.12.2018
ARABPLAST 2019
 

Η «ArabPlast 2019» αποτελεί την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της βιομηχανίας πλαστικών, πετροχημικών και καουτσούκ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αφρικής. Η εφετινή της εκδοχή διοργανώνεται στο Ντουμπάι από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου 2019 και αναμένεται να συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου καθώς και στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας πλαστικών, πολιτικούς, εμπειρογνώμονες και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η προηγούμενη διοργάνωση της «ArabPlast» συγκέντρωσε  906 εκθέτες από 41 χώρες ενώ την επισκέφτηκαν 27.268 επισκέπτες από 119 χώρες.

Εγγραφή
news thumb
13.10.2018
Plast Eurasia 2018 Fair
H Plast Eurasia 2018 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 5 έως και τις 8 Δεκεμβρίου. Είναι η 28η εκδοχή της διεθνούς εμπορικής έκθεσης για την βιομηχανία των πλαστικών στην γειτονική χώρα.

Στο εκθεσιακό κέντρο «Tuyap Fair Convention and Congress Center», οι εκθέτες θα επιδείξουν τις καινοτομίες της βιομηχανίας πλαστικών, νέα πλαστικά προϊόντα, μηχανήματα και εξοπλισμό για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, καινοτομίες ενώ θα διεξαχθεί μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο πάντα το θαυματουργό υλικό.

Εγγραφή
news thumb
15.06.2018
Fakuma 2018
Περισσότεροι από 1800 εκθέτες από 37 χώρες θα παρουσιάζουν νέες τεχνολογίες αιχμής σε μηχανήματα και υλικά στα περίπου 85000 τετραγωνικά μέτρα που θα καταλάβει η 26η έκθεση «Fakuma», που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2018 κατέλαβε η έκθεση στο Φριντρισχάφεν της Γερμανίας.

Από την παρουσίαση πρωτοποριακών υλικών και τις συνεχώς βελτιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής έως την 3D εκτύπωση, η «Fakuma» αποτελεί μια εμβληματική έκθεση που διευρύνει τους ορίζοντες σε ότι αφορά καινοτόμες λύσεις στη μεταποίηση των πλαστικών.

Εγγραφή
news thumb
14.06.2018
Plastics Recycling World Exhibition 2018
Η παγκόσμια έκθεση «Plastics Recycling World Exhibition 2018» θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο «Messe Essen», στο Έσσεν της Γερμανίας από τις 27 έως και τις 28 Ιουνίου 2018. Θα διεξαχθεί παράλληλα με την Έκθεση «Compounding World Expo».

Στην έκθεση θα παραβρεθούν κατασκευαστές μηχανημάτων και εξοπλισμού ανακύκλωσης, προμηθευτές υλικών και φυσικά ανακυκλωτές πλαστικών.

Στην έκθεση θα διοργανωθούν μια σειρά από συζητήσεις και τεχνικές παρουσιάσεις που αφορούν την παγκόσμια βιομηχανία ανακύκλωσης πλαστικών.

Εγγραφή
news thumb
11.05.2018
PEPP 2018
Το κοινό όραμα της βιομηχανίας των πλαστικών για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της βιωσιμότητας θα συζητηθεί εκτενώς στο 26ο ετήσιο συνέδριο «PEPP 2018», που θα λάβει χώρα από τις 27 έως και τις 28 Ιουνίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Μέλη της βιομηχανίας των πλαστικών, τα οποία δραστηριοποιούνται κατά μήκος όλης της αλυσίδας των αξιών σε υλικά, όπως το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο θα παραβρεθούν στο συνέδριο με σκοπό να συζητήσουν διεξοδικά και να διερευνήσουν λύσεις στα ζητήματα που αφορούν τα απορρίμματα πλαστικών και την διασφάλιση της βιωσιμότητας της βιομηχανίας.

Εγγραφή