preloader icon

ViewCategory

Εκθέσεις
news thumb
25.09.2022
Ενημερωτική εκδήλωση για τον νέο Κλιματικό Νόμο από τον «ΣΒΠΕ» στις 2 Οκτωβρίου

Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος: Υποχρεώσεις & Ευκαιρίες για την Βιομηχανία Πλαστικών», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 16:00 στην Αίθουσα 2 του εκθεσιακού κέντρου «Metropolitan Expo», στο πλαίσιο της έκθεσης «Plastica 2022».

 Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποσαφηνιστεί το θεσμικό πλαίσιο του νέου εθνικού Κλιματικού Νόμου (Ν. 4936/2022), ο οποίος στοχεύει στην βελτίωση της προσαρμοστικής ικανότητας και της κλιματικής ανθεκτικότητας της Ελλάδας αλλά και τη διασφάλιση της σταδιακής μετάβασης της χώρας στην κλιματική ουδετερότητα έως το έτος 2050.

 Θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση των μελών του «Σ.Β.Π.Ε.» και όχι μόνο, για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο νόμο, τις απαιτήσεις που καλούνται να εκπληρώσουν, πως επηρεάζεται η λειτουργία τους, καθώς και ποιες είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες συμμόρφωσης με τους ευρωπαϊκούς στόχους.

 Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Γιώργος Πριμικύρης, Sustainability & ESG Coordinator @ SustChem S.A.

 Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», Γιώργος Λυσσαίος θα απευθύνει χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης.

 Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» (Σ.Β.Π.Ε.) ευχαριστεί τις εταιρείες «ALPLA Greece S.M.S.A.»,«BASF ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», «ΠΑΝΧΑΡΤ - ΑΦΟΙ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ» για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία τους. 

news thumb
03.04.2019
Κατέρριψε ρεκόρ η «Identiplast 2019»
Η δέκατη τέταρτη έκδοση της «IdentiPlast 2019», το κυρίαρχο ευρωπαϊκό συνέδριο, το οποίο επικεντρώνεται στην ανακύκλωση και την ανάκτηση των χρησιμοποιημένων πλαστικών, ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την «PlasticsEurope», σε συνεργασία με την «Βρετανική Ομοσπονδία Πλαστικών» (BPF)  πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου στο Λονδίνο. Περισσότεροι από 50 κορυφαίοι ειδικοί στον τομέα της ανακύκλωσης πλαστικών και διαχείρισης αποβλήτων πραγματοποίησαν παρουσιάσεις σε ένα συνέδριο, στις εργασίες του οποίου συμμετείχαν περισσότερα από 340 επίλεκτα στελέχη της βιομηχανίας των πλαστικών και όχι μόνο.Ο Πρόεδρος της Βρετανικής Ομοσπονδίας Πλαστικών (BPF), Μπρους Μπαργκέτς και ο Πρόεδρος της «PlasticsEurope», Χαβιέρ Κοστάντε υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο. Οι εναρκτήριες ομιλίες έδωσαν τον τόνο του συνεδρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων και ότι η αξία των πλαστικών, μετά τη χρήση τους, θα πρέπει να γίνει κατανοητή στο ευρύτερο κοινό.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου συζητήθηκαν ζητήματα, που αφορούσαν την αειφορία και δυνητικές λύσεις, που μπορούν να δοθούν. Αναφέρθηκαν περιπτώσεις από διαφορετικές χώρες, όπως την Ευρώπη, τη Γκάνα, την Κολομβία, την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική. Μεταδόθηκε επίσης, με βίντεο, μήνυμα από την υφυπουργό περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέις Κόφι, η οποία χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλε η βιομηχανία για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντανιέλ Καγιέχα Κρέσπο αναγνώρισε το πλαστικό ως καθοριστικό υλικό για την οικονομία της Ευρωπαϊκή Ένωσης και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να παραγνωριστεί η στροφή προς μια κυκλική οικονομία, μιας και παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την τελετή των «EPRO Awards», στην οποία βραβεύτηκαν προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου επικεντρώθηκε στις τεχνικές πτυχές της βελτίωσης της διαχείρισης των πλαστικών απορριμμάτων, από την αύξηση της συλλογής, τη βελτίωση των τεχνολογιών διαλογής και την προσαρμογή των διαδικασιών ανακύκλωσης σε μεγάλη γκάμα απορριμμάτων.

«Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στην ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων για να συζητήσουμε τους τρόπους επιτάχυνσης του ταξιδιού μας προς μια πραγματικά κυκλική οικονομία. Ελπίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα απόλαυσαν το ενδιαφέρον πρόγραμμα και τις συναρπαστικές συζητήσεις όσο και εγώ» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της «PlasticsEurope», Καρλ-Χάινριχ Φέρστερ.

«Ήταν, οπωσδήποτε, συναρπαστικό να παρακολουθούμε ομιλίες σχετικά με τις καινοτόμες λύσεις που παρουσιάστηκαν για τη μετάβαση σε μια πιο αποτελεσματική κυκλική οικονομία. Χάρη σε αυτές τις παραμβάσεις μπορούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τις απαραίτητες κοινές προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης της Εθελοντικής Δέσμευσης μας» κατέληξε ο κύριος Φέρστερ.

Η «IdentiPlast 2019» φιλοξένησε επίσης μια εμπορική έκθεση. Η επόμενη «Identiplast» θα λάβει χώρα το 2021. 

 
news thumb
12.02.2019
Με την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας η «Verde.tec» 2019.
Τις πύλες της ανοίγει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου η τρίτη διεθνής έκθεση «Verde.tec», η οποία θα είναι αφιερωμένη στην «πράσινη» οικονομία, στην καινοτομία και στις τεχνολογίες αιχμής σε εναρμόνιση με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. H έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019 και διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας αλλά και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ).

Επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις, να προτείνει λύσεις, να ενθαρρύνει τις καλές πρακτικές και να «εκπαιδεύσει» το κοινό, το φετινό «Verde.tec Forum» θα έχει ως κεντρικό θέμα: «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smartcities».

 

Στην σημαντική έκθεση θα παραβρεθούν εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας, ο πρόεδρος του, Δημήτριος Σύρμος και ο εκτελεστικός του διευθυντής, Ηλίας Μάμαλης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του «Verde.tec Forum» μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο, στον διαδικτυακό τόπο της έκθεσης:

http://www.verde-tec.gr/el/default.asp?groupID=5

 
news thumb
06.11.2018
International Conference of AHPI entitled "Circular Economy and Plastics" 2018

At the Syskevasia / Plastica 2018 Exhibition, the Association of Hellenic Plastics Industries organized an International Conference on "Circular Economy and Plastics"

The event took place on Friday 12 October and from 11:00 to 17:30 at the Conference Hall 1 of the ‘Metropolitan Expo Center’

The International Conference program follows:

11.00 - 11.30
Welcome – Registration

11.30 - 12.00
Welcome greeting by the President of the A.H.P.I. Mr. Dimitrios Syrmos
Video
Second speech / answers

Greeting by the Deputy Minister of Energy and Environment Mr. Socrates Famellos
Video

Greeting of MEPs E.P.P. Mrs. Maria Spyraki

Greeting of President of Hellenic Recycling Organization Mr. Dimitrios Politopoulos
Video

Presentations – Talks

12.00 - 12.15
Dimitrios Syrmos, President of the Association of Hellenic Plastics Industries in Greece
Theme: European Directives and Recycling of Plastics in Greece
Video
Presentation

12.15 - 12.30
Alexandre Dangis, Managing Director of European Plastics Converters
Theme: The EU plastics Agenda: our future?
Video
Presentation

12.30 - 12.45
Giuseppe Riva, Director Mediterranean Region, Plastics Europe, Italia
Theme: The commitment of the Plastic Industry in the Circular Economy
Video
Presentation

12.45 - 13.00
Antonello Ciotti, President COREPLA - Italy
Theme: Corepla, the Italian way to reach the Circular Economy targets

13.00- 13.15
Argyro Remoundou, Executive, Hellenic Recycling Organization (E.O.An.)
Theme: Measures and actions to reduce the consumption of thin plastic transport bags
Video
Presentation

13.15 - 13.30
Ioannis Razis, General Director of the Hellenic Recovery and Recycling Corporation (He.R.R.Co.)
Theme: Recycling of plastic packaging in Greece. The present and the future
Video
Presentation

13.30 - 13.45
Maria Loizidou, Professor NTUA
Theme: Waste management and Circular Economy with emphasis on plastics.
Video
Presentation

13.45 - 14.00
Konstantinos Aravossis, Associate Professor NTUA
Theme: The Circular Economy as an Instrument for Development and Investments - Modern Management Approaches for the Role of Plastic
Video
Presentation

14.00 – 14.45
Break – Light Snack

Businesses

14.45 -15.00
Ioannis Kasselimis, President & CEO of CIVIL LTD.
Theme: Plastics. Challenge for Responsible Treatment
Video
Presentation

15.00-15.15
Christos Papazoglou, Chairman & CEO of MAKPAK S.A.
Theme: New European Directive: Interests and scapegoats. The contribution of the A.H.P.I.
Video
Presentation

15.15- 15.30
Maurizio Crippa, CEO Gr3n S.A.G.L.
Theme: Modular, scalable and high-performance PET DE-polymerization by MicrowavE TechnolOgy
Video
Presentation

15.30 - 15.45
Konstantinos Kanellakis, Managing Director Kanellakis S.A.
Theme: Recycling and plastic
Presentation

15.45 - 16.00
Yavuz Eroglu, President of the Turkish Plastics Association
Theme: Turkish plastics and recycling sector
Video
Presentation

16.00 - 16.15
Stelios Kakoulidis, Chief Innovation Officer, Thrace Plastics Group
Theme: Circular Economy : Challenges during implementation
Video
Presentation

16.15 - 16.30
Yannis Tserepas, Chairman & Managing Director, Lariplast S.A.
Theme: Internal Cyclical Economy and Possible Adjustments
Video
Presentation

16.30- 16.45
Makis Ziomas, South – East Europe PVC Forum Director
Theme: Vinyl Plus and Circular Economy
Video
Presentation

16.45 - 17.30
Discussion – Summary of the Conference

news thumb
05.11.2018
Διεθνές Συνέδριο του Σ.Β.Π.Ε. με θέμα "Κυκλική Οικονομία και Πλαστικά"

Στην Έκθεση Syskevasia / Plastica 2018, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Κυκλική Οικονομία και Πλαστικά”.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρες 11.00 – 17.30 στο Conference Hall 1 του Εκθεσιακού Κέντρου “Metropolitan Expo”.
Ακολουθεί το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου:

11.00 – 11.30
Προσέλευση – Εγγραφές

11.30 – 12.00
Χαιρετισμός Προέδρου ΣΒΠΕ κ. Δημητρίου Σύρμου
Βίντεο
Δευτερολογία

Χαιρετισμός Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου
Βίντεο

Χαιρετισμός Ευρωβουλευτή Ε.Λ.Κ. κυρίας Μαρίας Σπυράκη

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Ο.Αν. κ. Δημητρίου Πολιτόπουλου
Βίντεο

Ομιλίες

12.00 – 12.15
Δημήτριος Σύρμος, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος
Θέμα : Οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες και η Ανακύκλωση των Πλαστικών στην Ελλάδα
Βίντεο
Παρουσίαση

12.15-12.30
Alexandre Dangis, Διευθύνων Σύμβουλος European Plastics Converters
Θέμα : Η ημερήσια διάταξη της ΕΕ για τα πλαστικά: ποιο είναι το μέλλον μας;
Βίντεο
Παρουσίαση

12.30 – 12.45
Giuseppe Riva, Διευθυντής περιοχής Μεσογείου, Plastics Europe, Ιταλία
Θέμα : Οι δεσμεύσεις της Πλαστικής Βιομηχανίας στην Κυκλική Οικονομία
Βίντεο
Παρουσίαση

12.45-13.00
Antonello Ciotti, Πρόεδρος COREPLA – Ιταλία
Θέμα : Corepla, το ιταλικό μοντέλο για την επίτευξη των στόχων της Κυκλικής Οικονομίας

13.00-13.15
Αργυρώ Ρεμούνδου, Στέλεχος Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Αν.)
Θέμα : Μέτρα και δράσεις για τη μείωση της κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς
Βίντεο
Παρουσίαση

13.15–13.30
Ιωάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)
Θέμα : Η Ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών στην Ελλάδα. Το παρόν και το μέλλον
Βίντεο
Παρουσίαση

13.30 – 13.45
Μαρία Λοϊζίδου, Καθηγήτρια ΕΜΠ
Θέμα: Διαχείριση αποβλήτων και κυκλική οικονομία με έμφαση στα πλαστικά
Βίντεο
Παρουσίαση

13.45 – 14.00
Κωνσταντίνος Αραβώσης, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ
Θέμα : Η Κυκλική Οικονομία σαν μέσο Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Σύγχρονες Προσεγγίσεις Διαχείρισης για τον ρόλο του Πλαστικού
Βίντεο
Παρουσίαση

14.00 – 14.45
Διάλειμμα – Ελαφρύ Σνακ

Επιχειρήσεις

14.45-15.00
Ιωάννης Κασελίμης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΣΙΒΙΛ Ε.Π.Ε.
Θέμα : Πλαστικά. Πρόκληση για υπεύθυνη αντιμετώπιση
Βίντεο
Παρουσίαση

15.00–15.15
Χρήστος Παπάζογλου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΜΑΚΠΑΚ Α.Ε.
Θέμα : Νέα ευρωπαϊκή οδηγία: Συμφέροντα και Ιφιγένειες. H συνεισφορά του Σ.Β.Π.Ε.
Βίντεο
Παρουσίαση

15.15–15.30
Maurizio Crippa, CEO Gr3n SAGL
Θέμα : Αρθρωτός, επεκτάσιμος και υψηλής απόδοσης αποπολυμερισμός PET μέσω τεχνολογίας μικροκυμάτων (DEMETO)
Βίντεο
Παρουσίαση

15.30–15.45
Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Κανελλάκης A.E.
Θέμα : Ανακύκλωση και Πλαστικό
Παρουσίαση

15.45 - 16.00
Yavuz Eroglu, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Τουρκίας
Θέμα : Τουρκική βιομηχανία πλαστικών και ανακύκλωσης
Βίντεο
Παρουσίαση

16.00 - 16.15
Στέλιος Κακουλίδης, Επικεφαλής Καινοτομίας Ομίλου Πλαστικά Θράκης Α.Ε.
Θέμα: Κυκλική Οικονομία : προκλήσεις κατά την υλοποίηση
Βίντεο
Παρουσίαση

16.15 - 16.30
Γιάννης Τσερέπας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Λαριπλάστ A.E.Β.E.
Θέμα : Εσωτερική Κυκλική Οικονομία και Πιθανές Αναπροσαρμογές
Βίντεο
Παρουσίαση

16.30– 16.45
Μάκης Ζιώμας, Διευθυντής Νότιο – Ανατολικής Ευρώπης PVC Forum
Θέμα : Vinyl Plus και Κυκλική Οικονομία
Βίντεο
Παρουσίαση

16.45 - 17.30
Συζήτηση – Σύνοψη Συνεδρίου

news thumb
04.10.2018
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου του Σ.Β.Π.Ε. στις 12 Οκτωβρίου 2018
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Κυκλική Οικονομία και Πλαστικά» στις 12 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Syskevasia/Plastica 2018» στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo».

Χαιρετισμούς στο Συνέδριο θα απευθύνουν ο αναπληρωτής Υπουργός  Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πλαστικά και το περιβάλλον, Μαρία Σπυράκη.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν, με εισηγήσεις τους, εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας των πλαστικών, που θα μεταφέρουν στο ελληνικό κοινό την εμπειρία τους και θα αναφερθούν στις βέλτιστες πρακτικές για την υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα. Επίσης, εθνικοί φορείς, με τους οποίους συνεργάζεται στενά ο Σ.Β.Π.Ε. προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτητική μετάβαση στο νέο μοντέλο κυκλικής οικονομίας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος και τα μέλη του είναι  πρωτοπόροι σε αυτή τη μετάβαση και με το επερχόμενο Συνέδριο θα προσπαθήσει, με μια σειρά τεκμηριωμένων επιστημονικά ομιλιών από ειδικούς παγκοσμίως να παγιώσει το γεγονός ότι τα πλαστικά ακόμη και στο τέλος της χρήσης του είναι πολύτιμα για να απορρίπτονται ανεύθυνα, μιας και είναι ένας νέος πόρος, που θα προκύψει μέσω της Ανακύκλωσης και θα χρησιμοποιηθεί για να παραχθούν νέα προϊόντα.

Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας είναι ο δρόμος της προόδου τόσο για την βιομηχανία πλαστικών όσο και για την κοινωνία.

Κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πλήρες Πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου του Σ.Β.Π.Ε. 

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε και την εκδοχή στα αγγλικά Program International Conference AHPI

 
news thumb
25.10.2017
Εντυπωσίασε η έκθεση «Fakuma», εκεί όπου «το πλαστικό συναντά την βιομηχανία»
Τα 25α γενέθλια της γιόρτασε εφέτος η διεθνής εμπορικής έκθεση «Fakuma», που διεξήχθη από τις 17 ως και τις 21 Οκτωβρίου στο Φριντρισχάφεν της Γερμανίας. Η κορυφαία διεθνής έκθεση στον τομέα των πλαστικών κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχής, όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές, με περισσότερους από 1800 εκθέτες από 37 χώρες να παρουσιάζουν νέες τεχνολογίες αιχμής σε μηχανήματα και υλικά στα περίπου 85000 τετραγωνικά μέτρα που κατέλαβε η έκθεση. Από την παρουσίαση πρωτοποριακών υλικών και τις συνεχώς βελτιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής έως την 3D εκτύπωση, η «Fakuma» αποτελεί μια εμβληματική έκθεση που διευρύνει τους ορίζοντες σε ότι αφορά καινοτόμες λύσεις στη μεταποίηση των πλαστικών.

https://youtu.be/1LoZrkkqHmM

Μηχανήματα που οδηγούν στη βέλτιστη χρήση των υλικών μειωμένη χρησιμοποίηση υλικών, υλικά που αντικαθιστούν τον χάλυβα και το αλουμίνιο, ευέλικτη σχεδίαση είναι μερικά από τα σημαντικά στιγμιότυπα που απόλαυσαν οι επισκέπτες μιας έκθεσης που αποτελεί την γέφυρα από το ερευνητικό και αναπτυξιακό στάδιο σε αυτό της βιομηχανικής χρήσης. Οι διοργανωτές της «Fakuma» πιστεύουν ότι ο σημαντικότερος λόγος της αύξησης των εκθετών στην εφετινή έκθεση εξηγείται από το γεγονός ότι μεγάλα τμήματα της μεταποιητικής βιομηχανίας πλαστικών αλλάζουν ή αναγκάζονται να αλλάξουν με την χρήση νέων υλικών, τεχνολογιών και διαδικασιών.

Βιομηχανία 4.0

Τεχνολογίες εκτύπωσης 3D / 4D, τεχνικές και λύσεις για μηχανήματα υψηλής απόδοσης στην μεταποίηση, νέα μηχανήματα, προσαρμοσμένα πρότυπα καλουπιών, ολοκληρωμένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και συμβατοί με το διαδίκτυο και επικοινωνούντες ελεγκτές μαζί με το λογισμικό (Βιομηχανία 4.0) συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της εφετινής έκδοσης της «Fakuma». Σημαντικές εταιρείες παρουσίασαν νέες τεχνολογίες, βελτιωμένες διαδικασίες παραγωγής , καινοτόμα προϊόντα και νέες λύσεις για τη βέλτιστη αποδοτικότητα στην παραγωγή πλαστικών εξαρτημάτων στο φόρουμ της «Fakuma», στο οποίος έγινε και μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων. Η «Fakuma» ήταν και εφέτος η έκθεση όπου το «πλαστικό συνάντησε την βιομηχανία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το μότο της έκθεσης.
news thumb
09.09.2017
Κατέρριψε κάθε ρεκόρ προσέλευσης η Interpack 2017 με 170,500 επισκέπτες
Το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους εκθέτες για την «Interpack 2017» επιβεβαιώθηκε από τη συμμετοχή - ρεκόρ 2,865 εταιριών στην μεγαλύτερη έκθεση συσκευασίας παγκοσμίως, που έλαβε χώρα από τις 4 ως τις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η συνολική προσέλευση εκτοξεύθηκε στους 170,500 επισκέπτες, εκ των οποίων το 74% προερχόταν από το εξωτερικό. Εκθέτες και επισκέπτες από 168 χώρες συμμετείχαν σε μια έκθεση, η επιτυχία της οποίας υπογραμμίστηκε από τις συμφωνίες που οριστικοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της.

https://youtu.be/-hA4bHAt3ng

Ψηφιοποίηση, «Industry 4.0» και βιωσιμότητα

Σημαντικό κομμάτι της «Interpack 2017» κατέλαβε η περαιτέρω ψηφιοποίηση (digitalization) των διαδικασιών παραγωγής στο δρόμο προς την πλήρη υιοθέτηση των αρχών της  Industry 4.0, της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, όπως έχει αποκληθεί.  Ορισμένες εταιρείες επικεντρώθηκαν ακόμη και σε εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για την καλύτερη διαχείριση πολύπλοκων διαδικασιών αλλά και στη διαδικασία κατασκευής μηχανημάτων και εξοπλισμού καθώς και στην εκπαίδευση και τη λειτουργία τους.  Το θέμα της βιωσιμότητας(sustainability) παρέμεινε στην κορυφή της ατζέντας στην «Interpack 2017». Οι εταιρείες παρουσίασαν τα καλύτερα αποτελέσματα τους, τα οποία βασίζονταν στη βελτιωμένη αποδοτικότητα των πόρων σε ότι αφορά το υλικό που χρησιμοποιούσαν όσο και στις διαδικασίες κατασκευής. Κοινός τόπος στην έκθεση αποτέλεσε το γεγονός ότι τα εναλλακτικά υλικά συσκευασίας κερδίζουν έδαφος. Για ακόμη μια χρονιά η πρωτοβουλία της έκθεσης, «SAVE FOOD» βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Περισσότερα από 850 μέλη από τη βιομηχανία, τις ενώσεις, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τα ερευνητικά ινστιτούτα δημιούργησαν μια συμμαχία για να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα της απώλειας τροφίμων και των απορριμμάτων που δημιουργούνται. «Η Interpack αποτελεί τον απαραίτητο προορισμό για τις εταιρίες της βιομηχανίας συσκευασίας. Κάθε τρία χρόνια προμηθευτές και πελάτες από όλο τον κόσμο συναντιούνται για να δικτυωθούν και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της «Interpack 2017», Φρίντμπερντ Κλέφεντζ. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι επισκέπτες της έκθεσης από την πληθώρα καινοτομιών, όπως απάντησαν στην  επίσημη έρευνα της διοργάνωσης, όπου το 98% εμφανίστηκε ευχαριστημένο από την επίσκεψη του. Στην «Interpack 2017»  συμμετείχαν ως εκθέτες και οι ακόλουθες ελληνικές εταιρείες:

 

  1. Hatzopoulos S.A., ALFA Machine - Kourtoglou S.A., Alfa-Beta Roto S.A.,ATLAS TAPES SA, Fokas PackagingSA, Giatsis Pack S.A., Hellaspack O.E., INOX DESIGN KATERIS S.A, Lappas J. Ltd, M.J. Maillis SA, MACPAC SA, MICHAEL PROCOS S.A., MORNOS S.A., mst Tastsian S.A., PALAMIDIS SA, QUBBER P.C., SMART CUP - KASSIMATIS S.A., Symetal S.A., TECHNICAL CONVERTING PAPER S.A., TETTIX N. Morenos&COEEPackaging Machinery, Theodorou Automation SAICT, THRACEGROUP, Tsimis S.A., VI.E.PA. Papadopoulos Panagiotis , Vlachos BrosS.A.

 

Η επόμενη interpack μαζί με την components θα πραγματοποιηθεί σε τρία χρόνια, τον Μάιο του 2020, στο νεόδμητο Hall 1. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπία της Messe Dusseldorf για Ελλάδα και Κύπρο: MD – GR.I.D. GbR
Σωκράτους 13 | 14561 Αθήνα | T.: +30 210 8088351-2 | e-mail: grid@gridmds.eu

 
news thumb
01.09.2017
Πολυάριθμες επιχειρηματικές συμφωνίες στην Κ 2016
Περισσότεροι από 230.000 επισκέπτες παραβρέθηκαν στο μεγάλο ραντεβού της βιομηχανίας πλαστικών, στην Κ 2016 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η διεθνής έκθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας βιομηχανίας για περίπου 8 ημέρες και επωφελήθηκε από την παγκοσμίως αναπτυσσόμενη αγορά ξεχωρίζοντας για ακόμη μια φορά. Η εξαιρετικά καλή οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τον τομέα και η θετική προοπτική για το μέλλον χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη βιομηχανία και δημιούργησε ιδιαίτερα θετική διάθεση για τους 3.285 εκθέτες της K 2016 στο Ντίσελντορφ. Οι εταιρίες παρουσίασαν μια σειρά από νέες καινοτομίες, χάρη στις οποίες καρποφόρησαν συνεργασίες κατά τη διάρκεια των οκτώ ημερών της έκθεσης. Ο κύριος Ulrich Reifenhäuser, Πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής της K 2016,αναφέρει « Δεν έχω ξαναδεί ως τώρα τόσο μεγάλο αριθμό πελατών αποφασισμένων να πραγματοποιήσουν αγορές σε έκθεση! Ήταν σαφές από την πρώτη μέρα ότι οι πελάτες δεν ήθελαν μόνο να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να τις αγοράσουν. Υπάρχει ισχυρή επενδυτική διάθεση σε όλες τις βιομηχανίες των πελατών μας και σε όλες τις περιοχές του κόσμου.»

https://youtu.be/ge7qjb8XFQ0

Η εκτίμηση αυτή αποδείχθηκε αληθινή για όλη τη γκάμα προσφορών στην έκθεση.Οι εκθέτες επιβεβαίωσαν ομόφωνα ότι οι εμπορικοί επισκέπτες ήταν εξαιρετικά σοβαροί όσον αφορά τις επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις τους και έδειξαν μια έντονη προθυμία να επενδύσουν. Επιπλέον, τόνισαν το υψηλότερο ποσοστό των υπερπόντιων επισκεπτών και τον πολύ υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός από διοικητικά και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών επισκέφτηκαν την έκθεση. Περίπου 230.000 εμπορικοί επισκέπτες από περισσότερες από 160 χώρες επισκέφτηκαν τους εκθεσιακούς χώρους της K 2016 κατά τη διάρκεια των οκτώ ημερών. Ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα ο Werner Matthias Dornscheidt, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Messe Düsseldorf ανέφερε: «Και μόνο ο αριθμός των ειδικών που επισκέπτονται τη K 2016 επιβεβαιώνει την σημασία της έκθεσης. Αυτός ο αριθμός ήταν και πάλι ξεκάθαρα υψηλότερος από ό, τι στην προηγούμενη έκθεση το 2013. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η κατανομή των εμπορικών επισκεπτών η οποία ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου.» Στην προηγούμενη έκθεση το 2013 συμμετείχαν 218.000 επισκέπτες και 3.220 εκθέτες.  Τα αποτελέσματα από την έρευνα των επισκεπτών στηρίζουν την άποψη των εκθετών ότι το ποσοστό των διεθνών πελατών έχει αυξηθεί για ακόμα μια φορά: περίπου το 70% προήλθε από το εξωτερικό. Περισσότερο από το 40% του συνόλου των ξένων επισκεπτών ήταν από υπερπόντιες χώρες  - ακόμα και από τιςποιο μακρινές όπως το Μπαγκλαντές,τη Κόστα Ρίκα, την Αιθιοπία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Τζαμάικα, το Ομάν, τη Μαδαγασκάρη, τον Μαυρίκιο, το Σουρινάμ και το Τόγκο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ειδικοί από την Ασία ήταν η μεγαλύτερη ομάδα μεταξύ των ξένων επισκεπτών, που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο: σχεδόν 30.000 εμπειρογνώμονες ήρθαν από τη Νότια, Ανατολική και την Κεντρική Ασία.Οι επισκέπτες από την Ινδία αποτέλεσαν και πάλι τη μεγαλύτερη ομάδα, αλλά και ο αριθμός των επισκεπτών από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και το Ιράν αυξήθηκε επίσης σημαντικά. Σχεδόν στο ίδιο επίπεδο παρέμεινε το ποσοστό των επισκεπτών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που αποτέλεσαν το 6% του συνόλου των ξένων επισκεπτών. Όσον αφορά τους επισκέπτες από τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες η Ιταλία κυριάρχησε με πάνω από 10.000 επισκέπτες και ακολουθούν η Ολλανδία (περίπου 9.500), η Γαλλία (περίπου 6.700), το Βέλγιο (περίπου 6.300), η Ισπανία και η Πολωνία (περίπου 5.000 έκαστη).Υπήρχε αισθητά ισχυρότερο ενδιαφέρον από την Τουρκία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα. Το ποσοστό υψηλόβαθμων στελεχών ανάμεσα στους επισκέπτες από όλες τις χώρες ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Περίπου τα δύο τρίτα είναι κορυφαία διευθυντικά στελέχη ή μεσαίας βαθμίδας στελέχη. Σχεδόν το 60% εξ αυτών έχει τον τελευταίο λόγο ή εμπλέκεται σε επενδυτικές αποφάσεις των επιχειρήσεων τους. Η Κ έχει εξέχοντα ρόλο στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις: Σχεδόν οι μισοί από τους επισκέπτες δήλωσαν ότι περίμεναν την έκθεση πριν από την πραγματοποίηση κάποιας αγοράς. Εκθέτες από όλα τα τμήματα της έκθεσης προετοιμάζονταν για τη K 2016 επί μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό με πειστικές καινοτομίες. Και έλαβαν τεράστια αποδοχή: Οι εμπορικοί επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με τον πλούτο των νέων τεχνικών εξελίξεων που παρουσιάστηκαν από τους παραγωγούς πρώτων υλών, τους κατασκευαστές μηχανημάτων και τούς  παραγωγούς των ημιτελών προϊόντων και τεχνικών εξαρτημάτων. Από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν ως εκθέτες αλφαβητικά οι εταιρίες:

AAS Advanced Automation SystemsLtd., Chrostiki S.A.,  CYPET Technologies,  D. Souris&Co. SA, MICROFILLK. ZAFRANASS.A.,  PlastikaKritisS.A. GlobalColorsGroup, ZisiosS.A. Molds&Automations, IonianKalkSA, PlasticUnboundLtd.

Οι επισκέπτες προήλθαν από όλες τις σημαντικές βιομηχανίες.Από τον τομέα των κατασκευών και της αυτοκινητοβιομηχανίας, της συσκευασίας και των ηλεκτρικών καθώς και της ιατρικής τεχνολογίας και της γεωργίας.Όλοι πάλι έδωσαν κορυφαία βαθμολογία στη ευρεία γκάμα που φιλοξενήθηκε στα 19 περίπτερα: 97% διαβεβαίωσαν ότι έφτασαν τους στόχους τους κατά 100%, ενώ το 96% δηλώνει εντυπωσιασμένο με τη διοργάνωση στη K 2016.

Η επόμενη K στο Duesseldorf θα λάβει χώρα από 16 έως 23 Οκτωβρίου 2019.

Επιπρόσθετες πληροφορίες όπως και πληροφορίες για την οικογένεια της Κ, το Global Portfolio Plastics and Rubberθα βρείτε στην www.k-online.comή στην αντιπροσωπία της MesseDuesseldorf για Ελλάδα και Κύπρο: MD – GR.I.D. GbR
Σωκράτους 13 | 14561 Αθήνα | T.: +30 210 8088351-2 | e-mail: grid@gridmds.eu