preloader icon

ViewCategory

Τα νέα του Συνδέσμου
news thumb
25.09.2022
Ενημερωτική εκδήλωση για τον νέο Κλιματικό Νόμο από τον «Σ.Β.Π.Ε.» στις 2 Οκτωβρίου

Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος: Υποχρεώσεις & Ευκαιρίες για την Βιομηχανία Πλαστικών», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 16:00 στην Αίθουσα 2 του εκθεσιακού κέντρου «Metropolitan Expo», στο πλαίσιο της έκθεσης «Plastica 2022».

 Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποσαφηνιστεί το θεσμικό πλαίσιο του νέου εθνικού Κλιματικού Νόμου (Ν. 4936/2022), ο οποίος στοχεύει στην βελτίωση της προσαρμοστικής ικανότητας και της κλιματικής ανθεκτικότητας της Ελλάδας αλλά και τη διασφάλιση της σταδιακής μετάβασης της χώρας στην κλιματική ουδετερότητα έως το έτος 2050.

 Θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση των μελών του «Σ.Β.Π.Ε.» και όχι μόνο, για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο νόμο, τις απαιτήσεις που καλούνται να εκπληρώσουν, πως επηρεάζεται η λειτουργία τους, καθώς και ποιες είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες συμμόρφωσης με τους ευρωπαϊκούς στόχους.

 Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Γιώργος Πριμικύρης, Sustainability & ESG Coordinator @ SustChem S.A.

 Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», Γιώργος Λυσσαίος θα απευθύνει χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης.

 Ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» (Σ.Β.Π.Ε.) ευχαριστεί τις εταιρείες «ALPLA Greece S.M.S.A.»,«BASF ΕΛΛΑΣ Α.Ε.», «ΠΑΝΧΑΡΤ - ΑΦΟΙ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ» για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία τους. 

news thumb
15.09.2022
Έρευνα της McKinsey αναγνωρίζει την συμβολή των πλαστικών στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής


Σε πείσμα των γενικόλογων μονόπλευρων προσεγγίσεων, περισσότερο από ποτέ μάς χρειάζονται σήμερα ψύχραιμες φωνές, επιστημονικές προσεγγίσεις, ειλικρινής διάλογος και άμεση δράση, αν θέλουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τον πλανήτη Γη. 

Αυτό τονίζει o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση μελέτης της εταιρείας McKinsey η οποία συμπεραίνει ότι «τα πλαστικά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Με τίτλο «Climate Impact of Plastics», η μελέτη αποδεικνύει ότι στις περισσότερες εφαρμογές τα πλαστικά έχουν χαμηλότερη συνολική συνεισφορά σε αέρια του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα εναλλακτικά υλικά. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι, στις ημέρες μας, κατηγορούνται σχεδόν… για τα πάντα. 

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη εξέτασε πέντε τομείς με την υψηλότερη κατανάλωση πλαστικών: συσκευασία, κατασκευές, καταναλωτικά αγαθά, αυτοκινητοβιομηχανία και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Οι κλάδοι αυτοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της παγκόσμιας χρήσης πλαστικών. Επιλέχθηκαν επίσης αντιπροσωπευτικά προϊόντα και εφαρμογές, για την παραγωγή των οποίων είναι διαθέσιμα σήμερα εναλλακτικά υλικά. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα πλαστικά έχουν χαμηλότερη συνολική συνεισφορά εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σε σχέση με τα εναλλακτικά υλικά, σε 13 από τις 14 περιπτώσεις που εξετάσθηκαν. Η εξοικονόμηση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου χάρη στα πλαστικά, κυμαίνεται από 10% έως 90%, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον κύκλο ζωής του προϊόντος όσο και τον αντίκτυπο της χρήσης. 

Τα συμπεράσματα της μελέτης έρχονται να τονίσουν όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ο ΣΒΠΕ, για τη σημαντική συμβολή των πλαστικών στη βελτίωση της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Ο ΣΒΠΕ υποστηρίζει σταθερά ότι η δαιμονοποίηση των πλαστικών δεν είναι μία ψύχραιμη προσέγγιση, ούτε πολύ περισσότερο μία προσέγγιση που προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη στις τρεις εκδοχές της: οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική. 

Η κυκλική οικονομία δεν μπορεί να συσχετίζεται με τις απαγορεύεις ή και τον περιορισμό των πλαστικών, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν διαχρονικά αποδείξει την τεράστια συμβολή τους: στην υγεία, στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στο μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα (συγκριτικά με άλλα υλικά).

Με το βλέμμα στη βιώσιμη ανάπτυξη, οι ελληνικές βιομηχανίες πλαστικών έχουν διακηρύξει τη δέσμευσή τους να συμβάλουν στη μετάβαση προς την Κυκλική Οικονομία. Για τον σκοπό αυτό, έχουν προχωρήσει με καινοτόμο πνεύμα σε επενδύσεις για τον επανασχεδιασμό των προϊόντων τους, αναπτύσσουν εργαλεία και τεχνικές για βιώσιμη παραγωγή, ενώ επίσης επικεντρώνονται στον στόχο να γίνει ευκολότερη η διαδικασία της ανακύκλωσης.    

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να πορεύεται ο ΣΒΠΕ, που βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, προκειμένου να δοθούν οι βέλτιστες λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και του περιβάλλοντος για βιώσιμη ανάπτυξη.

news thumb
24.06.2022
Νέος Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο Βασίλειος Γούναρης

Πρόεδρος της νέας διοίκησης του «Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου», η οποία αναδείχθηκε από την γενική συνέλευση της 22ας Ιουνίου 2022, εξελέγη ο Βασίλειος Γούναρης, διευθύνων σύμβουλος της «BASF Hellas SA» και Πρόεδρος του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος».

 Ο κ. Γούναρης διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου» και διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην ενίσχυση των οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας.

 Πλέον, ως Πρόεδρος θα επιχειρήσει να επιταχύνει την προσπάθεια περαιτέρω τόνωσης των ελληνογερμανικών σχέσεων στον τομέα της οικονομίας, ώστε οι συνέργειες των δύο χωρών να ενταθούν.

 Φυσικά, η παρουσία του κ. Γούναρη στην θέση του Προέδρου του «Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου» θα ενδυναμώσει και τις διμερείς σχέσεις του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» με ακόμη έναν σημαντικό οργανισμό.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου συγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή 24 Ιουνίου, με την κα Βικτώρια Αλεξανδράτου-Kerner (WRE HELLAS S.A.)να εκλέγεται Α' Αντιπρόεδρος, τον κ. Γεώργιο Πατεράκη (MCI Consulting S.A.) Β' Αντιπρόεδρος και Γ' Αντιπρόεδρος ο κ. Ανδρέας Σπυρίδης (iTrust DigitalStrategy). Ταμίας εξελέγη ο κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης (BOEHRINGER INGELHEIMHELLAS S.A.).

 Στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μετέχουν ως Μέλη η κα Ελένη-Λυδία Αναστασιάδου (PRODYNA SE), ο κ. Θεόδωρος Δεληγιαννάκης (LL.M.) (DQS Hellas), η κα Έλενα Καλλονά (JungheinrichHellas Ltd), ο κ. Ιωάννης Κάπρας (ROBERT BOSCH S.A.), ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης (Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο), o Δρ. Πάνος Κορωνάκης-Ρολφ (PAUL HARTMANN HELLAS S.A.), η κα Φιλίππα Μιχάλη (ALLIANZ HELLASS.A.), o Δρ. Τόμας Μπρίνκμαν (GAEA PRODUCT S.A.), ο Καθ. 'Αγης M. Παπαδόπουλος(EYATH S.A.), η κα Μπρίττα Σιαμαντά (OTE S.A.), ο κ. Θάνος Τζιρίτης (ISOMATS.A.) και ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος (SIEMENS S.A.).

news thumb
03.06.2022
Αντιπρόεδρος στον «Σ.Β.Α.Π.» ο Χαρίλαος Πανόπουλος

Έμπρακτη απόδειξη της προσφοράς του Χαρίλαου Πανόπουλου στον «Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά» αποτελεί η ανάθεση θέσης Αντιπροέδρου στον «Σ.Β.Α.Π.».

 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα έπειτα από τις αρχαιρεσίες της 23ης Μαΐου 2022, όπου ο Αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» εξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

 Η παρουσία του Χαρίλαου Πανόπουλου στην κομβική θέση Αντιπροέδρου αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ακόμη καλύτερη συνεργασία των δύο Συνδέσμων και να ενδυναμώσει τα κοινά τους αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με τους φορείς χάραξης πολιτικής.

 «Αποτελεί μεγάλη τιμή η ανάληψη καθηκόντων Αντιπροέδρου στον Σ.Β.Α.Π. και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, Δημήτριο Μαθιό για την εμπιστοσύνη που με περιβάλλει» ανέφερε ο Χαρίλαος Πανόπουλος.

 Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Σ.Β.Α.Π.» είναι η παρακάτω:

 Πρόεδρος

 Δημήτριος Μαθιός

 Εκτελεστικός Πρόεδρος

 Σταύρος Θεοδωρόπουλος

 Αντιπρόεδροι:

Νικόλαος Καραγεωργίου

Ιωάννης Καρακάσης

Κωσταντίνος Καμπόλης

Νικόλαος Κόκκος

Ηλίας Ποταμιάνος

Χαρίλαος Πανόπουλος

Γενική Γραμματέας: Μαίρη-Ανν Βελλή 

Ταμίας: Βασιλική Χριστοπούλου

Μέλη Δ.Σ.

Νικόλαος Μαθιός

Άννα Καμαρίδη

Ευάγγελος Βαλλιανάτος

Κωνσταντίνα Καλαφάτη

Θεόδωρος Καραντινός

Ελευθέριος Παντελάκης

Νικήτας Ψυχάλης

Νικόλαος Δούσης

Έλλη Νικολογιάννη

Δημήτριος Δημητριάδης

Νικόλαος Γιαννίδης

Ελευθερία Μουζάκη

Χρήστος Κοντορούσης

Κωνσταντίνος Κατράδης

Γρηγόριος Κακανέλης

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος

Γεώργιος Βογιατζής

Γεώργιος Κιολείδης

Ευάγγελος Κολοκοτρώνης

 

news thumb
31.05.2022
Πώς συμβάλλει στην Κυκλική Οικονομία η ελληνική βιομηχανία πλαστικών
Τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη των στόχων προκειμένου να επιταχυνθεί η μετάβαση προς την Κυκλική Οικονομία επισημαίνει ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» σε δελτίο τύπου..   

«Στον επανασχεδιασμό των προϊόντων τους έχουν επενδύσει οι ελληνικές βιομηχανίες πλαστικών, αποσκοπώντας να ανταποκριθούν θετικά στα ορόσημα και στους στόχους της μετάβασης προς μια Κυκλική Οικονομία.

Ειδικότερα, για τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) και τα μέλη του, η αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης στα πλαστικά αποτελεί μία από τις μεγάλες προκλήσεις και σηματοδοτεί τη συνεισφορά του κλάδου στην ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η ελληνική βιομηχανία πλαστικών επικεντρώνεται στον στόχο να καταστεί ευκολότερη η διαδικασία της ανακύκλωσης, έχοντας υπόψη ότι οι πλαστικές συσκευασίες που περιέχουν μονάχα ένα υλικό, από τη μεγάλη οικογένεια των πολυμερών, είναι πιο εύκολο να διαχωριστούν στις μονάδες ανακύκλωσης και μετέπειτα να ανακυκλωθούν.

Τις δεσμεύσεις αυτές, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της ανακύκλωσης, υπογραμμίζει ο ΣΒΠΕ με αφορμή την πρόσφατη επιβολή του τέλους ανακύκλωσης στις πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιέχουν πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε συνδυασμό με άλλα πλαστικά υλικά. Για την προκειμένη περίπτωση, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, Νίκος Χιωτάκης: «Όλα τα προϊόντα εμφιαλωμένου νερού που διατίθενται σήμερα στην αγορά, δεν περιέχουν στην ετικέτα τους πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), άρα δεν επιβάλλεται το τέλος ανακύκλωσης σε αυτα»1.

Από την πλευρά της η ελληνική βιομηχανία πλαστικών επισημαίνει, για άλλη μία φορά, ότι συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή χάρη στην καινοτομία και τις προσπάθειες βελτίωσης του σχεδιασμού των προϊόντων. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, εργάζεται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά με στόχο τον μετασχηματισμό της σε μια πιο βιώσιμη βιομηχανία, που θέτει ως προτεραιότητα την αποτροπή διαρροής πλαστικών προς το περιβάλλον. 
Τα πλαστικά είναι ένα υλικό που έχει συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, προσφέροντας μια σειρά πλεονεκτημάτων: 

Ως γνωστόν, οι πλαστικές συσκευασίες διατηρούν φρέσκα και χωρίς αλλοιώσεις τα τρόφιμα. Επειδή δε τα προϊόντα από πλαστικά είναι ελαφρύτερα σε σχέση με τα εναλλακτικά υλικά, εξοικονομούνται σημαντικές ποσότητες ενέργειας, ενώ η συσκευασία από πλαστικά έχει συχνά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με άλλα υλικά. 

Οι εταιρείες που απαρτίζουν την ελληνική βιομηχανία πλαστικών ερευνούν και αναπτύσσουν με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τεχνικές την παραγωγή προϊόντων από πλαστικά με τους πλέον βιώσιμους τρόπους.

Σε αυτήν την προσπάθεια, ο ΣΒΠΕ έχει σύμμαχο την ευρωπαϊκή βιομηχανία πλαστικών. Για παράδειγμα, η PRE (Plastics Recyclers Europe) έχει δημιουργήσει εργαλεία όπως το «RecyClass», που έχουν ως στόχο να συμβάλουν στη βελτίωση του σχεδιασμού των προϊόντων από πλαστικά. 

Στην πράξη, με τον επανασχεδιασμό των συσκευασιών η βιομηχανία πλαστικών επιχειρεί:

Να κάνει ευκολότερη την ανακύκλωση με τη χρήση λιγότερων υλικών
Να εξοικονομήσει πόρους και ενέργεια
Να συμπεριλάβει υλικά που προέρχονται από ανακύκλωση στις νέες συσκευασίες
Να συμβάλει στην επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων από πλαστικά
Να προστατεύσει το περιβάλλον αυξάνοντας τα ποσοστά ανακύκλωσης με καλύτερο σχεδιασμό

«Ο ρόλος μας στον μετασχηματισμό της βιομηχανίας είναι πρωταγωνιστικός και η συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας. 

Όπως, έχω επισημάνει και στο παρελθόν, τα πλαστικά είναι μέρος της λύσης και το υλικό-πυλώνας για τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε μια πραγματικά βιώσιμη βιομηχανία πλαστικών στην Ελλάδα» τονίζει σχετικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Βασίλειος Γούναρης.

Πηγή:
1 https://www.eoan.gr/13964-2/


news thumb
24.05.2022
Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενιαίας νομοθεσίας για την Κυκλική Οικονομία
Τις ξεχωριστές νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπονομεύουν τη δημιουργία μιας ενιαίας νομοθεσίας για την Κυκλική Οικονομία επικρίνουν σχεδόν 60 ευρωπαϊκοί οργανισμοί, ανάμεσα σε αυτούς και οι ευρωπαϊκοί εταίροι του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», η «EuPC» και η «PlasticsEurope». 

Η επιστολή απευθύνεται προς την Πρόεδρο της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής», Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν και τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους. 

Στην επιστολή: «Μετάβαση προς την Κυκλική Οικονομία και προστασία της ενιαίας αγοράς», οι Οργανισμοί εκφράζουν την πεποίθηση τους ότι μια κατακερματισμένη ενιαία ευρωπαϊκή αγορά θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην μετάβαση προς την Κυκλική Οικονομία και θα μειώσει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Καλούν, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει άμεσα δράση για την αντιμετώπιση των μονομερών εθνικών μέτρων που λαμβάνουν αρκετά κράτη μέλη για τις συσκευασίες που παραβιάζουν τις αρχές της ενιαίας αγοράς. 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή στα ελληνικά. Η εκδοχή της στα αγγλικά μπορεί να βρεθεί εδώ:  

«Η 1η Ιανουαρίου του 2023 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ενιαίας Αγοράς. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και η ενιαία αγορά αποτελεί τον βασικό μοχλό της οικονομικής ολοκλήρωσης της.

Αποτέλεσε ουσιαστικό παράγοντας στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και παραμένει ακόμη και σήμερα ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. 

Χάρη στην ενιαία αγορά έχουν γίνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, έχει βελτιωθεί η κατανομή των πόρων και έχει επιτραπεί στην Ε.Ε να θέσει υψηλού επιπέδου, εναρμονισμένα, πρότυπα ασφάλειας με στόχο την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος. 

Σήμερα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και έχει θέσει νέες προτεραιότητες. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν η «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» (European Green Deal) και η ανάγκη για μετάβαση προς μια αποτελεσματική Κυκλική και κλιματικά ουδέτερη οικονομία. 

Η βιομηχανία συσκευασίας, η βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών και οι μεταποιητές κατανοούν πλήρως αυτή την επιτακτική ανάγκη που εγείρεται και είναι πλήρως αφοσιωμένοι στην επίτευξη των στόχων, που αφορούν την Κυκλική Οικονομία και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων. 

Ωστόσο, ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς, εξαιτίας των διαφορετικών μέτρων που λαμβάνουν τα κράτη μέλη, υπονομεύει τη δέσμευση της βιομηχανίας για την επίτευξη των στόχων αυτών και ορθώνεται ως εμπόδιο στη φιλοδοξία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη και να οδηγήσει στον μετασχηματισμό της οικονομίας σε μια πιο βιώσιμη εκδοχή της. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι οργανισμοί που υπογράφουν αυτήν την επιστολή, απευθύνουν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσει μια ενιαία Κυκλική Οικονομία για όλα τα κράτη μέλη και όχι 27 ξεχωριστές, που να υποστηρίζονται από την ενιαία αγορά. 

Σχεδόν ό,τι καταναλώνουμε είναι συσκευασμένο. Η συσκευασία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού προϊόντων και τα μέτρα που σχετίζονται με τη συσκευασία επηρεάζουν τα περισσότερα αγαθά που διακινούνται εντός της ΕΕ. 

Η διατήρηση της ενιαίας αγοράς είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι τα υλικά συσκευασίας και τα συσκευασμένα προϊόντα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την ΕΕ, αποφεύγοντας έτσι επιπτώσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά τους καταναλωτές, τις εταιρείες, το περιβάλλον και κλάδους όπως αυτούς των τροφίμων και των φαρμάκων. 

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ορισμένα κράτη-μέλη εισάγουν ολοένα και περισσότερο μονομερείς και συχνά αποκλίνουσες απαιτήσεις στη νομοθεσία τους. 

Πρόκειται αναμφίβολα για καλοπροαίρετες προσπάθειες για τη βελτίωση του σχεδιασμού, της παραγωγής και της επισήμανσης των προϊόντων προκειμένου να μπορούν να επισκευάζονται, να επαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται. 

Ωστόσο, πολλές από αυτές τις απαιτήσεις, που υιοθετούν τα κράτη μέλη, προδικάζουν επικείμενες νομοθετικές εξελίξεις σε επίπεδο ΕΕ, θέτοντας σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της ενιαίας προσέγγισης. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του παραπάνω ισχυρισμού αποτελεί ο αυξανόμενος αριθμός εθνικών μέτρων για την επισήμανση συσκευασμένων προϊόντων προκειμένου να διευκολυνθεί η διαλογή τους μετά τη χρήση. 

Αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται συχνά σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με τις εταιρείες, είναι αντιφατικά και δεν κοινοποιούνται πάντα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως απαιτούν οι κανόνες της ενιαίας αγοράς της Ε.Ε..

Βασιζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλίσει ότι αυτοί οι αποκλίνοντες κανόνες και η μη κοινοποίησή τους δεν θα περάσουν απαρατήρητοι. 

Συγκεκριμένα, οι διαφορετικές απαιτήσεις συσκευασίας σε εθνικό επίπεδο εμποδίζουν τη χρήση μιας ενιαίας συσκευασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο με άμεσο αποτέλεσμα να απαιτείται ο επανασχεδιασμός όλων των συσκευασιών που προορίζονται για μια μεμονωμένη χώρα σε ολόκληρη την ενιαία αγορά. 

Αποτέλεσμα του κατακερματισμού της ενιαίας αγοράς είναι οι επενδύσεις των εταιρειών να μην διοχετεύονται στην προώθηση της βιωσιμότητας, σε τομείς όπως είναι έρευνα και η ανάπτυξη του οικολογικού σχεδιασμού και η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα των πληροφοριών των προϊόντων έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η ανακύκλωση τους. 

Ο επανασχεδιασμός όλων των συσκευασιών που προορίζονται για μια μεμονωμένη αγορά συνεπάγεται επίσης επιπλέον κόστος για την παραγωγή. Αυτό σημαίνει πρόσθετο κόστος παραγωγής για τη βιομηχανία και αυξημένες τιμές για τον τελικό καταναλωτή.

Η απώλεια οικονομιών κλίμακας και η απορρύθμιση του συστήματος διανομής καθιστούν λιγότερο ανταγωνιστική την ευρωπαϊκή βιομηχανία, η οποία είναι υποχρεωμένη να δραστηριοποιείται σε μια κατακερματισμένη ενιαία αγορά. 

Επιπλέον, σε κάθε βήμα που πραγματοποιεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία πλαστικών θα πρέπει να αναθεωρεί τις προβλέψεις της σε σχέση με την πραγματική κατανάλωση. 

Η απορρύθμιση του δικτύου διανομής μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή ορισμένων προϊόντων τα οποία δεν θα τοποθετηθούν στα ράφια. Έτσι, οι πόροι σπαταλούνται κατά μήκος όλης της αλυσίδας εφοδιασμού από τους προμηθευτές πρώτων υλών μέχρι τους καταναλωτές. 

Αυτό ισχύει για καταστήματα, κέντρα διανομής, εργοστάσια, εξαρτήματα για τα μηχανήματα στις μονάδες και αξεσουάρ συσκευασίας για τους προμηθευτές. 

Οι εθνικές απαιτήσεις επισήμανσης στα προϊόντα θα έχουν επίσης αρνητική επίδραση στα αποτελεσματικά συστήματα διανομής, μιας και οι προμηθευτές θα πρέπει να αποστέλλουν τα απούλητα αγαθά τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις όταν είναι απαραίτητο να επισημανθούν βάση των διαφορετικών εθνικών νομοθεσιών. 

Τα πρόσθετα μεταφορικά φορτία αυξάνουν την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, με αρνητικές επιπτώσεις στο κλίμα και την ποιότητα του αέρα. 

Τέλος, ο πολλαπλασιασμός των οδηγιών επισήμανσης των προϊόντων δυσκολεύει τους καταναλωτές να ταξινομούν σωστά τα απορρίμματα συσκευασίας, μειώνοντας την ανακύκλωση. 

Οι Οργανισμοί που υπογράφουν αυτήν την επιστολή πιστεύουν ότι μια κατακερματισμένη ενιαία αγορά θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην μετάβαση προς την Κυκλική Οικονομία και θα μειώσει την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει γρήγορη και σθεναρή δράση για την αντιμετώπιση των εθνικών μέτρων για τις συσκευασίες που παραβιάζουν τις αρχές της ενιαίας αγοράς και το άρθρο 18 της οδηγίας για τις συσκευασίες και τα απόβλητα συσκευασίας. 

Η συνεργασία και όχι οι μονομερείς και ασυντόνιστες εθνικές δράσεις θα συμβάλλουν προς την πρόοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
news thumb
24.05.2022
O Μπενουά Ενό νέος Πρόεδρος της «EuPC»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών «Herige Group», Μπενουά Ενό θα είναι ο νέος Πρόεδρος της «EuPC», έπειτα από την εκλογή του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεταποιητών Ευρώπης στις 20 Μαΐου στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Ενό, ο οποίος διαδέχτηκε τον Ρενάτο Ζέλχερ, θα παραμείνει επικεφαλής του οργανισμού έως και τον Μάιο του 2024. 

Η Γενική Συνέλευση της «EuPC» διεξήχθη στο πλαίσιο διήμερου συνεδρίου που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους δύο βελγικούς συνδέσμους πλαστικών, την «Agoria» και την «Essenscia – PolyMatters».

Ήταν το πρώτο συνέδριο, που διοργανώθηκε δια ζώσης έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας στο ξενοδοχείο «Renaissance» και την αίθουσα εκδηλώσεων, «Concert Noble».

Περισσότεροι από 150 μέλη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μεταποιητών πλαστικών παραβρέθηκαν στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας στις συναντήσεις των ομάδων εργασίας της «EuPC» ενώ, παράλληλα, ενημερώθηκαν και για την πρόοδο του «Waste Free Oceans».

Η διήμερη εκδήλωση απέδειξε την αφοσίωση της βιομηχανίας πλαστικών στην επίτευξη της μετάβασης προς μια αποτελεσματική κυκλική οικονομία. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ανάδειξης των πλεονεκτημάτων των πλαστικών προϊόντων στους φορείς χάραξης πολιτικής και την κοινωνία.

 Με αφορμή την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος της «EuPC», Μπενουά Ενό δήλωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός της εκλογής μου στην προεδρία της ‘EuPC’ για τα επόμενα 2 χρόνια και φυσικά ότι διαδέχομαι τον Ρενάτο Ζέλχερ σε αυτή την θέση. 

Έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια ευκαιριών και προκλήσεων για την ευρωπαϊκή βιομηχανία πλαστικών. Η υιοθέτηση της Κυκλικής Οικονομίας παραμένει προτεραιότητα μας. Μόνο μέσω της καινοτομίας και της εξοικονόμησης εκπομπών άνθρακα θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε της προσπάθειας μετασχηματισμού της βιομηχανίας μας».


 

news thumb
23.05.2022
Εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Σ.Β.Α.Π.» ο Χαρίλαος Πανόπουλος

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά» ο Αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», Χαρίλαος Πανόπουλος.

 Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Σ.Β.Α.Π.» έλαβαν χώρα την Δευτέρα 23 Μαΐου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος- Πειραιά.

 Η παρουσία του Χαρίλαου Πανόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Σ.Β.Α.Π.» ενδυναμώνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο συνδέσμων και ισχυροποιεί τα αιτήματα των εταιρειών που εκπροσωπούν στις διαπραγματεύσεις με τους φορείς χάραξης πολιτικής.

 Στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του «Σ.Β.Α.Π.» ο Αντιπρόεδρος του «Σ.Β.Π.Ε.» συμμετείχε στην Επιτροπή Δυτικής Αττικής και την Επιτροπή θεμάτων υπουργείου ΥΠΕΝ και Δήμων, που έχει συνάφεια με τις δράσεις του «Σ.Β.Π.Ε.».

 Στις αρχαιρεσίες παραβρέθηκε και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», Γιώργος Λυσσαίος.

 Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «Σ.Β.Α.Π.».

 

 

 

news thumb
12.05.2022
Υποψήφιος στις αρχαιρεσίες του «ΣΒΑΠ» ο Αντιπρόεδρος του «ΣΒΠΕ», Χαρίλαος Πανόπουλος

Την πρόθεση του να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά έκανε γνωστή ο Αντιπρόεδρος του «Σ.Β.Π.Ε.», Χαρίλαος Πανόπουλος.

 

Οι αρχαιρεσίες θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 και ώρα 16.00 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος- Πειραιά.

 

Ο Χαρίλαος Πανόπουλος, που εξελέγη και πάλι στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Σ.Β.Π.Ε.»  στις πρόσφατες αρχαιρεσίες ήταν μέλος του Δ.Σ. του «Σ.Β.Α.Π.» από το 2019 και μέλος δύο επιτροπών :

 

•           της Επιτροπής Δυτικής Αττικής

•           της Επιτροπής θεμάτων υπουργείου ΥΠΕΝ και Δήμων που έχει συνάφεια με τις δράσεις του «Σ.Β.Π.Ε.».

 

Η εκλογή του κυρίου Πανόπουλου στον «Σ.Β.Α.Π.» εκπλήρωσε τον στόχο που είχε θέσει ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» για τη δημιουργία συνεργειών, προκειμένου να ενδυναμώσει τη «φωνή» του και να αποκτήσει νέα κανάλια επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να επιλυθούν με τον βέλτιστο τρόπο τα αιτήματα των μελών του.

 

Ο «Σ.Β.Α.Π.» προσφέρει πολύπλευρο έργο για την εξυπηρέτηση των μελών του, συνδέσμων και βιομηχανιών του Λεκανοπεδίου. Έχει επίσης συμβουλευτικό ρόλο προς την Πολιτεία στην οποία καταθέτει τις απόψεις του, προτείνει λύσεις για οικονομικά θέματα και στηρίζει τα αιτήματα των μελών του.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο «Σ.Β.Π.Ε.» έχει ενταχθεί στους κόλπους του «Σ.B.A.Π.»  από το 2017 ενώ έχει υπάρξει από κοινού εκπεφρασμένη διακήρυξη για συνεργασία σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα για τον κλάδο των πλαστικών και όχι μόνο.

 

Ο «Σ.Β.Α.Π.» συμμετέχει σε αρκετές επιτροπές διαβούλευσης και πιθανή νέα εκλογή του Χαρίλαου Πανόπουλου στο Διοικητικό του Συμβούλιο θα δώσει τη δυνατότητα ενδυνάμωσης των αιτημάτων των μελών του Συνδέσμου.

 

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό όποιο μέλος του «Σ.Β.Π.Ε.» ανήκει και στον «Σ.Β.Α.Π.» να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Χαρίλαου Πανόπουλου.

news thumb
05.05.2022
Δημόσια διαβούλευση «EuPC» και «PlasticsEurope» σχετικά με εθελοντική πιστοποίηση για το «OCS»

Σημαντικό ορόσημο στην καταπολέμηση της διαρροής πλαστικών κόκκων στις θάλασσες αποτελεί η ανάπτυξη πιστοποίησης για το εμβληματικό πρόγραμμα «Operation Clean Sweep®» (OCS).

Η ανάπτυξη του προτύπου πιστοποίησης θα γίνει από κοινού από την «PlasticsEurope», η οποία πιστώνεται τη δημιουργία του προγράμματος, αλλά και την «EuPC»,μετατρέποντας το «OCS»σε πρόγραμμα-σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία των πλαστικών στην Ευρώπη.

Στόχος της πιστοποίησης είναι ο έλεγχος και η τεκμηρίωση από τους συμμετέχοντες της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του «OCS»με σκοπό την ελαχιστοποίηση της απώλειας πλαστικών κόκκων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού πλαστικών.

Επίσης, η πιστοποίηση θα συμβάλλει στην αποτελεσματική και εναρμονισμένη λειτουργία του προγράμματος σε όλη την Ευρώπη.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες που αποδεικνύεται ότι συμμορφώνονται με το σύστημα πιστοποίησης θα εγγράφονται σε ένα διαδικτυακό δημόσιο μητρώο, που θα είναι προσβάσιμο από τους ενδιαφερόμενους.

Η διαδικασία ανάπτυξης του συστήματος πιστοποίησης θα διενεργηθεί υπό την επίβλεψη επιτροπής, που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορείς πιστοποίησης και την βιομηχανία πλαστικών.

Οι «PlasticsEurope» και «EuPC» δεσμεύονται οι διαδικασίες να είναι διαφανείς και χωρίς αποκλεισμούς. Για τον λόγο αυτό τα σχόλια από τους ενδιαφερόμενους είναι ευπρόσδεκτα από τους δύο οργανισμούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δημόσια διαβούλευση και συμμετοχή μπορούν να βρεθούν εδώ

Μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα «Operation CleanSweep» συμμετέχουν περισσότερες από 1600 εταιρείες. Το«Operation Clean Sweep» είναι ένα διεθνές πρόγραμμα για την αποφυγή απώλειας πλαστικών κόκκων. Η πρωτοβουλία εγκαινιάστηκε αρχικά από την «PlasticsEurope» το 2013 για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στις μονάδες παραγωγής σχετικά με τους τρόπους σωστής διαχείρισης των πλαστικών κόκκων σε κάθε στάδιο της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού.

Στόχος είναι να προωθηθούν οι βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση των πλαστικών κόκκων και να επιδιωχθεί η διαρροή μηδενικών κόκκων προς το περιβάλλον.

Η παγκόσμια βιομηχανία πλαστικών, ανάμεσα της και ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας», συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός πλαισίου λύσεων σε αυτό το σύνθετο ζήτημα. Τα πλαστικά δεν πρέπει να καταλήγουν στις θάλασσες και στους ωκεανούς. Η ανεύθυνη απόρριψή τους δεν είναι αποδεκτή και θα πρέπει να υπάρξουν βαρύτατες ποινές για τους παραβάτες.

Η ευαισθητοποίηση με προγράμματα όπως το «Operation Clean Sweep» θα δώσει την ώθηση ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και να εργαστούμε όλοι προς την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Μηδενικά πλαστικά απορρίμματα στους θαλάσσιους χώρους γιατί τα πλαστικά είναι πολύτιμα για να απορρίπτονται. 

news thumb
08.03.2022
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανικών Πλαστικών Ελλάδος, μετά από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Β.Π.Ε.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος:  Βασίλειος Γούναρης (BASF Hellas Α.Β.Ε.Ε.)

 

Αντιπρόεδρος: Χαρίλαος Πανόπουλος (ΑΦΟΙ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε. ΠΑΝΧΑΡΤ)

 

Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κουτρούμπας (ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε)

 

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Άγγελος Τσερέπας (LARIPLAST SA)

 

Ταμίας:  Νικόλαος Οικονομίδης (ΒΕΝ. Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΑ.Β.Ε.Ε. ΠΕΙΡΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ) 

 

Αναπληρωτής Ταμίας: Δημήτριος Κωτσόπουλος (Σ.& Δ. ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. ΜP EXTRUDERS)

 

Μέλος: Παναγιώτης Γεροντόπουλος (ORBIT POLYMERS SA)

 

Ο Πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε. κ. Βασίλειος Γούναρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκλογή του στην προεδρία του Συνδέσμου και ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου, όπως και όλα τα μέλη του Συνδέσμου, τα οποία συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.


Τα επόμενα χρόνια θα χρειασθεί να διαχειριστούμε σημαντικές και επείγουσες προκλήσεις για την ελληνική βιομηχανία πλαστικών, οι οποίες απαιτούν την απόλυτη προσήλωση όλων μας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύεται να εργαστεί για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας, να συμβάλλει στην υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής Κυκλικής Οικονομίας και να συνεισφέρει στην εξάλειψη των απορριμμάτων από το περιβάλλον».

Τέλος, με στόχο την ενίσχυση και την εκπλήρωση των στόχων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκτελεστικού Διευθυντή, ο κ. Γεώργιος Λυσσαίος, ο οποίος διαθέτει σημαντική εμπειρία στον κλάδο, καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του Σ.Β.Π.Ε.

 

 

 

news thumb
03.03.2022
Ανακοίνωση οικογένειας Ηλία Μάμαλη


Η οικογένεια Μάμαλη ευχαριστεί θερμά τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος για την υποστήριξη στην περιπέτεια υγείας καθώς και για τις ενέργειες που λήφθηκαν μετά την αποβίωση του πολυαγαπημένου μας Ηλία Μάμαλη. Ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση σε εσάς και τις οικογένειές σας.
news thumb
01.03.2022
Με επιτυχία διοργανώθηκε η πρώτη ημερίδα του «Σ.Β.Π.Ε.» για το πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης εργαζομένων
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το έργο που υλοποιεί ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» και αφορά την «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα Μάρκετινγκ, Κυκλικής Οικονομίας και Παραγωγής» με κωδικό ΟΠΣ 5035181.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υβριδικά, τόσο με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο «Golden Age» στην Αθήνα όσο και διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 19:00. 

Στην ενημερωτική ημερίδα παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία του προγράμματος, όπως και η εταιρεία ανάδοχος του έργου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του «Σ.Β.Π.Ε.», Γιώργος Λυσσαίος. Η παρουσίαση του προγράμματος, που διήρκησε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, άρχισε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Βασίλη Γούναρη.

Ο κ. Γούναρης χαρακτήρισε το πρόγραμμα «εμβληματικό» και ευχήθηκε: «αυτό το πρόγραμμα να είναι μόνο η αρχή στην προσπάθεια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην αναβάθμιση της αγοράς εργασίας στην χώρας μας».


Πρώτη ομιλήτρια της ενημερωτικής ημερίδας ήταν η κα Κωνσταντίνα Πανταζοπούλου, Υπεύθυνη Πράξης, όπου στη σύντομη παρουσίαση της αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα Μάρκετινγκ, Κυκλικής Οικονομίας και Παραγωγής» με κωδικό ΟΠΣ 5035181. 

Στη συνέχεια, η κα Κωνσταντίνα Φανερού ως Στέλεχος Διοικητικής Υποστήριξης – Υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου παρουσίασε το προφίλ των ωφελούμενων της πράξης. 

Έπειτα από μια σύντομη διακοπή στις εργασίες της ημερίδας, οι παρουσιάσεις συνεχίστηκαν με αυτήν την κα Μαρίας Κρημνιανώτου, η οποία είναι Υπεύθυνη Έργου του αναδόχου, Ένωση Εταιρειών «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. – I.DE.A. ΕΠΕ».

Η κυρία Κρημνιανώτου παρουσίασε τις Ενέργειες Κατάρτισης και Πιστοποίησης των ωφελούμενων της Πράξης  (Yποέργα 2 έως 6).

Τελευταίος ομιλητής της πρώτης ενημερωτικής ημερίδας ήταν το Στέλεχος Δημοσιότητας, Ηλίας Καραγιάννης, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά όλες τις ενέργειες για να γίνει γνωστό το έργο και να προσελκυστούν οι ενδιαφερόμενοι σε αυτό. 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τα συμπεράσματα της από τον συντονιστή Γιώργο Λυσσαίο. 


news thumb
24.02.2022
Η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Σ.Β.Π.Ε. στις 28 Φεβρουαρίου

Η ώρα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος έφτασε. Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Σ.Β.Π.Ε. με υβριδική μορφή. Με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Golden Age και ψηφιακά από ειδική πλατφόρμα, που διασφαλίζει τη διαφάνεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο Σ.Β.Π.Ε. απέστειλε την παρακάτω επιστολή στα μέλη του με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Αγαπητά Μέλη,

 Εν όψει της 60ης Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος που θα διεξαχθούν την Δευτέρα, 28Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, σας επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

 • Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί με υβριδική μορφή.
 • Όσοι από τα μέλη παραστούν στο ξενοδοχείο Golden Age, θα πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, όπως προβλέπεται από τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του ιού σε ανάλογες εκδηλώσεις.
 • Για όσους παρακολουθήσουν ψηφιακά τη Γενική Συνέλευση και ψηφίσουν ηλεκτρονικά, έχετε ήδη λάβει ή θα λάβετε άμεσα τους μοναδικούς κωδικούς σύνδεσης και τις σχετικές οδηγίες από την εταιρεία παραγωγής,"Global Events".
 • Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να παρακολουθήσετε την Γενική Συνέλευση, μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε άλλο μέλος του Σ.Β.Π.Ε. να ψηφίσει εκ μέρους σας στις αρχαιρεσίες. Επισυνάπτεται η ΦΟΡΜΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ την οποία παρακαλείστε να στείλετε συμπληρωμένη μέχρι την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στο mail του Συνδέσμου, info@ahpi.gr.
 • Συνημμένα θα βρείτε το ψηφοδέλτιο με τους 11 υποψήφιους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συνδέσμου, 210 7794519.

 Με εκτίμηση,

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος

news thumb
21.02.2022
Ανακοίνωση Ανάδοχου
Αθήνα,21/02/2022

Αρ.Πρωτ.: 130

Ανακοίνωση

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (με δ.τ. ΣΒΠΕ) ενεργώντας ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα μάρκετινγκ, κυκλικής οικονομίας και παραγωγής», με κωδικό ΟΠΣ 5035181 που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και λαμβάνοντας υπόψη την από 10/02/2022 υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΣΒΠΕ και του Ανάδοχου Φορέα - Ένωση Εταιρειών «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. – I.DE.A.ΕΠΕ», όπως αυτή προέκυψε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας (Διεθνής Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός)

Ανακοινώνει

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Ανάδοχου Φορέα - Ένωση Εταιρειών «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. – I.DE.A. ΕΠΕ», ώστε οι ωφελούμενοι - εργαζόμενοι από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να μπορούν να επικοινωνούν για θέματα που αφορούν σε θέματα κατάρτισης και πιστοποίησης, ως ακολούθως:

1.    ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Δ.Β.Μ. Α.Ε.»,

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσών 31, Τ.Κ. 54627

Τηλ.: 2310556602,

E-mail: tpolis@technopolis-ekp.gr

 

2.      «IDEA ΕΠΕ Κ.Δ.Β.Μ.»

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκη, Χρ. Πίψου 9, Τ.Κ. 54627

Τηλ.: 2310546816,

E-mail: info@ideakek.gr


news thumb
10.02.2022
Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων της υπ’ αριθμ. 03/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Υποψήφιων Ωφελουμένων

Αθήνα,10/02/2022

Αρ.Πρωτ.: .105


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (με δ.τ. ΣΒΠΕ) ενεργώντας ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα μάρκετινγκ, κυκλικής οικονομίας και παραγωγής», με κωδικό ΟΠΣ 5035181 που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και λαμβάνοντας υπόψη:

·        Την με Α.Π. ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ 874/Β3/177/09.02.2021 (ΑΔΑ: ΡΤ1Ο46ΜΤΛΡ-ΠΓΟ) 1η Τροποποίηση Απόφασης Ένταξης Απόφαση Ένταξης της Πράξης

·        Την από 13/10/2021 Απόφαση του Δ.Σ. για την έγκριση ανάρτησης της πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποψηφίων ωφελούμενων για υποβολή αιτήσεων συμμετοχήςστην Πράξη

·        Την υπ’ αριθμ 3/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποψηφίων ωφελούμενων για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Πράξη στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της χώρας

·        Το από 09/02/2022 Πρακτικό Δ.Σ. του Συνδέσμου για έγκριση των υπ’ αριθμ. 1/21.01.2022 και 2/08.02.2022 πρακτικών της Επιτροπής Επιλογής Ωφελουμένων και του από 02.02.2022 πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων για την επιλογή ωφελουμένων της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα μάρκετινγκ, κυκλικής οικονομίας και παραγωγής» με κωδικό MIS 5035181, ΕΠΑΝΕΚ / ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Δημοσιοποιεί το Οριστικό Μητρώο Ωφελούμενων

Και ανακοινώνει

τα οριστικά αποτελέσματα κατάταξης με τους επιλεγέντες, επιλαχόντες και απορριφθέντες ανά Υποέργο και Περιφέρεια, ως ακολούθως:

 

Υποέργο 2: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ)

 

Υποέργο 3: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΡΗΤΗ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ)

 

Υποέργο 4: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΤΤΙΚΗ)

·        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Υποέργο 5: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ 2Σ – ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ)

·        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Υποέργο 6: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ 2Σ - ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


news thumb
08.02.2022
Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ για την Κυκλική Οικονομία
Η συμβολή της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών και ειδικότερα των προϊόντων συσκευασίας, αγροτικού φιλμ και αλιευτικών πλαστικών (δίχτυα) στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής και εθνικής στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, καθώς και η ανάλυση των προκλήσεων και των ευκαιριών σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας του κλάδου, είναι το αντικείμενο της νέας μελέτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών - ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκε στη διαδικτυακή εκδήλωση «Ο ρόλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών στην Κυκλική Οικονομία» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας (ΣΒΠΕ). 

Ο κ. Βασίλης Γούναρης, Πρόεδρος ΣΒΠΕ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε στη δυναμική του κλάδου επισημαίνοντας ότι συνεισφέρει το 1,6% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, στην άμεση και έμμεση απασχόληση στο 1,8% του συνολικού δυναμικού της χώρας, ενώ χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια καθώς αντιπροσωπεύει το 4% των συνολικών εξαγωγών. Για το ρόλο της βιομηχανίας πλαστικών στην επίτευξη της Κυκλικής Οικονομίας τόνισε «ως βιομηχανία πλαστικών έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κλάδος μας βρίσκεται στον πυρήνα της καινοτομίας και οι εταιρείες στη χώρα μας έχουν αρχίσει να εντάσσουν σε κάθε στάδιο της παραγωγής τους τις αρχές της κυκλικής οικονομίας: από την επιλογή των υλικών, έως το σχεδιασμό. Η παραγωγή εστιάζει στη διευκόλυνση της διαδικασίας της ανακύκλωσης η οποία αποτελεί τη βάση της κυκλικής οικονομίας». Επίσης ο πρόεδρος του ΣΒΠΕ τόνισε «τα πλαστικά αποτελούν μέρος της λύσης στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Ιδιαίτερα σήμερα που η βιομηχανία βρίσκεται σε ένα κομβικό σταυροδρόμι. 

Η πανδημία αποτέλεσε το μεγάλο επιταχυντή των εξελίξεων και ανέδειξε με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη διαχείρισης των απορριμμάτων στη σωστή διάστασή της. Τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώσαμε στην πράξη πόσο χρήσιμα είναι τα πλαστικά στη διασφάλιση της υγείας μας, καθώς αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για την παραγωγή του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού, αλλά και τη σημασία της σωστής απόρριψης του υλικού. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πρόκληση της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτούνται: a) Κατασκευή σύγχρονων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, β)Διευκόλυνση των πολιτών με εύκολα προσβάσιμες ροές απόρριψης  αποβλήτων και γ) Υλοποίηση μεγάλης κλίμακας εκπαίδευσης των καταναλωτών για την ορθή απόρριψη των συσκευασιών μετά τη χρήση τους».

Αναφερόμενος στην εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής για την κυκλική οικονομία ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισήμανε ότι η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που στερείται πρώτων υλών γενικότερα, επομένως αποτελεί ανάγκη επιβίωσης για την ευρωπαϊκή ένωση να προτάξει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας με την κατάρτιση του ευρωπαϊκού Σχέδιου δράσης του 2020. «Σε πρακτικό επίπεδο εξακολουθούν να υπάρχουν ασάφειες στην εφαρμογή και την  υλοποίηση δράσεων για την κυκλική οικονομία. Ωστόσο, από την πλευρά μας έχουμε καταρτίσει το Εθνικό σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία που περιλαμβάνει 70 δράσεις, πολλές εκ των οποίων αφορούν στα πλαστικά. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε μια σημαντική μεταρρύθμιση με το νόμο 4819/21, ενοποιώντας σε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο τους κανόνες διαχείρισης των αποβλήτων και για την ανακύκλωση, εισάγοντας μέτρα που στοχεύουν ακριβώς στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας. 


Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη νομοθεσία όσο στην εφαρμογή της. Δεν στοχοποιούμε τα πλαστικά σε σχέση με άλλα υλικά. Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο υλικό, συνώνυμο του σύγχρονου τρόπου ζωής χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον. Το πλαστικό δεν είναι ένα υλικό αλλά πολλά και διαφορετικά υλικά, χαρακτηριστικό το οποίο δημιουργεί δυσκολία στην ορθή ξεχωριστή συλλογή του που είναι η βάση για την ποιοτική ανακύκλωση στη συνέχεια. Θα πρέπει όλοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι προς αυτή την κατεύθυνση».     

Ειδικότερα για την πρόκληση της κυκλικής οικονομίας στην Ευρώπη αλλά και στις χώρες του νότου αναφέρθηκε η κυρία Σίλβια Φ. Στεραντίνο, Διευθύντρια Νομικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων της EuPC, τονίζοντας ότι υπάρχει θετική εξέλιξη η οποία ειδικότερα στον τομέα των πλαστικών επηρεάστηκε από την πανδημία όπως σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο εκτιμά θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί, και από την αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων, και θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. 

Την ανάγκη ενός εντατικού διαλόγου και της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων ώστε να καταστεί κατανοητός ο ρόλος του πλαστικού γενικότερα στην κοινωνία και  την οικονομία, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Κυκλικής οικονομίας τόνισε ο κ. Τζιουζέπε Ρίβα, Διευθυντής του Μεσογειακού Cluster της PlasticsEurope. 


Ο κ. Ηλίας Ντεμιάν, ερευνητικός, συνεργάτης ΙΟΒΕ σε θέματα περιβαλλοντικών οικονομικών, παρουσίασε τα βασικά ευρήματα της μελέτης. Τόνισε ότι η υψηλή κατά κεφαλήν παραγωγή αστικών αποβλήτων, καθώς και η ταφή, οδηγούν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις στο δείκτη κυκλικότητας υλικών στην ΕΕ27. Επισήμανε ότι η ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών διαμορφώθηκε στο 37,6% το 2019, απέχοντας κατά 50% από το στόχο του 2025. Σε όρους διαχείρισης το 77%  των παραγομένων αποβλήτων οδηγείται σε χώρους υγειονομικής ταφής ενώ προς ανακύκλωση διατίθεται το 21% των αστικών αποβλήτων. 

Συνυπολογίζοντας το συντελεστή ιδίων πόρων του προϋπολογισμού της ΕΕ για τα απορρίμματα πλαστικής συσκευασίας (€0,8 ανά κιλό) η χώρα μας καλείται να καταβάλλει €111,2 εκατ., για τις ποσότητες που δεν ανακυκλώθηκαν το 2019. Παράλληλα, η εφαρμογή του νέου ΕΣΔΑ οδηγεί στην ανάγκη ανακύκλωσης επιπλέον 174,0 χιλ. τόνων πλαστικής συσκευασίας το 2030, για τα οποία θα απαιτηθούν επιπλέον επενδύσεις ύψους €139,8 εκατ., σε νέες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών των σχετικών επιχειρήσεων αναμένεται να ενισχυθεί κατά €106,8 ετησίως. Οι παραπάνω επενδύσεις αφενός θα υποστηρίξουν τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στους δείκτες Κυκλικής Οικονομίας, και αφετέρου θα επιφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με δραστηριότητες της κυκλικής οικονομίας.  

Αναφερόμενος στις προτάσεις της μελέτης επισήμανε πως, παράλληλα με την υιοθέτηση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης για περισσότερα ρεύματα πλαστικών αποβλήτων, είναι απαραίτητη η εφαρμογή συστημάτων πιστοποίησης της ποιότητας των παραγόμενων δευτερογενών πρώτων υλών, καθώς και προϊόντων που περιέχουν ανακυκλωμένες ύλες. 

Η σημασία της ανακύκλωσης για τη μετάβαση στο μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας αλλά και ως βιώσιμη λύση στη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων, ήταν το θέμα συζήτησης που ακολούθησε. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι:

Mανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων επισημαίνοντας πέντε σημεία δράσης: 1. Το τέλος ταφής απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ. 2. Την εφαρμογή της πολιτικής «πληρώνω όσο πετάω». 3. Την Υπ. Απόφαση που θα δημοσιευτεί σύντομα για τη διαλογή των απορριμμάτων που θα προσφέρει κίνητρα στους Δήμους. 4. Τη δημιουργία υποδομών με νέες μονάδες ανάκτησης ανακύκλωσης, 5. Τη σοβαρή αναβάθμιση των κέντρων διαλογής.

Γεωργία Μαντζαβά, Στέλεχος Δ/νσης Διαχείρισης Αποβλήτων Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία ενημέρωσε ότι το τέλος για την ταφή των απορριμμάτων από 1/1/2022, είναι ένα οικονομικό εργαλείο που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και θα συμβάλλει σταδιακά στην μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή.

Σωτήριος Κορδάς, Γενικός Γραμματέας ΣΒΠΕ, ο οποίος τόνισε το διαχρονικό ενδιαφέρον του Συνδέσμου και της βιομηχανίας για την κυκλική οικονομία και επεσήμανε την ετοιμότητά της να αξιοποιήσει τα ανακυκλωμένα υλικά και να επενδύσει σε αυτή την κατεύθυνση, αναμένοντας και την στήριξη της πολιτείας σε ρυθμιστικό επίπεδο.

Ηλίας Μουσταΐρας, Αντιπρόεδρος Ανταποδοτική Ανακύκλωση A.E., ο οποίος αναφέρθηκε στην  υιοθέτηση του συστήματος εγγυοδοσίας που θεωρεί ότι είναι υπέρ της βιομηχανίας και των χρηστών, καθώς θα ενισχυθεί η ανακύκλωση και επεσήμανε τα κίνητρα που θα δοθούν για την έγκαιρη (πριν από την υποχρεωτική εφαρμογή) χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στην παραγωγή νέων πλαστικών υλικών.

Ιωάννης Ραζής, Γενικός Διευθυντής ΕΕΑΑ - Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι επιδόσεις μας σε ανακύκλωση είναι μεν υψηλές, αλλά η θέση μας στην Ευρώπη είναι πολύ χαμηλά, καθώς αυτό αφορά το σύνολο των απορριμμάτων. Έθεσε το ζήτημα της πιθανής εισφοροδιαφυγής από την πλευρά των συσκευασιών και επεσήμανε τη δυναμική της ΕΕΑΑ (δίκτυο, υποδομές, επιδόσεις) για την αποδοτική εφαρμογή των αποφάσεων της πολιτείας.

Δημήτριος Κονταξής, Πρόεδρος ΣΕΠΑΝ – Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μελέτη του ΣΕΠΑΝ που διαπίστωσε αποσπασματικές δράσεις και τις ανάγκες διαφάνειας των δεδομένων (ακρίβεια αριθμών), αξιοποίησης του ηλεκτρονικού μητρώου αποβλήτων και της ενίσχυσης της ζήτησης για ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για συμπληρωματικότητα των δράσεων και πολιτικών -βάσει σχεδίου- όπως η θέσπιση κινήτρων, (θετικά και αρνητικά) και η δημιουργία υποδομών, μαζί με ένα σύστημα συντονισμού και παρακολούθησης, καθώς με αυτό τον τρόπο εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος αναμένεται να δημιουργηθεί και πρόσθετη οικονομική δραστηριότητα και αξία.


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) ευχαριστεί τις εταιρείες BASF ΕΛΛΑΣ A.B.E.E., DOW HELLAS A.E., ΜΑΚΠΑΚ Α.Ε.Β.Ε., ORBIT POLYMERS A.E., ΠΑΝΧΑΡΤ – ΑΦΟΙ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ PACK A.B.E.E., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., RESILUX ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ Ν.ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Β.Ε.Ε., για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία τους.news thumb
07.02.2022
Ψήφισμα του Σ.Β.Π.Ε. για την απώλεια του Ηλία Μάμαλη

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του« Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για τον αδόκητο χαμό του Εκτελεστικού Διευθυντή του «Σ.Β.Π.Ε», Δρ. Ηλία Μάμαλη.

Ο Ηλίας Μαμαλης αποτέλεσε έναν από τους πλέον σημαντικούς συνεργάτες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος από το 2018 όταν και ανέλαβε τα καθήκοντα του, τα οποία έφερε εις πέρας με απαράμιλλη αποτελεσματικότητα.

Η διαρκής διάθεση του για προσφορά τον μετέτρεψε σε συνώνυμο του «Σ.Β.Π.Ε» και οι άοκνες προσπάθειες του για αναβάθμιση του Συνδέσμου είχαν ως αποτέλεσμα τον σχεδόν τριπλασιασμό των μελών του τα τελευταία 4 χρόνια που υπηρέτησε με ζήλο την βιομηχανία των πλαστικών.

Η ανεκτίμητη προσφορά και αφοσίωση του θα μείνει ανεξίτηλη στην βιομηχανία πλαστικών εντός και εκτός Ελλάδος και το κενό που αφήνει πίσω του είναι  δυσαναπλήρωτο.

Η οικογένεια της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών πενθεί την απώλεια ενός δικού της ανθρώπου.

 Σε έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σ. Β. Π. Ε.» αποφάσισε ομοφώνως την έκδοση του αυτού του ψηφίσματος με το οποίο αποφασίζει:

-Να εκπροσωπηθεί το ΔΣ του «Σ. Β. Π. Ε» στην εξόδιο ακολουθία

-Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους των μελών του «Σ.Β. Π. Ε.».

-Το ψήφισμα να δημοσιευθεί και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Σ. Β. Π. Ε.».

-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.

-Να γίνει η κηδεία του με δαπάνες του «Σ.Β.Π.Ε. ».

-Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

news thumb
06.02.2022
Ο ρόλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών στην Κυκλική Οικονομία

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022 (11:00 – 12:45), θα παρουσιάσει τη Μελέτη του ΙΟΒΕ με τίτλο: «Ο ρόλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών στην Κυκλική Οικονομία».

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά είτε από τη σελίδα μας στο Facebook:  


είτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) ευχαριστεί τις εταιρείες BASF ΕΛΛΑΣ A.B.E.E., DOW HELLAS A.E., ΜΑΚΠΑΚ Α.Ε.Β.Ε., ORBIT POLYMERS A.E., ΠΑΝΧΑΡΤ – ΑΦΟΙ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ PACK A.B.E.E., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., RESILUX ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ Ν.ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Β.Ε.Ε., για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία τους.

news thumb
27.01.2022
Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων της υπ’ αριθμ. 03/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Υποψήφιων ΩφελούμενωνΑθήνα,27/01/2022

Αρ.Πρωτ.: .83

Ανακοίνωση

ΠροσωρινώνΑποτελεσμάτων

της υπ’ αριθμ.03/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Υποψήφιων Ωφελουμένων

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (με δ.τ. ΣΒΠΕ) ενεργώντας ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα μάρκετινγκ, κυκλικής οικονομίας και παραγωγής», με κωδικό ΟΠΣ 5035181 που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 7 της υπ’ αριθμ.03/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Εδιαφέροντος,

Δημοσιοποιεί το Πρωσωρινό Μητρώο Ωφελούμενων

Και ανακοινώνει

1.       τον Πίνακα Δυνητικά Ωφελούμενων

2.       τον Πίνακα μη Επιλέξιμων/ Απορριφθέντων Αιτήσεων και

3.       τα προσωρινά αποτελέσματα / πίνακες κατάταξης με τους επιλεγέντες, επιλαχόντες και απορριφθέντες ανά Περιφέρεια,της Πρόσκλησης 3/2021/ΣΒΠΕ Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Υποψήφιων Ωφελουμένων

Οι μη επιλεγέντες ωφελούμενοι έχουν το δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων εντόςαποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη δημοσίευση του Μητρώου Ωφελουμένων στην ιστοσελίδα του ΣΒΠΕ: www.ahpi.gr ήτοι έως τη 01/02/2022 και ώρα 16:00.

Οι ενστάσεις /αντιρρήσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: ahpi.espa@gmail.com, υπόψη της αρμόδιας επιτροπής ενστάσεων και πρέπει να συνοδεύονται από τον κωδικό της αίτησης (ΚΑΣ).

 

Συνημμένα αναρτώνται:

 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 2)
 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 2)
 3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΥΠΟΕΡΓΟ 2)
 4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 2)
 5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 2)
 6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΥΠΟΕΡΓΟ 3)
 7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 3)
 8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΥΠΟΕΡΓΟ 3)
 9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 3)
 10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΥΠΟΕΡΓΟ 3)
 11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 4)
 12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΥΠΟΕΡΓΟ 5)
 13. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΥΠΟΕΡΓΟ 6)


 

news thumb
21.01.2022
Στις 8 Φεβρουαρίου η παρουσίαση της μελέτης του ΙΟΒΕ για το ρόλο της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών στην Κυκλική Οικονομία

Την συμβολή της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών και ειδικότερα των προϊόντων συσκευασίας, αγροτικού φιλμ και αλιευτικών πλαστικών (δίχτυα) στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής και εθνικής στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, καθώς και τη ανάλυση των προκλήσεων και των ευκαιριών σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας του κλάδου εξετάζει μελέτη του «ΙΟΒΕ», που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος».

Η μελέτη θα παρουσιαστεί στις 8 Φεβρουαρίου 2022 και θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του «Σ.Β.Π.Ε.». 

Στην περίληψη της μελέτης αναφέρεται ότι: «Ο μετασχηματισμός του γραμμικού υποδείγματος παραγωγής σε κυκλικό απαιτεί σημαντικές επενδύσεις τόσο στη διαχείριση των αποβλήτων όσο και στην μεταποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η εφαρμογή πολιτικών στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων για την Κυκλική Οικονομία ενέχει και σημαντικούς κινδύνους για την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρήσεων.

Σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεται η ροή των πλαστικών υλικών στη χώρα, η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα ενδέχεται να πληγεί χωρίς να επιτευχθούν τα αναμενόμενα περιβαλλοντικά οφέλη.

Το πρόγραμμα των ομιλητών θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.  

news thumb
20.01.2022
Αρχαιρεσίες και Γενική Συνέλευση στις 28 Φεβρουαρίου στον «Σ.Β.Π.Ε.»

Έπειτα από περίπου τρία χρόνια έφτασε η ώρα για τις αρχαιρεσίες στον «Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος», μέσω των οποίων θα αναδειχθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη τριετία.

Οι αρχαιρεσίες θα λάβουν χώρα με υβριδική (δια ζώσης και ηλεκτρονικά) μορφή λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία. Η πρόσκληση που εστάλη προς τα μέλη του «Σ.Β.Π.Ε.» είναι η ακόλουθη:

«Την Δευτέρα 28Φεβρουαρίου 2022 στις 17:00 θα διεξαχθεί η 60η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος».

Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε, με την πανδημία να έχει απλώσει ένα πέπλο αβεβαιότητας πάνω από τις όλες τις φυσιολογικές μέχρι πρότινος δραστηριότητες μας και προκειμένου να συμβάλλουμε και εμείς στη συλλογική προσπάθεια για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, μας επιβάλλει να διοργανώσουμε τη Γενική Συνέλευση, τις αρχαιρεσίες και την ψηφοφορία σε ψηφιακό περιβάλλον, όπως είχε συμβεί και με την59η Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 24 Ιουνίου του 2020.

Φυσικά, αν η επιδημιολογική εικόνα εκείνης της περιόδου επιτρέψει την δια ζώσης παρουσίας κάποιων μελών, με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αυτό θα συμβεί για την διευκόλυνση της διαδικασίας. Έχει ήδη υπάρξει πρόνοια και έχει κλειστεί μια αίθουσα του ξενοδοχείου «Golden Age» (Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου57, ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Σ.Β.Π.Ε.).

Θα υπάρξει ενημέρωση για το ενδεχόμενο αυτό τις επόμενες ημέρες, όπως και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία είναι απλή και διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Η βιομηχανία των πλαστικών παγκόσμια βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό ασφυκτική πίεση. Οι συνεχείς ρυθμιστικές προσπάθειες και η επιβολή φόρων, η εικόνα του υλικού και τα επιπρόσθετα προβλήματα με την ανατίμηση των πρώτων υλών, την απορρύθμιση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την έκρηξη των τιμών της ενέργειας έχουν προκαλέσει μια εκρηκτική κατάσταση, που καλείται να διαχειριστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες.

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις για την ελληνική βιομηχανία και να εκπληρωθούν οι στόχοι του κλάδου είναι μέσω της συλλογικής αντιμετώπισης των κοινών προκλήσεων.

Όλα τα μέλη θα πρέπει να βρεθούν υπό την σκέπη του Συνδέσμου, του οποίου η στρατηγική κατεύθυνση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα τους. Μακροπρόθεσμοι στόχοι παραμένουν η αναβάθμιση του κλάδου και η βελτίωση της εικόνας του υλικού.

Σε αυτή την κομβική συγκυρία για την χώρα και την βιομηχανία των πλαστικών είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση και η ενεργοποίηση όλων των επιχειρήσεων του κλάδου της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών.

Μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα για επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων με όχημα προς αυτή την κατεύθυνση τη συλλογική εμπειρία, που έχουμε αποκομίσει τα τελευταία χρόνια.

Στις επερχόμενες αρχαιρεσίες θα ήταν ευχής έργον να διεκδικήσουν ρόλο αξιόλογα στελέχη της βιομηχανίας των πλαστικών και να θελήσουν να στελεχώσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος.

Οι επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα εκλογής, πρέπει να δηλώσουν τούτο γραπτά προς το Δ.Σ.(10) δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν την διενέργεια των αρχαιρεσιών εγγράφως μέσωcourier ή email έως τις 18 Φεβρουαρίου 2022 στις 17:00 και να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι.

Σας επισυνάπτουμε στο παρόν μήνυμα τη φόρμα δήλωσης υποψηφιότητας για το διοικητικό συμβούλιο αλλά και για την εφορευτική επιτροπή. Το Δ.Σ. προβαίνει στον έλεγχο της συνδρομής των σχετικών προϋποθέσεων και στην ανακήρυξη των υποψηφίων υποχρεωτικά εφόσον:

α. έχουν τα προσόντα που προβλέπονται από το καταστατικό και τους νόμους,

β. έχουν εκπληρώσει όλες τις προς τον Σύνδεσμο υποχρεώσεις τους

γ. Είναι τακτικά μέλη του Συνδέσμου συνεχώς επί (1) ένα τουλάχιστον έτος προ των εκλογών.

Δικαίωμα να ψηφίζουν, να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν μόνο τα τακτικά μέλη τα οποία, βάσει του άρθρου 6 παρ. 3 του νέου καταστατικού μπορούν να εκπροσωπούνται από:

α. τον ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης ή εταίρο σε προσωπική εταιρεία

β. μέλος διοικητικού συμβουλίου Ανώνυμης εταιρείας, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της.

γ. εταίρο σε ΕΠΕ».

news thumb
22.11.2021
Αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος τον Φεβρουάριο του 2022

Επιστολή προς τα μέλη του σχετικά με τις επικείμενες εκλογές απέστειλε ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος».

Οι αρχαιρεσίες θα διενεργηθούν στο τέλος του Φεβρουαρίου και οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.


Ακολουθεί ολόκληρο το περιεχόμενο της επιστολής:


«Σε μια από τις πλέον καθοριστικές περιόδους για τη βιομηχανία των πλαστικών παγκοσμίως, πλησιάζει η ώρα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος».

Όπως προβλέπεται στο άρθρο12 του καταστατικού του «Σ.Β.Π.Ε.», οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών του Δ.Σ. ενεργούνται ανά τριετία κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεχθεί από τα μέλη του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από σημαντικές προκλήσεις, που εκτείνονται από τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής

Επιτροπής με στόχο τον περιορισμό των πλαστικών μέχρι τα εμπόδια, που έχουν εμφανιστεί στην αγορά, όπως η τρομακτική αύξηση στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες και οι σημαντικές δυσκολίες στις μεταφορές.

Παράλληλα, βρισκόμαστε ενώπιων θεμελιακών αλλαγών στις κοινωνίες, που καλούνται να υιοθετήσουν το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας με την ταυτόχρονη αύξηση της Ανακύκλωσης.

Προκλήσεις και ευκαιρίες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα συμφέροντα των μελών του «Σ.Β.Π.Ε.».

Μακροπρόθεσμοι στόχοι παραμένουν η βελτίωση της εικόνας του υλικού και η συνεπακόλουθη αναβάθμιση του κλάδου.

Στόχοι για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια από τα Διοικητικά Συμβούλια του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος».

Σε αυτή την κομβική συγκυρία για την χώρα και την βιομηχανία των πλαστικών είναι επιτακτική ανάγκη, η συσπείρωση και η ενεργοποίηση όλων των επιχειρήσεων του κλάδου της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών.

Μόνο έτσι θα υπάρξει ελπίδα για επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων με όχημα προς αυτή την κατεύθυνση τη συλλογική εμπειρία, που αποκομίσαμε τα τελευταία χρόνια.

Στις επερχόμενες αρχαιρεσίες θα ήταν ευχής έργον να διεκδικήσουν ρόλο αξιόλογα στελέχη της βιομηχανίας πλαστικών και να θελήσουν να στελεχώσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος».

Υπενθυμίζουμε, ότι δικαίωμα να ψηφίζουν, να εκλέγουν και να εκλέγονται έχουν μόνο τα τακτικά μέλη τα οποία, βάσει του άρθρου 6 παρ. 3 του καταστατικού μπορούν να εκπροσωπούνται από:

α. τον ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης ή εταίρο σε προσωπική εταιρία

β. μέλος διοικητικού συμβουλίου Ανώνυμης εταιρείας, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της

γ. εταίρο σε ΕΠΕ

Οι ακριβείς ημερομηνίες της εκλογικής διαδικασίας, όπως και οι λεπτομέρειες για την υποβολή υποψηφιοτήτων θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες, μιας και η πανδημία έχει επιβάλλει νέους κανόνες σε εκδηλώσεις όπως αυτή».

news thumb
19.11.2021
Ανακοίνωση παράτασης της υπ’ αριθμ. 3/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης έως τις 05.12.2021Αθήνα, 19/11/2021

Αρ.Πρωτ.: 745

Ανακοίνωση παράτασης της υπ’ αριθμ. 3/2021/ΣΒΠΕΠρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων του ΙδιωτικούΤομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμεναπρογράμματα κατάρτισης έως τις 05.12.2021

 

Ο Σύνδεσμος ΒιομηχανιώνΠλαστικών Ελλάδος (με δ.τ. ΣΒΠΕ) ενεργώντας ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα μάρκετινγκ, κυκλικής οικονομίας και παραγωγής», με κωδικό ΟΠΣ 5035181 που υλοποιείται στο πλαίσιοτου Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Ανακοινώνει

ότι η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ωφελουμένων στην πράξη «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα μάρκετινγκ, κυκλικής οικονομίας και παραγωγής», με κωδικό ΟΠΣ 5035181, παρατείνεται μέχρι και τις 05.12.2021 και ώρα 23:59:59.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, θα πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής έως τις 10.12.2021:

A.είτε ηλεκτρονικά (σε μορφή αρχείων .pdf), στην ηλεκτρονικήδιεύθυνση ahpi.espa@gmail.com, και ώρα: 23:59:59, ώρα παραλαβής δικαιολογητικών από τον φορέα). Δικαιολογητικά που θα παραληφθούν μετά από τις 23:59:59 δεν θα πρωτοκολληθούν και απορρίπτονται.

Με την ένδειξη:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:………………………., ΚΑΣ: ………….  , Περιφέρεια: ….

 

B. είτε ιδιοχείρως ή μέσω ταχυδρομείου (συστημένα ή µε ταχυμεταφορά) μέχρι και την ώρα 16:00, (Δικαιολογητικά που θα παραληφθούν μετά από τις 16:00 δεν θα πρωτοκολληθούν και απορρίπτονται. Δεν λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία Ταχυδρομείου ή courier),εντός σφραγισμένου φακέλου στη διεύθυνση:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Β.Π.Ε.)

ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ66, ΑΘΗΝΑ, T.K. 11528

Με την ένδειξη:

ΟΝΟΜΑΤΕΩΝΥΜΟ: …………………..

ΚΑΣ: …………………………..

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ:...............................

Η μη εμπρόθεσμη ηλεκτρονική ή ταχυδρομικήυποβολή των δικαιολογητικών καθιστά τη σχετική αίτηση άκυρη.

 

Για πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

·        στο e-mail: ahpi.espa@gmail.com,  και

·        στο τηλέφωνο 2117500613 (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 16:00), Αρμόδια κα. Φανερού Κωνσταντίνα


Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής σας πατήστε εδώ


Για την Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςπατήστε εδώ


Για τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλετε πατήστε εδώ


news thumb
29.10.2021
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (3/2021/ΣΒΠΕ) υποψηφίων ωφελουμένων για υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης


Αθήνα,29/10/2021

Αρ.Πρωτ.: 491

Ανακοίνωση

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος(με δ.τ. ΣΒΠΕ) ενεργώντας ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένωνόλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα, σε αντικείμενα μάρκετινγκ, κυκλικής οικονομίας και παραγωγής», με κωδικό ΟΠΣ 5035181 που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π.«Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (3/2021/ΣΒΠΕ)

σε εργαζόμενους επιχειρησεών του Ιδιωτικού Τομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης στα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

1.      «Σύγχρονες τεχνικές Μάρκετινγκ και Πωλήσεων»

2.      «Κυκλική Οικονομία - Ανακύκλωση Πλαστικών»

3.      «Σύγχρονες Βιομηχανικές Παραγωγικές Διαδικασίες»

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Οι υποψήφιοι,προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:

·        Να είναι εργαζόμενοι επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης όπου απασχολούνται.

 

·        Να είναι Απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο Δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα (Ν. 309/1976 , Π.Δ. 739/1980).

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ: Άνεργοι,με κάρτα τυπικής ανεργίας, Αυτοαπασχολούμενοι, Εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα και Συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Πιστοποίηση: Μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος κατάρτισης, οι καταρτισθέντες συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν στο θεματικό αντικείμενο που καταρτίσθηκαν. Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργηθούν από διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων (ΦΠΠ) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ.

Διάρκεια Προγραμμάτων:Τα προγράμματα έχουν διάρκεια 86 ώρες και θα πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας

Επίδομα: Οι Ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα 5€ / ανά ώρα εκπαίδευσης εφόσον ολοκληρώσουν τοπρόγραμμα κατάρτισης και συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης

Τόπος Υλοποίησης: όλη η Ελλάδα

Υποβολή Αιτήσεων:

·        Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων:  01/11/2021

·        Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων:  21/11/2021 και ώρα 23:59:59

·        Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΣΒΠΕ www.ahpi.gr

Προθεσμία Λήξης Παραλαβής των δικαιολογητικών πουπιστοποιούν τα όσα δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική αίτηση, από τον Σ.Β.Π.Ε.:

α) στις 26/11/2021και ώρα 16:00 των δικαιολογητικών που αποστέλλονται εντύπως και έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί από το πρωτόκολλο του φορέα

β) στις 26/11/2021και ώρα 23:59:59 των δικαιολογητικών που αποστέλλονται ηλεκτρονικά.

Η μη έγκαιρη αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθιστούν την αίτηση άκυρη.

 

Για πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της Πρόσκλησης  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

·        στο e-mail: ahpi.espa@gmail.com,  και

·        στο τηλέφωνο 211 7500613 (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 16:00), Αρμόδια κα. Φανερού Κωνσταντίνα

 


Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής σας πατήστε εδώ

 

Για την Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

 

Για τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλετε πατήστε εδώ[embed]https://form.jotform.com/212852074221043form/212852074221043[/embed]<!--[if lt IE 9]><script src="https://cdn01.jotfor.ms/js/vendor/flashcanvas.js?3.3.28744" type="text/javascript"></script><![endif]--><script src="https://cdn02.jotfor.ms/js/vendor/jquery-1.8.0.min.js?3.3.28744" type="text/javascript"></script><script src="https://cdn03.jotfor.ms/js/vendor/jSignature.min.noconflict.js?3.3.28744" type="text/javascript"></script><script src="https://cdn01.jotfor.ms/js/vendor/jotform.signaturepad.js?3.3.28744" type="text/javascript"></script><script src="https://cdn02.jotfor.ms/static/prototype.forms.js" type="text/javascript"></script><script src="https://cdn03.jotfor.ms/static/jotform.forms.js?3.3.28744" type="text/javascript"></script><script defer src="https://cdn01.jotfor.ms/js/vendor/maskedinput.min.js?v=3.3.28744" type="text/javascript"></script><script defer src="https://cdn02.jotfor.ms/js/vendor/jquery.maskedinput.min.js?v=3.3.28744" type="text/javascript"></script><script defer src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/punycode/1.4.1/punycode.js"></script><script src="https://js.jotform.com/vendor/postMessage.js?3.3.28744" type="text/javascript"></script><script src="https://js.jotform.com/WidgetsServer.js?v=1635531554122" type="text/javascript"></script><script type="text/javascript"> JotForm.newDefaultTheme = true; JotForm.extendsNewTheme = false; JotForm.newPaymentUIForNewCreatedForms = true; JotForm.newPaymentUI = true; JotForm.setConditions([{"action":[{"id":"action_1634130865120","visibility":"Show","isError":false,"field":"25"}],"id":"1634130893715","index":"0","link":"Any","priority":"0","terms":[{"id":"term_1634130865120","field":"24","operator":"equals","value":"Ναι","isError":false}],"type":"field"},{"action":[{"id":"action_1634130943845","visibility":"Show","isError":false,"field":"35"},{"id":"action_1634130920584","visibility":"Show","isError":false,"field":"34"}],"id":"1634130961121","index":"1","link":"Any","priority":"1","terms":[{"id":"term_1634130920584","field":"33","operator":"equals","value":"Σταθερό","isError":false}],"type":"field"}]); JotForm.clearFieldOnHide="disable"; JotForm.submitError="jumpToFirstError"; JotForm.init(function(){ /*INIT-START*/if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_5').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_6').setAttribute('tabindex',0); JotForm.calendarMonths = ["Ιανουάριος","Φεβρουάριος","Μάρτιος","Απρίλιος","Μάιος","Ιούνιος","Ιούλιος","Αύγουστος","Σεπτέμβριος","Οκτώβριος","Νοέμβριος","Δεκέμβριος"]; JotForm.calendarDays = ["Κυριακή","Δευτέρα","Τρίτη","Τετάρτη","Πέμπτη","Παρασκευή","Σάββατο","Κυριακή"]; JotForm.calendarOther = {"today":"Σήμερα"}; var languageOptions = document.querySelectorAll('#langList li'); for(var langIndex = 0; langIndex < languageOptions.length; langIndex++) { languageOptions[langIndex].on('click', function(e) { setTimeout(function(){ JotForm.setCalendar("9", false, {"days":{"monday":true,"tuesday":true,"wednesday":true,"thursday":true,"friday":true,"saturday":true,"sunday":true},"future":false,"past":true,"custom":false,"ranges":false,"start":"","end":""}); }, 0); }); } JotForm.onTranslationsFetch(function() { JotForm.setCalendar("9", false, {"days":{"monday":true,"tuesday":true,"wednesday":true,"thursday":true,"friday":true,"saturday":true,"sunday":true},"future":false,"past":true,"custom":false,"ranges":false,"start":"","end":""}); }); JotForm.setPhoneMaskingValidator( 'input_10_full', '##########' ); JotForm.setPhoneMaskingValidator( 'input_11_full', '##########' );if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_15').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_16').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_19').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_17').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_18').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_25').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_37').setAttribute('tabindex',0);if (window.JotForm && JotForm.accessible) $('input_39').setAttribute('tabindex',0); JotForm.formatDate({date:(new Date()), dateField:$("id_"+45)}); JotForm.displayLocalTime("input_45_hourSelect", "input_45_minuteSelect","input_45_ampm", "input_45_timeInput", false); JotForm.alterTexts(undefined); /*INIT-END*/ }); JotForm.prepareCalculationsOnTheFly([null,{"name":"input1","qid":"1","text":"«ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» με ΚΩΔ. ΟΠΣ: 5035181","type":"control_head"},{"name":"input2","qid":"2","text":"Αποστολή","type":"control_button"},{"name":"input3","qid":"3","text":"Η αίτηση συμμετοχής για την επιλογή ωφελούμενων της Πράξης είναι ατομική και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία που θα δηλώσετε στην αίτησή σας.","type":"control_text"},{"description":"","name":"input4","qid":"4","text":"Ονοματεπώνυμο","type":"control_fullname"},{"description":"","name":"input5","qid":"5","subLabel":"","text":"Πατρώνυμο","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input6","qid":"6","subLabel":"","text":"Μητρώνυμο","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input7","qid":"7","text":"Φύλο","type":"control_radio"},null,{"description":"","name":"input9","qid":"9","text":"Ημερομηνία Γένησης","type":"control_datetime"},{"description":"","name":"input10","qid":"10","text":"Σταθερό Τηλέφωνο","type":"control_phone"},{"description":"","name":"input11","qid":"11","text":"Κινητό Τηλέφωνο","type":"control_phone"},{"description":"","name":"email","qid":"12","subLabel":"example@example.com","text":"Email","type":"control_email"},{"description":"","name":"input13","qid":"13","text":"Διεύθυνση","type":"control_address"},{"name":"input14","qid":"14","text":"Περιφέρεια &amp; Περιφερειακή Ενότητα","type":"control_widget"},{"description":"","name":"input15","qid":"15","subLabel":"","text":"Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input16","qid":"16","subLabel":"","text":"Α.Μ.Κ.Α","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input17","qid":"17","subLabel":"","text":"Α.Φ.Μ","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input18","qid":"18","subLabel":"","text":"Δ.Ο.Υ","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input19","qid":"19","subLabel":"","text":"Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ","type":"control_textbox"},{"name":"input20","qid":"20","text":" Προσωπικά Στοιχεία","type":"control_head"},{"name":"divider","qid":"21","type":"control_divider"},{"name":"input22","qid":"22","text":"Εκπαίδευση / Κατάρτιση","type":"control_head"},{"description":"","name":"input23","qid":"23","text":"Εκπαιδευτικό Επίπεδο","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input24","qid":"24","text":"Είστε κάτοχος αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ;","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input25","qid":"25","subLabel":"","text":"Παρακαλώ συμπληρώστε το τίτλο πιστοποιητικού και το φορέα πιστοποίησης","type":"control_textbox"},{"name":"input26","qid":"26","text":"Αντικείμενο Κατάρτισης","type":"control_head"},{"name":"input27","qid":"27","text":"ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΩΕπιλέξτε έως τρία (3) θεματικά αντικείμενα κατάρτισης που επιθυμείτε με σειρά προτεραιότητας. Συμπληρώστε με τον αριθμό 1 την πρώτη σας επιλογή, με τον αριθμό 2 την δεύτερη επιλογή σας και με τον αριθμό 3 την τρίτη επιλογή σας.","type":"control_text"},{"description":"","name":"input28","qid":"28","subLabel":"","text":"Σύγχρονες τεχνικές Μάρκετινγκ και Πωλήσεων","type":"control_dropdown"},{"description":"","name":"input29","qid":"29","subLabel":"","text":"Κυκλική Οικονομία - Ανακύκλωση Πλαστικών","type":"control_dropdown"},{"description":"","name":"input30","qid":"30","subLabel":"","text":"Σύγχρονες Βιομηχανικές Παραγωγικές Διαδικασίες","type":"control_dropdown"},{"name":"input31","qid":"31","text":"Στοιχεία Απασχόλησης","type":"control_head"},{"description":"","name":"input32","qid":"32","text":"Σχέση Απασχόλησης","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input33","qid":"33","text":"Ωράριο Εργασίας","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input34","qid":"34","text":"Ώρα Έναρξης Εργασίας","type":"control_time"},{"description":"","name":"input35","qid":"35","text":"Ώρα Λήξης Εργασίας","type":"control_time"},{"description":"","name":"input36","qid":"36","text":"Διάρκεια Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανεξαρτήτως Κλάδου & Ειδικότητας","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input37","qid":"37","subLabel":"","text":"Τράπεζα","type":"control_textbox"},{"name":"input38","qid":"38","text":"Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού","type":"control_head"},{"description":"","name":"iban","qid":"39","subLabel":"","text":"IBAN","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input40","qid":"40","text":"Δηλώνω Υπεύθυνα ότι παρέχω, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ./ Ε.Ε. 679/2016 καθώς και με τις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις που αφορούν σε αυτό, κατόπιν της ένταξης του στην εθνική νομοθεσία), τη ρητή συγκατάθεσή μου στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) για συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών μου δεδομένων, για την εξυπηρέτηση των σκοπών του προγράμματος κατάρτισης, στο οποίο αιτήθηκα τη συμμετοχή μου.","type":"control_radio"},{"name":"input41","qid":"41","text":"Αποδοχή Όρων","type":"control_head"},{"description":"","name":"input42","qid":"42","text":"Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής του έργου που αναφέρονται στο πλήρες κείμενο της υπ’ αριθμ 3/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο έργο.","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input43","qid":"43","text":"Δηλώνω ότι τα στοιχεία που έχω συμπληρώσει στην αίτηση είναι αληθή (η αίτηση υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης)","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input44","qid":"44","subLabel":"","text":"Υπογραφή","type":"control_signature"},{"description":"","name":"input45","qid":"45","text":"Ημερομηνία Υποβολής","type":"control_datetime"},{"description":"","labelText":"","name":"261585401350f7572827029","qid":"46","text":"2.61585401350f75.72827029","type":"control_image"},{"name":"input47","qid":"47","text":"ΚΑΣ","type":"control_autoincrement"}]); setTimeout(function() {JotForm.paymentExtrasOnTheFly([null,{"name":"input1","qid":"1","text":"«ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» με ΚΩΔ. ΟΠΣ: 5035181","type":"control_head"},{"name":"input2","qid":"2","text":"Αποστολή","type":"control_button"},{"name":"input3","qid":"3","text":"Η αίτηση συμμετοχής για την επιλογή ωφελούμενων της Πράξης είναι ατομική και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία που θα δηλώσετε στην αίτησή σας.","type":"control_text"},{"description":"","name":"input4","qid":"4","text":"Ονοματεπώνυμο","type":"control_fullname"},{"description":"","name":"input5","qid":"5","subLabel":"","text":"Πατρώνυμο","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input6","qid":"6","subLabel":"","text":"Μητρώνυμο","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input7","qid":"7","text":"Φύλο","type":"control_radio"},null,{"description":"","name":"input9","qid":"9","text":"Ημερομηνία Γένησης","type":"control_datetime"},{"description":"","name":"input10","qid":"10","text":"Σταθερό Τηλέφωνο","type":"control_phone"},{"description":"","name":"input11","qid":"11","text":"Κινητό Τηλέφωνο","type":"control_phone"},{"description":"","name":"email","qid":"12","subLabel":"example@example.com","text":"Email","type":"control_email"},{"description":"","name":"input13","qid":"13","text":"Διεύθυνση","type":"control_address"},{"name":"input14","qid":"14","text":"Περιφέρεια &amp; Περιφερειακή Ενότητα","type":"control_widget"},{"description":"","name":"input15","qid":"15","subLabel":"","text":"Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input16","qid":"16","subLabel":"","text":"Α.Μ.Κ.Α","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input17","qid":"17","subLabel":"","text":"Α.Φ.Μ","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input18","qid":"18","subLabel":"","text":"Δ.Ο.Υ","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input19","qid":"19","subLabel":"","text":"Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ","type":"control_textbox"},{"name":"input20","qid":"20","text":" Προσωπικά Στοιχεία","type":"control_head"},{"name":"divider","qid":"21","type":"control_divider"},{"name":"input22","qid":"22","text":"Εκπαίδευση / Κατάρτιση","type":"control_head"},{"description":"","name":"input23","qid":"23","text":"Εκπαιδευτικό Επίπεδο","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input24","qid":"24","text":"Είστε κάτοχος αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ;","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input25","qid":"25","subLabel":"","text":"Παρακαλώ συμπληρώστε το τίτλο πιστοποιητικού και το φορέα πιστοποίησης","type":"control_textbox"},{"name":"input26","qid":"26","text":"Αντικείμενο Κατάρτισης","type":"control_head"},{"name":"input27","qid":"27","text":"ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΩΕπιλέξτε έως τρία (3) θεματικά αντικείμενα κατάρτισης που επιθυμείτε με σειρά προτεραιότητας. Συμπληρώστε με τον αριθμό 1 την πρώτη σας επιλογή, με τον αριθμό 2 την δεύτερη επιλογή σας και με τον αριθμό 3 την τρίτη επιλογή σας.","type":"control_text"},{"description":"","name":"input28","qid":"28","subLabel":"","text":"Σύγχρονες τεχνικές Μάρκετινγκ και Πωλήσεων","type":"control_dropdown"},{"description":"","name":"input29","qid":"29","subLabel":"","text":"Κυκλική Οικονομία - Ανακύκλωση Πλαστικών","type":"control_dropdown"},{"description":"","name":"input30","qid":"30","subLabel":"","text":"Σύγχρονες Βιομηχανικές Παραγωγικές Διαδικασίες","type":"control_dropdown"},{"name":"input31","qid":"31","text":"Στοιχεία Απασχόλησης","type":"control_head"},{"description":"","name":"input32","qid":"32","text":"Σχέση Απασχόλησης","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input33","qid":"33","text":"Ωράριο Εργασίας","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input34","qid":"34","text":"Ώρα Έναρξης Εργασίας","type":"control_time"},{"description":"","name":"input35","qid":"35","text":"Ώρα Λήξης Εργασίας","type":"control_time"},{"description":"","name":"input36","qid":"36","text":"Διάρκεια Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανεξαρτήτως Κλάδου & Ειδικότητας","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input37","qid":"37","subLabel":"","text":"Τράπεζα","type":"control_textbox"},{"name":"input38","qid":"38","text":"Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού","type":"control_head"},{"description":"","name":"iban","qid":"39","subLabel":"","text":"IBAN","type":"control_textbox"},{"description":"","name":"input40","qid":"40","text":"Δηλώνω Υπεύθυνα ότι παρέχω, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ./ Ε.Ε. 679/2016 καθώς και με τις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις που αφορούν σε αυτό, κατόπιν της ένταξης του στην εθνική νομοθεσία), τη ρητή συγκατάθεσή μου στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) για συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών μου δεδομένων, για την εξυπηρέτηση των σκοπών του προγράμματος κατάρτισης, στο οποίο αιτήθηκα τη συμμετοχή μου.","type":"control_radio"},{"name":"input41","qid":"41","text":"Αποδοχή Όρων","type":"control_head"},{"description":"","name":"input42","qid":"42","text":"Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής του έργου που αναφέρονται στο πλήρες κείμενο της υπ’ αριθμ 3/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο έργο.","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input43","qid":"43","text":"Δηλώνω ότι τα στοιχεία που έχω συμπληρώσει στην αίτηση είναι αληθή (η αίτηση υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης)","type":"control_radio"},{"description":"","name":"input44","qid":"44","subLabel":"","text":"Υπογραφή","type":"control_signature"},{"description":"","name":"input45","qid":"45","text":"Ημερομηνία Υποβολής","type":"control_datetime"},{"description":"","labelText":"","name":"261585401350f7572827029","qid":"46","text":"2.61585401350f75.72827029","type":"control_image"},{"name":"input47","qid":"47","text":"ΚΑΣ","type":"control_autoincrement"}]);}, 20); </script><style type="text/css">@media print{.form-section{display:inline!important}.form-pagebreak{display:none!important}.form-section-closed{height:auto!important}.page-section{position:initial!important}}</style><link type="text/css" rel="stylesheet" href="https://cdn01.jotfor.ms/themes/CSS/5e6b428acc8c4e222d1beb91.css?"/><link type="text/css" rel="stylesheet" href="https://cdn02.jotfor.ms/css/styles/payment/payment_styles.css?3.3.28744" /><link type="text/css" rel="stylesheet" href="https://cdn03.jotfor.ms/css/styles/payment/payment_feature.css?3.3.28744" /><style type="text/css" id="form-designer-style"> /* Injected CSS Code *//*PREFERENCES STYLE*/ .form-all { font-family: Inter, sans-serif; } .form-all .qq-upload-button, .form-all .form-submit-button, .form-all .form-submit-reset, .form-all .form-submit-print { font-family: Inter, sans-serif; } .form-all .form-pagebreak-back-container, .form-all .form-pagebreak-next-container { font-family: Inter, sans-serif; } .form-header-group { font-family: Inter, sans-serif; } .form-label { font-family: Inter, sans-serif; } .form-label.form-label-auto { display: block; float: none; text-align: left; width: 100%; } .form-line { margin-top: 12px; margin-bottom: 12px; } .form-all { max-width: 752px; width: 100%; } .form-label.form-label-left, .form-label.form-label-right, .form-label.form-label-left.form-label-auto, .form-label.form-label-right.form-label-auto { width: 230px; } .form-all { font-size: 16px } .form-all .qq-upload-button, .form-all .qq-upload-button, .form-all .form-submit-button, .form-all .form-submit-reset, .form-all .form-submit-print { font-size: 16px } .form-all .form-pagebreak-back-container, .form-all .form-pagebreak-next-container { font-size: 16px } .supernova .form-all, .form-all { background-color: #fff; } .form-all { color: #2C3345; } .form-header-group .form-header { color: #2C3345; } .form-header-group .form-subHeader { color: #2C3345; } .form-label-top, .form-label-left, .form-label-right, .form-html, .form-checkbox-item label, .form-radio-item label { color: #2C3345; } .form-sub-label { color: #464d5f; } .supernova { background-color: #ecedf3; } .supernova body { background: transparent; } .form-textbox, .form-textarea, .form-dropdown, .form-radio-other-input, .form-checkbox-other-input, .form-captcha input, .form-spinner input { background-color: #fff; } .supernova { background-image: none; } #stage { background-image: none; } .form-all { background-image: none; } .form-all { position: relative; } .form-all:before { content: ""; background-image: url("https://www.jotform.com/uploads/kabamarou81/form_files/ahpi-logo.6166aa960a46f7.24321526.png"); display: inline-block; height: 65px; position: absolute; background-size: 286px 65px; background-repeat: no-repeat; width: 100%; } .form-all { margin-top: 85px !important; } .form-all:before { top: -75px; background-position: top center; } .ie-8 .form-all:before { display: none; } .ie-8 { margin-top: auto; margin-top: initial; } /*PREFERENCES STYLE*//*__INSPECT_SEPERATOR__*/ /* Injected CSS Code */</style><form class="jotform-form" action="https://submit.jotformeu.com/submit/212852074221043/" method="post" name="form_212852074221043" id="212852074221043" accept-charset="utf-8" autocomplete="on"> <input type="hidden" name="formID" value="212852074221043" /> <input type="hidden" id="JWTContainer" value="" /> <input type="hidden" id="cardinalOrderNumber" value="" /> <div role="main" class="form-all"> <div class="formLogoWrapper Center"> <img loading="lazy" class="formLogoImg" src="https://www.jotform.com/uploads/kabamarou81/form_files/ahpi-logo.6166aa960a46f7.24321526.png" height="65" width="286"> </div> <style> .formLogoWrapper { display:inline-block; position: absolute; width: 100%;} .form-all:before { background: none !important;} .formLogoWrapper.Center { top: -75px; text-align: center;} </style> <ul class="form-section page-section"> <li id="cid_1" class="form-input-wide" data-type="control_head"> <div class="form-header-group header-small"> <div class="header-text httal htvam"> <h3 id="header_1" class="form-header" data-component="header"> «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» με ΚΩΔ. ΟΠΣ: 5035181 </h3> </div> </div> </li> <li class="form-line" data-type="control_text" id="id_3"> <div id="cid_3" class="form-input-wide" data-layout="full"> <div id="text_3" class="form-html" data-component="text"> <p>Η <strong>αίτηση συμμετοχής</strong> για την επιλογή ωφελούμενων της Πράξης είναι <strong>ατομική και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης</strong>. Ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία που θα δηλώσετε στην αίτησή σας.</p> </div> </div> </li> <li id="cid_20" class="form-input-wide" data-type="control_head"> <div class="form-header-group header-default"> <div class="header-text httal htvam"> <h2 id="header_20" class="form-header" data-component="header"> Προσωπικά Στοιχεία </h2> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_fullname" id="id_4"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_4" for="first_4"> Ονοματεπώνυμο <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_4" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div data-wrapper-react="true"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top" data-input-type="first"> <input type="text" id="first_4" name="q4_input4[first]" class="form-textbox validate[required]" data-defaultvalue="" size="10" value="" data-component="first" aria-labelledby="label_4 sublabel_4_first" required="" /> <label class="form-sub-label" for="first_4" id="sublabel_4_first" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Όνομα </label> </span> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top" data-input-type="last"> <input type="text" id="last_4" name="q4_input4[last]" class="form-textbox validate[required]" data-defaultvalue="" size="15" value="" data-component="last" aria-labelledby="label_4 sublabel_4_last" required="" /> <label class="form-sub-label" for="last_4" id="sublabel_4_last" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Επώνυμο </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_5"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_5" for="input_5"> Πατρώνυμο <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_5" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_5" name="q5_input5" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="textbox" aria-labelledby="label_5" required="" /> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_6"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_6" for="input_6"> Μητρώνυμο <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_6" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_6" name="q6_input6" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="textbox" aria-labelledby="label_6" required="" /> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_7"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_7" for="input_7"> Φύλο <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_7" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_7" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_7" class="form-radio validate[required]" id="input_7_0" name="q7_input7" value="Άνδρας" required="" /> <label id="label_input_7_0" for="input_7_0"> Άνδρας </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_7" class="form-radio validate[required]" id="input_7_1" name="q7_input7" value="Γυναίκα" required="" /> <label id="label_input_7_1" for="input_7_1"> Γυναίκα </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_datetime" id="id_9"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_9" for="lite_mode_9"> Ημερομηνία Γένησης <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_9" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <div data-wrapper-react="true"> <div style="display:none"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" class="form-textbox validate[required, limitDate]" id="day_9" name="q9_input9[day]" size="2" data-maxlength="2" data-age="" maxLength="2" value="" required="" autoComplete="off" aria-labelledby="label_9 sublabel_9_day" /> <span class="date-separate" aria-hidden="true">  - </span> <label class="form-sub-label" for="day_9" id="sublabel_9_day" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Day </label> </span> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" class="form-textbox validate[required, limitDate]" id="month_9" name="q9_input9[month]" size="2" data-maxlength="2" data-age="" maxLength="2" value="" required="" autoComplete="off" aria-labelledby="label_9 sublabel_9_month" /> <span class="date-separate" aria-hidden="true">  - </span> <label class="form-sub-label" for="month_9" id="sublabel_9_month" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Month </label> </span> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" class="form-textbox validate[required, limitDate]" id="year_9" name="q9_input9[year]" size="4" data-maxlength="4" data-age="" maxLength="4" value="" required="" autoComplete="off" aria-labelledby="label_9 sublabel_9_year" /> <label class="form-sub-label" for="year_9" id="sublabel_9_year" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Year </label> </span> </div> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" class="form-textbox validate[required, limitDate, validateLiteDate]" id="lite_mode_9" size="12" data-maxlength="12" maxLength="12" data-age="" value="" required="" data-format="ddmmyyyy" data-seperator="-" placeholder="DD-MM-YYYY" autoComplete="off" aria-labelledby="label_9 sublabel_9_litemode" /> <img class=" newDefaultTheme-dateIcon icon-liteMode" alt="Pick a Date" id="input_9_pick" src="https://cdn.jotfor.ms/images/calendar.png" data-component="datetime" aria-hidden="true" data-allow-time="No" data-version="v2" /> <label class="form-sub-label" for="lite_mode_9" id="sublabel_9_litemode" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Ημερομηνία </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line" data-type="control_phone" id="id_10" data-compound-hint="2109955666"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_10" for="input_10_full"> Σταθερό Τηλέφωνο </label> <div id="cid_10" class="form-input-wide" data-layout="half"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" id="input_10_full" name="q10_input10[full]" data-type="mask-number" class="mask-phone-number form-textbox validate[Fill Mask]" data-defaultvalue="" style="width:310px" data-masked="true" value="" placeholder="2109955666" data-component="phone" aria-labelledby="label_10 sublabel_10_masked" /> <label class="form-sub-label" for="input_10_full" id="sublabel_10_masked" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Παρακαλώ εισάγετε έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου </label> </span> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_phone" id="id_11" data-compound-hint="6932556677"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_11" for="input_11_full"> Κινητό Τηλέφωνο <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_11" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" id="input_11_full" name="q11_input11[full]" data-type="mask-number" class="mask-phone-number form-textbox validate[required, Fill Mask]" data-defaultvalue="" style="width:310px" data-masked="true" value="" placeholder="6932556677" data-component="phone" aria-labelledby="label_11 sublabel_11_masked" required="" /> <label class="form-sub-label" for="input_11_full" id="sublabel_11_masked" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Παρακαλώ εισάγετε έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου </label> </span> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_email" id="id_12"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_12" for="input_12"> Email <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_12" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="email" id="input_12" name="q12_email" class="form-textbox validate[required, Email]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="email" aria-labelledby="label_12 sublabel_input_12" required="" /> <label class="form-sub-label" for="input_12" id="sublabel_input_12" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> example@example.com </label> </span> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_address" id="id_13"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_13" for="input_13_addr_line1"> Διεύθυνση <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_13" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div summary="" class="form-address-table jsTest-addressField"> <div class="form-address-line-wrapper jsTest-address-line-wrapperField"> <span class="form-address-line form-address-street-line jsTest-address-lineField"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" id="input_13_addr_line1" name="q13_input13[addr_line1]" class="form-textbox validate[required] form-address-line" data-defaultvalue="" value="" data-component="address_line_1" aria-labelledby="label_13 sublabel_13_addr_line1" required="" /> <label class="form-sub-label" for="input_13_addr_line1" id="sublabel_13_addr_line1" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Οδός και αριθμός </label> </span> </span> </div> <div class="form-address-line-wrapper jsTest-address-line-wrapperField" style="display:none"> <span class="form-address-line form-address-street-line jsTest-address-lineField"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" id="input_13_addr_line2" name="q13_input13[addr_line2]" class="form-textbox form-address-line" data-defaultvalue="" value="" data-component="address_line_2" aria-labelledby="label_13 sublabel_13_addr_line2" /> <label class="form-sub-label" for="input_13_addr_line2" id="sublabel_13_addr_line2" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Street Address Line 2 </label> </span> </span> </div> <div class="form-address-line-wrapper jsTest-address-line-wrapperField"> <span class="form-address-line form-address-city-line jsTest-address-lineField "> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" id="input_13_city" name="q13_input13[city]" class="form-textbox validate[required] form-address-city" data-defaultvalue="" value="" data-component="city" aria-labelledby="label_13 sublabel_13_city" required="" /> <label class="form-sub-label" for="input_13_city" id="sublabel_13_city" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Πόλη </label> </span> </span> <span class="form-address-line form-address-state-line jsTest-address-lineField form-address-hiddenLine" style="display:none"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" id="input_13_state" name="q13_input13[state]" class="form-textbox form-address-state" data-defaultvalue="" value="" data-component="state" aria-labelledby="label_13 sublabel_13_state" /> <label class="form-sub-label" for="input_13_state" id="sublabel_13_state" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> State / Province </label> </span> </span> </div> <div class="form-address-line-wrapper jsTest-address-line-wrapperField"> <span class="form-address-line form-address-zip-line jsTest-address-lineField "> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" id="input_13_postal" name="q13_input13[postal]" class="form-textbox validate[required] form-address-postal" data-defaultvalue="" value="" data-component="zip" aria-labelledby="label_13 sublabel_13_postal" required="" /> <label class="form-sub-label" for="input_13_postal" id="sublabel_13_postal" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Τ.Κ </label> </span> </span> </div> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_widget" id="id_14"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_14" for="input_14"> Περιφέρεια &amp; Περιφερειακή Ενότητα <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_14" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div data-widget-name="Dynamic Dropdowns" style="width:100%;text-align:Left;overflow-x:auto" data-component="widget-field"> <iframe data-client-id="53201a2d6866be393e000028" title="Dynamic Dropdowns" frameBorder="0" scrolling="no" allowtransparency="true" allow="geolocation; microphone; camera; autoplay; encrypted-media; fullscreen" data-type="iframe" class="custom-field-frame" id="customFieldFrame_14" src="" style="max-width:400px;border:none;width:100%;height:50px" data-width="400" data-height="50"> </iframe> <div class="widget-inputs-wrapper"> <input type="hidden" id="input_14" class="form-hidden form-widget widget-required " name="q14_input14" value="" /> <input type="hidden" id="widget_settings_14" class="form-hidden form-widget-settings" value="%5B%7B%22name%22%3A%22list%22%2C%22value%22%3A%22.%5Cn%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%5Cn%20%CE%94%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%88%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%98%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%82%20%5Cn%20%CE%9E%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CF%82%5Cn%20%CE%A1%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%82%5Cn%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%5Cn%20%CE%97%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82%20%5Cn%20%CE%9A%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82%5Cn%20%CE%A0%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%A0%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%8E%CE%BD%5Cn%20%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%5Cn%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%5Cn%20%CE%93%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD%5Cn%20%CE%9A%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82%5Cn%20%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82%5Cn%20%CE%A6%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%5Cn%CE%89%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82%5Cn%20%CE%86%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD%5Cn%20%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82%5Cn%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%5Cn%20%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9B%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%A3%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD%5Cn%20%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD%5Cn%CE%99%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B9%20%CE%9D%CE%AE%CF%83%CE%BF%CE%B9%5Cn%20%CE%96%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85%20%5Cn%20%CE%99%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82%5Cn%20%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82%20%5Cn%20%CE%9A%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82%5Cn%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%5Cn%20%CE%91%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%91%CF%87%CE%B1%CE%90%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AC%20%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%5Cn%20%CE%92%CE%BF%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%95%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%95%CF%85%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%A6%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%A6%CF%89%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82%5Cn%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%5Cn%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%5Cn%20%CE%92%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%20%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD%5Cn%20%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%5Cn%20%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%20%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD%5Cn%20%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%20%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD%5Cn%20%CE%9D%CE%AE%CF%83%CF%89%CE%BD%20%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%5Cn%20%CE%9D%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%20%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD%5Cn%20%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82%5Cn%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%82%5Cn%20%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9B%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9C%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%CE%92%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%20%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%5Cn%20%CE%99%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9B%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9B%CE%AE%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%A3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%85%5Cn%CE%9D%CF%8C%CF%84%CE%B9%CE%BF%20%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%5Cn%20%CE%86%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%98%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82%5Cn%20%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%85%20-%20%CE%97%CF%81%CF%89%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%9D%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%20%CE%9A%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9A%CE%AD%CE%B1%CF%82%20-%20%CE%9A%CF%8D%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9A%CF%89%5Cn%20%CE%9C%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9C%CF%85%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9D%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%A1%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%A3%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%A4%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85%5Cn%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%5Cn%20%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%9B%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B8%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%5Cn%20%CE%A1%CE%B5%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85%5Cn%20%CE%A7%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD%5Cn%20%5Cn%20%5Cn%22%7D%5D" data-version="2" /> </div> <script type="text/javascript"> setTimeout(function(){ var _cFieldFrame = document.getElementById("customFieldFrame_14"); if (_cFieldFrame) { _cFieldFrame.onload = function() { if (typeof widgetFrameLoaded !== 'undefined') { widgetFrameLoaded(14, { "formID": 212852074221043 }) } }; _cFieldFrame.src = "//app-widgets.jotform.io/dynamicDropdowns/?qid=14&ref=" + encodeURIComponent(window.location.protocol + "//" + window.location.host) + '' + '' + '&injectCSS=' + encodeURIComponent(window.location.search.indexOf("ndt=1") > -1); _cFieldFrame.addClassName("custom-field-frame-rendered"); }}, 0); </script> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_15"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_15" for="input_15"> Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_15" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_15" name="q15_input15" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required, AlphaNumeric]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="textbox" aria-labelledby="label_15" required="" /> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_16"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_16" for="input_16"> Α.Μ.Κ.Α <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_16" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_16" name="q16_input16" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required, Numeric, minCharLimit]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" maxLength="11" data-minlength="11" data-component="textbox" aria-labelledby="label_16" required="" /> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_19"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_19" for="input_19"> Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_19" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_19" name="q19_input19" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required, Numeric]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="textbox" aria-labelledby="label_19" required="" /> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_17"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_17" for="input_17"> Α.Φ.Μ <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_17" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_17" name="q17_input17" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required, Numeric]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" maxLength="9" data-component="textbox" aria-labelledby="label_17" required="" /> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_18"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_18" for="input_18"> Δ.Ο.Υ <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_18" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_18" name="q18_input18" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="textbox" aria-labelledby="label_18" required="" /> </div> </li> <li class="form-line" data-type="control_divider" id="id_21"> <div id="cid_21" class="form-input-wide" data-layout="full"> <div aria-label="Divider" data-component="divider" style="border-bottom:1px solid #e6e6e6;height:1px;margin-left:0px;margin-right:0px;margin-top:5px;margin-bottom:5px"> </div> </div> </li> <li id="cid_22" class="form-input-wide" data-type="control_head"> <div class="form-header-group header-default"> <div class="header-text httal htvam"> <h2 id="header_22" class="form-header" data-component="header"> Εκπαίδευση / Κατάρτιση </h2> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_23"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_23" for="input_23"> Εκπαιδευτικό Επίπεδο <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_23" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_23" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_23" class="form-radio validate[required]" id="input_23_0" name="q23_input23" value="Απόφοιτος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο Δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα)" required="" /> <label id="label_input_23_0" for="input_23_0"> Απόφοιτος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο Δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα) </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_23" class="form-radio validate[required]" id="input_23_1" name="q23_input23" value="Απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" required="" /> <label id="label_input_23_1" for="input_23_1"> Απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_23" class="form-radio validate[required]" id="input_23_2" name="q23_input23" value="Απόφοιτος Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δίπλωμα ΙΕΚ)" required="" /> <label id="label_input_23_2" for="input_23_2"> Απόφοιτος Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δίπλωμα ΙΕΚ) </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_23" class="form-radio validate[required]" id="input_23_3" name="q23_input23" value="Απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή άλλος ισοδύναμος τίτλος)" required="" /> <label id="label_input_23_3" for="input_23_3"> Απόφοιτος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ ή ΑΕΙ ή άλλος ισοδύναμος τίτλος) </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_24"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_24" for="input_24"> Είστε κάτοχος αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ; <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_24" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_24" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_24" class="form-radio validate[required]" id="input_24_0" name="q24_input24" value="Ναι" required="" /> <label id="label_input_24_0" for="input_24_0"> Ναι </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_24" class="form-radio validate[required]" id="input_24_1" name="q24_input24" value="Όχι" required="" /> <label id="label_input_24_1" for="input_24_1"> Όχι </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line always-hidden jf-required form-field-hidden" style="display:none;" data-type="control_textbox" id="id_25"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_25" for="input_25"> Παρακαλώ συμπληρώστε το τίτλο πιστοποιητικού και το φορέα πιστοποίησης <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_25" class="form-input-wide always-hidden jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_25" name="q25_input25" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="textbox" aria-labelledby="label_25" required="" /> </div> </li> <li id="cid_26" class="form-input-wide" data-type="control_head"> <div class="form-header-group header-default"> <div class="header-text httal htvam"> <h2 id="header_26" class="form-header" data-component="header"> Αντικείμενο Κατάρτισης </h2> </div> </div> </li> <li class="form-line" data-type="control_text" id="id_27"> <div id="cid_27" class="form-input-wide" data-layout="full"> <div id="text_27" class="form-html" data-component="text"> <p><strong>ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΩ</strong></p> <p><br /><em>Επιλέξτε <strong>έως τρία</strong> (3) θεματικά αντικείμενα κατάρτισης που επιθυμείτε με σειρά προτεραιότητας. <span style="text-decoration: underline;">Συμπληρώστε με τον αριθμό 1 την πρώτη σας επιλογή, με τον αριθμό 2 την δεύτερη επιλογή σας και με τον αριθμό 3 την τρίτη επιλογή σας.</span></em></p> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_dropdown" id="id_28"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_28" for="input_28"> Σύγχρονες τεχνικές Μάρκετινγκ και Πωλήσεων <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_28" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <select class="form-dropdown validate[required]" id="input_28" name="q28_input28" style="width:310px" data-component="dropdown" required=""> <option value=""> Please Select </option> <option value="1"> 1 </option> <option value="2"> 2 </option> <option value="3"> 3 </option> </select> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_dropdown" id="id_29"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_29" for="input_29"> Κυκλική Οικονομία - Ανακύκλωση Πλαστικών <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_29" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <select class="form-dropdown validate[required]" id="input_29" name="q29_input29" style="width:310px" data-component="dropdown" required=""> <option value=""> Please Select </option> <option value="1"> 1 </option> <option value="2"> 2 </option> <option value="3"> 3 </option> </select> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_dropdown" id="id_30"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_30" for="input_30"> Σύγχρονες Βιομηχανικές Παραγωγικές Διαδικασίες <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_30" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <select class="form-dropdown validate[required]" id="input_30" name="q30_input30" style="width:310px" data-component="dropdown" required=""> <option value=""> Please Select </option> <option value="1"> 1 </option> <option value="2"> 2 </option> <option value="3"> 3 </option> </select> </div> </li> <li id="cid_31" class="form-input-wide" data-type="control_head"> <div class="form-header-group header-default"> <div class="header-text httal htvam"> <h2 id="header_31" class="form-header" data-component="header"> Στοιχεία Απασχόλησης </h2> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_32"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_32" for="input_32"> Σχέση Απασχόλησης <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_32" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_32" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_32" class="form-radio validate[required]" id="input_32_0" name="q32_input32" value="Σύμβαση πλήρους απασχόλησης" required="" /> <label id="label_input_32_0" for="input_32_0"> Σύμβαση πλήρους απασχόλησης </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_32" class="form-radio validate[required]" id="input_32_1" name="q32_input32" value="Σύμβαση ελαστικής μορφής απασχόλησης" required="" /> <label id="label_input_32_1" for="input_32_1"> Σύμβαση ελαστικής μορφής απασχόλησης </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_33"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_33" for="input_33"> Ωράριο Εργασίας <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_33" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_33" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_33" class="form-radio validate[required]" id="input_33_0" name="q33_input33" value="Σταθερό" required="" /> <label id="label_input_33_0" for="input_33_0"> Σταθερό </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_33" class="form-radio validate[required]" id="input_33_1" name="q33_input33" value="Κυλιόμενο" required="" /> <label id="label_input_33_1" for="input_33_1"> Κυλιόμενο </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line always-hidden jf-required form-field-hidden" style="display:none;" data-type="control_time" id="id_34"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_34" for="input_34_hourSelect"> Ώρα Έναρξης Εργασίας <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_34" class="form-input-wide always-hidden jf-required" data-layout="half"> <div data-wrapper-react="true"> <div class="time-wrapper"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" class="time-dropdown form-textbox validate[required]" id="input_34_timeInput" name="q34_input34[timeInput]" required="" placeholder="HH : MM" aria-labelledby="label_34 sublabel_34_hour" data-mask="HH:MM" value="" data-version="v2" /> <input type="hidden" class="form-hidden-time" id="input_34_hourSelect" name="q34_input34[hourSelect]" /> <input type="hidden" class="form-hidden-time" id="input_34_minuteSelect" name="q34_input34[minuteSelect]" /> <label data-seperate-translate="true" class="form-sub-label" for="input_34_timeInput" id="sublabel_34_hour" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Ώρα Λεπτά </label> </span> </div> </div> </div> </li> <li class="form-line always-hidden jf-required form-field-hidden" style="display:none;" data-type="control_time" id="id_35"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_35" for="input_35_hourSelect"> Ώρα Λήξης Εργασίας <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_35" class="form-input-wide always-hidden jf-required" data-layout="half"> <div data-wrapper-react="true"> <div class="time-wrapper"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" class="time-dropdown form-textbox validate[required]" id="input_35_timeInput" name="q35_input35[timeInput]" required="" placeholder="HH : MM" aria-labelledby="label_35 sublabel_35_hour" data-mask="HH:MM" value="" data-version="v2" /> <input type="hidden" class="form-hidden-time" id="input_35_hourSelect" name="q35_input35[hourSelect]" /> <input type="hidden" class="form-hidden-time" id="input_35_minuteSelect" name="q35_input35[minuteSelect]" /> <label data-seperate-translate="true" class="form-sub-label" for="input_35_timeInput" id="sublabel_35_hour" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Ώρα Λεπτά </label> </span> </div> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_36"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_36" for="input_36"> Διάρκεια Επαγγελματικής Εμπειρίας Ανεξαρτήτως Κλάδου &amp; Ειδικότητας <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_36" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_36" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_36" class="form-radio validate[required]" id="input_36_0" name="q36_input36" value="Επαγγελματική Εμπειρία έως 5 Έτη" required="" /> <label id="label_input_36_0" for="input_36_0"> Επαγγελματική Εμπειρία έως 5 Έτη </label> </span> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_36" class="form-radio validate[required]" id="input_36_1" name="q36_input36" value="Επαγγελματική Εμπειρία άνω των 5 Ετών" required="" /> <label id="label_input_36_1" for="input_36_1"> Επαγγελματική Εμπειρία άνω των 5 Ετών </label> </span> </div> </div> </li> <li id="cid_38" class="form-input-wide" data-type="control_head"> <div class="form-header-group header-default"> <div class="header-text httal htvam"> <h2 id="header_38" class="form-header" data-component="header"> Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού </h2> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_37"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_37" for="input_37"> Τράπεζα <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_37" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_37" name="q37_input37" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" data-component="textbox" aria-labelledby="label_37" required="" /> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_textbox" id="id_39"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_39" for="input_39"> IBAN <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_39" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <input type="text" id="input_39" name="q39_iban" data-type="input-textbox" class="form-textbox validate[required, AlphaNumeric, minCharLimit]" data-defaultvalue="" style="width:310px" size="310" value="" maxLength="27" data-minlength="27" data-component="textbox" aria-labelledby="label_39" required="" /> </div> </li> <li id="cid_41" class="form-input-wide" data-type="control_head"> <div class="form-header-group header-default"> <div class="header-text httal htvam"> <h2 id="header_41" class="form-header" data-component="header"> Αποδοχή Όρων </h2> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_40"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_40" for="input_40"> Δηλώνω Υπεύθυνα ότι παρέχω, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ./ Ε.Ε. 679/2016 καθώς και με τις αντίστοιχες ισχύουσες διατάξεις που αφορούν σε αυτό, κατόπιν της ένταξης του στην εθνική νομοθεσία), τη ρητή συγκατάθεσή μου στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) για συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών μου δεδομένων, για την εξυπηρέτηση των σκοπών του προγράμματος κατάρτισης, στο οποίο αιτήθηκα τη συμμετοχή μου. <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_40" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_40" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_40" class="form-radio validate[required]" id="input_40_0" name="q40_input40" value="Ναι / Αποδέχομαι" required="" /> <label id="label_input_40_0" for="input_40_0"> Ναι / Αποδέχομαι </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_42"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_42" for="input_42"> Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής του έργου που αναφέρονται στο πλήρες κείμενο της υπ’ αριθμ 3/2021/ΣΒΠΕ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο έργο. <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_42" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_42" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_42" class="form-radio validate[required]" id="input_42_0" name="q42_input42" value="Ναι / Αποδέχομαι" required="" /> <label id="label_input_42_0" for="input_42_0"> Ναι / Αποδέχομαι </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_radio" id="id_43"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_43" for="input_43"> Δηλώνω ότι τα στοιχεία που έχω συμπληρώσει στην αίτηση είναι αληθή (η αίτηση υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης) <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_43" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div class="form-single-column" role="group" aria-labelledby="label_43" data-component="radio"> <span class="form-radio-item" style="clear:left"> <span class="dragger-item"> </span> <input type="radio" aria-describedby="label_43" class="form-radio validate[required]" id="input_43_0" name="q43_input43" value="Ναι / Αποδέχομαι" required="" /> <label id="label_input_43_0" for="input_43_0"> Ναι / Αποδέχομαι </label> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required allowTime" data-type="control_datetime" id="id_45"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_45" for="lite_mode_45"> Ημερομηνία Υποβολής <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_45" class="form-input-wide jf-required" data-layout="full"> <div data-wrapper-react="true" class="extended"> <div style="display:none"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" readonly="" class="currentDate form-textbox validate[required, limitDate]" id="day_45" name="q45_input45[day]" size="2" data-maxlength="2" data-age="" maxLength="2" value="29" required="" autoComplete="off" aria-labelledby="label_45 sublabel_45_day" /> <span class="date-separate" aria-hidden="true">  - </span> <label class="form-sub-label" for="day_45" id="sublabel_45_day" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Day </label> </span> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" readonly="" class="form-textbox validate[required, limitDate]" id="month_45" name="q45_input45[month]" size="2" data-maxlength="2" data-age="" maxLength="2" value="10" required="" autoComplete="off" aria-labelledby="label_45 sublabel_45_month" /> <span class="date-separate" aria-hidden="true">  - </span> <label class="form-sub-label" for="month_45" id="sublabel_45_month" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Month </label> </span> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="tel" readonly="" class="form-textbox validate[required, limitDate]" id="year_45" name="q45_input45[year]" size="4" data-maxlength="4" data-age="" maxLength="4" value="2021" required="" autoComplete="off" aria-labelledby="label_45 sublabel_45_year" /> <label class="form-sub-label" for="year_45" id="sublabel_45_year" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Year </label> </span> </div> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" class="form-textbox validate[required, limitDate, validateLiteDate]" id="lite_mode_45" size="12" data-maxlength="12" maxLength="12" data-age="" value="29-10-2021" readonly="" required="" data-format="ddmmyyyy" data-seperator="-" placeholder="DD-MM-YYYY" autoComplete="off" aria-labelledby="label_45 sublabel_45_litemode" /> <img class=" newDefaultTheme-dateIcon icon-liteMode" alt="Pick a Date" id="input_45_pick" src="https://cdn.jotfor.ms/images/calendar.png" data-component="datetime" aria-hidden="true" data-allow-time="Yes" data-version="v2" /> <label class="form-sub-label" for="lite_mode_45" id="sublabel_45_litemode" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Ημερομηνία </label> </span> <span class="allowTime-container"> <div data-wrapper-react="true"> <span class="form-sub-label-container" style="vertical-align:top"> <input type="text" class="currentTime time-dropdown form-textbox validate[required]" id="input_45_timeInput" name="q45_input45[timeInput]" required="" placeholder="HH : MM" disabled="" aria-labelledby="label_45 sublabel_45_hour" data-mask="HH:MM" value="14:19" data-version="v2" /> <input type="hidden" class="form-hidden-time" id="input_45_hourSelect" name="q45_input45[hour]" value="14" /> <input type="hidden" class="form-hidden-time" id="input_45_minuteSelect" name="q45_input45[min]" value="19" /> <label data-seperate-translate="true" class="form-sub-label" for="input_45_timeInput" id="sublabel_45_hour" style="min-height:13px" aria-hidden="false"> Ώρα Λεπτά </label> </span> </div> </span> </div> </div> </li> <li class="form-line jf-required" data-type="control_signature" id="id_44"> <label class="form-label form-label-top form-label-auto" id="label_44" for="input_44"> Υπογραφή <span class="form-required"> * </span> </label> <div id="cid_44" class="form-input-wide jf-required" data-layout="half"> <div data-wrapper-react="true"> <div id="signature_pad_44" class="signature-pad-wrapper" style="width:312px;height:202px"> <div data-wrapper-react="true"> <!--[if IE 7]> <script type="text/javascript" src="/js/vendor/json2.js"></script> <![endif]--> </div> <div class="signature-line signature-wrapper signature-placeholder" data-component="signature" style="width:312px;height:202px"> <div id="sig_pad_44" data-width="310" data-height="200" data-id="44" data-required="true" class="pad validate[required]" aria-labelledby="label_44"> </div> <input type="hidden" name="q44_input44" class="output4" id="input_44" /> </div> <span class="clear-pad-btn clear-pad" role="button" tabindex="0"> Clear </span> </div> <div data-wrapper-react="true"> <script type="text/javascript"> window.signatureForm = true </script> </div> </div> </div> </li> <li class="form-line" data-type="control_button" id="id_2"> <div id="cid_2" class="form-input-wide" data-layout="full"> <div data-align="auto" class="form-buttons-wrapper form-buttons-auto jsTest-button-wrapperField"> <button id="input_2" type="submit" class="form-submit-button form-submit-button-carbon submit-button jf-form-buttons jsTest-submitField" data-component="button" data-content=""> Αποστολή </button> </div> </div> </li> <li class="form-line" data-type="control_image" id="id_46"> <div id="cid_46" class="form-input-wide" data-layout="full"> <div style="text-align:center"> <img alt="" class="form-image" style="border:0" src="https://www.jotform.com/uploads/kabamarou81/form_files/2.61585401350f75.72827029.jpg" height="136px" width="680px" data-component="image" /> </div> </div> </li> <li style="display:none"> Should be Empty: <input type="text" name="website" value="" /> </li> </ul> </div> <script> JotForm.showJotFormPowered = "0"; </script> <script> JotForm.poweredByText = "Powered by Jotform"; </script> <input type="hidden" class="simple_spc" id="simple_spc" name="simple_spc" value="212852074221043" /> <script type="text/javascript"> var all_spc = document.querySelectorAll("form[id='212852074221043'] .si" + "mple" + "_spc");for (var i = 0; i < all_spc.length; i++){ all_spc[i].value = "212852074221043-212852074221043";} </script> <input type="hidden" id="input_47" name="q47_input47" class="form-textbox form-hidden" data-defaultvalue="3" value="3" data-component="autoincrement" /></form><script type="text/javascript">JotForm.forwardToEu=true;</script><script src="https://cdn.jotfor.ms//js/vendor/smoothscroll.min.js?v=3.3.28744"></script><script src="https://cdn.jotfor.ms//js/errorNavigation.js?v=3.3.28744"></script>
news thumb
26.10.2021
Νέο λογότυπο και εταιρικό site για την «PlasticsEurope»

Με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδιασμού, η «PlasticsEurope» παρουσίασε τη νέα της οπτική ταυτότητα, που περιλαμβάνει ένα καινούριο λογότυπο και ένα ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ακόμη ένα βήμα στις θεμελιακές αλλαγές, που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στους κόλπους του οργανισμού.

Οι βασικοί στόχοι του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Προμηθευτών Πλαστικών είναι πλέον η μείωση των απορριμμάτων, η προώθηση της επαναχρησιμοποίησης και η αύξηση της διαλογής και ανακύκλωσης των πλαστικών απορριμμάτων προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της «PlasticsEurope», Βιρτζίνια Γιάνσενς ανακοίνωσε τις αλλαγές με ένα σύντομο μήνυμα. «Ως βιομηχανία χρειάζεται να εξελιχθούμε και να προσαρμοστούμε. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των πλαστικών απορριμμάτων και να προωθήσουμε τη βιώσιμη χρήση τους στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Θα πρέπει να αναγνωριστούν τα πλαστικά απορρίμματα ως ένας πόρος σε αυτήν τη νέα οικονομία.

Στόχος της βιομηχανίας είναι να διασφαλίσει ότι τα πλαστικά συνεχίζουν να προσφέρουν τα αναρίθμητα πλεονεκτήματα τους στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Αυτό σημαίνει ότι στηρίζουμε την «Πράσινη Συμφωνία» (Green Deal) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους στόχους κλιματικής ουδετερότητας και τη Συμφωνία που έγινε στο Παρίσι για το κλίμα και αποτελεί έναν οδικό χάρτη για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης» κατέληξε η κα Γιάνσενς.

«Το σύνθημα μας: «PlasticsEurope. Enabling a sustainable future» (PlasticsEurope. Ενεργοποιώντας ένα βιώσιμο μέλλον) είναι ο σκοπός και στρατηγικός στόχος του οργανισμού και της βιομηχανίας πλαστικών» είπε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της «PlasticsEurope», Μάρκους Στέιλεμαν.

«Είμαστε στη μέση ενός εκπληκτικού ταξιδιού ως απάντηση στις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στη βιομηχανία των πλαστικών.

Καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τους φορείς χάραξης πολιτικής να συνεργαστούν μαζί μας για να κάνουμε πράξη ένα κυκλικό και βιώσιμο μέλλον για τα πλαστικά».


Το νέο λογότυπο, που δημιουργήθηκε συμβολίζει, σύμφωνα με την Βιρτζίνια Γιάνσενς: «τους διαφορετικούς οργανισμούς που όλοι μαζί δημιουργούν έναν δυναμικό πυρήνα, που ενεργοποιεί το βιώσιμο μέλλον».


 

news thumb
20.09.2021
Ο Σ.Β.Π.Ε. συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του «Σ.Ε.Φ.»

Στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2021 συμμετείχε ο «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» στην με την εθελοντική δράση που διοργάνωσε η «BASF» σε συνεργασία με την «Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος» (HELMEPA), την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021.


Πάνω από 25 εργαζόμενοι της «BASF», εταιρειών μελών του «Σ.Β.Π.Ε.» και της «HELMEPA» καθάρισαν την παραλία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο όγκο απορριμμάτων. Ο καθαρισμός της παραλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της «BASF», τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από την Covid-19.


«Με αυτή τη συμβολική προσπάθεια, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τα πλαστικά δεν πρέπει να απορρίπτονται στο περιβάλλον. Η BASF είναι ιδρυτικό μέλος της παγκόσμιας Συμμαχίας για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα (Alliance to End Plastic Waste), που περιλαμβάνει περίπου 80 εταιρείες, συνεργαζόμενους φορείς και υποστηρικτές. Η συμμαχία έχει σαν στόχο την προώθηση λύσεων που μειώνουν και εξαλείφουν τα πλαστικά απόβλητα στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στις θάλασσες μας», τόνισε ο κ. Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της «BASF Ελλάς ΑΒΕΕ».


«Βρεθήκαμε σήμερα στο Σ.Ε.Φ. προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η βιομηχανία των πλαστικών πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Δράσεις καθαρισμού, όπως η σημερινή, αποτελούν μια έμπρακτη απόδειξη ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ρύπανσης και να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Τα πλαστικά μετά τη χρήση δεν είναι απορρίμματα αλλά αποτελούν έναν πολύτιμο πόρο, που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να προσφέρει λύσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας», δήλωσε ο κ. Ηλίας Μάμαλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του «Σ.Β.Π.Ε.». 


Από την πλευρά της, η κα Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της «Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA» δήλωσε: «Κάθε εθελοντικός καθαρισμός έχει μεγάλη αξία. Πέρα από την προφανή, δηλαδή αυτή της απομάκρυνσης απορριμμάτων από μια ακτή, δρούμε και προληπτικά αποτρέποντας να καταλήξουν ακόμα περισσότερα σκουπίδια στη θάλασσα. Αν συνεχίσουμε να ρυπαίνουμε με τους ίδιους ρυθμούς, εκτιμάται ότι το 2050 θα έχουμε περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια στις θάλασσες. Επίσης, οι καθαρισμοί παραλιών μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα πλαστικό καπάκι ή μια πλαστική σακούλα που θα προσπεράσουμε στην παραλία δεν είναι τόσο αθώα, αντιθέτως αποτελούν απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον, και αυτό είναι ακόμα ένα όφελος για όσους συμμετέχουν σε αυτή τη βιωματική δραστηριότητα. Μετά από κάθε καθαρισμό, πολλοί εθελοντές προχωράνε άμεσα σε αλλαγή συνηθειών. Μικρές αλλαγές, με μεγάλη αξία για την υγεία του πλανήτη μας».  

 

Η BASF ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας Alliance to End Plastic Waste


Η Συμμαχία για την εξάλειψη της ρύπανσης από πλαστικά απόβλητα (Alliance to End Plastic Waste) σχεδιάζει δράσεις όπου υπάρχει περισσότερη ανάγκη, εστιάζοντας σε τέσσερις βασικούς τομείς: Τη βελτίωση υποδομών για τη συλλογή και τη διαχείριση αποβλήτων και την αύξηση της ανακύκλωσης, την καινοτομία για να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν την ανάκτηση και την ανακύκλωση των πλαστικών και που δημιουργούν αξία για τα πλαστικά μετά τη χρήση τους, την εκπαίδευση και δέσμευση των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, των κοινοτήτων να λάβουν δράση, και τέλος, τον καθαρισμός περιοχών με συσσώρευση πλαστικών αποβλήτων στο περιβάλλον, ειδικότερα τους μεγαλύτερους αγωγούς αποβλήτων, όπως τα ποτάμια, που μεταφέρουν τα απόβλητα της στεριάς στις θάλασσες. Περισσότερα στο https://endplasticwaste.org/

news thumb
15.09.2021
Καμπάνια για την αξία των πλαστικών πραγματοποιεί η «Corepla» στα σχολεία της Ιταλίας

Με βασικό σύνθημα: «Είναι η σειρά μας», η «Corepla», το εθνικό κονσόρτσιουμ για τη συλλογή και την ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών στην Ιταλία, πραγματοποιεί μια πολύ σημαντική εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία της γειτονικής χώρας.

Με σύντομα βίντεο επιχειρεί να μάθει στα παιδιά από μικρή ηλικία για την ορθή χρήση των πλαστικών συσκευασιών, επιλέγοντας ως κεντρικό χαρακτήρα ένα ντετέκτιβ. Τον «Catch»,που μαθαίνει στα παιδιά ότι τα πλαστικά έχουν αξία.  

Η ορθή απόρριψη της πλαστικής συσκευασίας μετά τη χρήση της στους κάδους, η συλλογή, η ανακύκλωση και εν τέλει η παραγωγή ενός νέου, χρήσιμου προϊόντος αποδεικνύει ότι τα πλαστικά είναι ένας πολύτιμος πόρος στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Η καμπάνια ονομάζετε «Idea Plastica» και απευθύνεται στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αναφέρεται στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και βασίζεται στο τρίπτυχο: «Συλλογή, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση».

Μετατοπίζει την ευθύνη στο άτομο που αλόγιστα επιβαρύνει το περιβάλλον και όχι στα υλικά. 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της καμπάνιας και να δείτε ορισμένες φωτογραφίες από τις δράσεις στα σχολεία.

 


news thumb
11.09.2021
Για τις συνέπειες χρήσης 30% ανακυκλωμένου υλικού σε νέες πλαστικές συσκευασίες προειδοποιεί η «EuPC».
Απάντηση στην ανακοίνωση της «PlasticsEurope» εξέδωσε η «EuPC» υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν βιαστικά βήματα και να ακυρωθούν οι προσπάθειες για καλύτερο σχεδιασμό των προϊόντων. 

Παράλληλα, επισημαίνει τον κίνδυνο προβλημάτων στην απρόσκοπτη παροχή ανακυκλωμένων υλικών σε μια αγορά, που ακόμη βρίσκεται στα «σπάργανα» και υπάρχουν αναφορές για ελλείψεις.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του «Συνδέσμου Μεταποιητών Πλαστικών Ευρώπης» (EuPC) παρακάτω: 

«Οι μεταποιητές πλαστικών συσκευασιών στην Ευρώπη είναι προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής κυκλικής οικονομίας. 

Η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών στις συσκευασίες μειώνει την εξάρτηση της βιομηχανίας από τις ορυκτές πρώτες ύλες και κατά συνέπεια τις εκπομπές CO2 στην παραγωγή τους. 

Πιστεύουμε, ακράδαντα ότι ο στόχος αύξησης του ανακυκλωμένου περιεχομένου στις συσκευασίες, ώστε να φτάσει το 30% έως το 2030 είναι θεμιτός και εφικτός, εφόσον η ευθύνη διαμοιραστεί σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των πλαστικών.

Σχετικά με αυτό, η «EuPC» προειδοποιεί την «PlasticsEurope» για τις συνέπειες της μονομερούς τοποθέτησης αυτής της δομικής αλλαγής στις πλάτες των μεταποιητών πλαστικών (των πελατών της) χωρίς να εξετάσει προσεκτικά τις εναλλακτικές δυνατότητες αύξησης του ανακυκλωμένου περιεχομένου στις συσκευασίες

«Η εισαγωγή της υποχρέωσης χρήσης ανακυκλωμένου υλικού στα νέα προϊόντα δύναται να προκαλέσει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της αγοράς rPET της Ε.Ε., όπως είναι σήμερα. 

Όσο τα ανακυκλωμένα προϊόντα, που απαιτούνται από την αγορά, δεν είναι ακόμη διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες αλλά και σε ποιότητα, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας των πλαστικών συσκευασιών, ακόμη και απαγόρευσης της διάθεσης τους. 

Για παράδειγμα, στον τομέα της συσκευασίας τροφίμων δεν υπάρχουν ακόμη οι τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Έτσι μια εξέλιξη, όπως η παραπάνω, θα έθετε σε αμφιβολία την οικονομική βιωσιμότητα χιλιάδων μεσαίου μεγέθους εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση συσκευασιών στην Ευρώπη αλλά και τις επενδύσεις τους στην κυκλικότητα. 

Η κυκλική οικονομία είναι κοινή ευθύνη. 

Ως εκ τούτου, ζητούμε μια δίκαιη κατανομή των νομικών υποχρεώσεων σε όλη την αλυσίδα αξίας και αναγνώριση της χημικής ανακύκλωσης από την ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις. 

Για να μην υπάρξουν προβλήματα στη διάθεση ανακυκλωμένων υλικών, οι προμηθευτές πλαστικών θα πρέπει να δεσμευτούν να διαθέσουν αντίστοιχα υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένων πλαστικών ή πολυμερών, που έχουν κατασκευαστεί με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στην αγορά της ΕΕ.», δήλωσε ο Πρόεδρος της «EuPC», Ρενάτο Ζέλχερ.

Η «EuPC» χαιρετίζει τις καινοτομίες στην ανακύκλωση και υποστηρίζει τον ανοικτό και θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ τεχνολογιών χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις. Η χημική ανακύκλωση προσφέρει ευκαιρίες για την ταχύτερη υιοθέτηση της κυκλικής οικονομίας, κυρίως σε περιπτώσεις, όπου τα ρεύματα αποβλήτων αναμειγνύονται και επιμολύνονται, έτσι ώστε τα πλαστικά απόβλητα να μην μπορούν πλέον να ταξινομηθούν και να ανακυκλωθούν μηχανικά. 

Επιπλέον, η χημική επεξεργασία παραδίδει ανακυκλωμένα προϊόντα σε υψηλή ποιότητα παρθένου υλικού, που θα μπορούσε να συμβάλλει στο να εξομαλυνθεί η προσφορά υλικών για εφαρμογές, όπως οι συσκευασίες τροφίμων. 

Η μηχανική ανακύκλωση δεν μπορεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον τομέα, τουλάχιστον όχι ακόμη, αλλά και εδώ υπάρχουν τεχνολογικές καινοτομίες. 

Για να υπάρξει θεμιτός ανταγωνισμός και να εξευρεθούν σύντομα οι πιο οικολογικές και οικονομικές λύσεις ανακύκλωσης θα πρέπει να αναγνωριστεί άμεσα η χημική ανακύκλωση από την Ε.Ε. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «EuPC», Αλεξάντερ Ντανζίς πρόσθεσε: «Στηριζόμαστε κυρίως στην περαιτέρω επέκταση της καθιερωμένης μηχανικής ανακύκλωσης στον τομέα της συσκευασίας προκειμένου να υπάρξουν βιώσιμα αποτελέσματα τόσο οικονομικά όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσω κατάλληλου σχεδιασμού των προϊόντων για την ανακύκλωση και ποιοτικής συλλογής και διαλογής των απορριμμάτων. 

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακυρωθούν οι προσπάθειες επέκτασης της χωριστής συλλογής και του βέλτιστου σχεδιασμού για την ανακύκλωση με την ελπίδα ότι νέες τεχνολογίες θα τις καταστήσουν παρωχημένες στο άμεσο μέλλον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει υποβάλει ακόμη πρόταση για τις ποσοστώσεις στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Επί του παρόντος εξετάζει διάφορες ρυθμιστικές προσεγγίσεις για την αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένων προϊόντων. 

Μια πρώτη πρόταση αναμένεται το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους. Απαιτούμε όλες οι προσεγγίσεις να υπόκεινται σε αμερόληπτη επιστημονική εκτίμηση επιπτώσεων προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικές ζημιές καθώς και λάθη, που μπορεί να επιβαρύνουν το περιβάλλον. 

Οι μεταποιητές πλαστικών είναι ανοικτοί για περαιτέρω συζήτηση και συνεργασία με τους προμηθευτές πολυμερών και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς τους επόμενους μήνες» κατέληξε η ανακοίνωση. 

news thumb
10.09.2021
H «PlasticsEurope» υποστηρίζει τη χρήση 30% ανακυκλωμένου υλικού σε νέες συσκευασίες έως το 2030.

Την υποστήριξη της στους στόχους μείωσης της υπερβολικής συσκευασίας και των απορριμμάτων που προέρχονται από αυτή επανέλαβε η «PlasticsEurope» με ανακοίνωση της, με την ευκαιρία της αναθεώρησης της Οδηγίας για τις συσκευασίες και τα απόβλητα συσκευασίας (PPWD).

Ο Σύνδεσμος των Ευρωπαίων Παραγωγών Πλαστικών θεωρεί την εφαρμογή της συγκεκριμένης Οδηγίας ως το κλειδί για τη μετάβαση σε μια αποτελεσματική κυκλική οικονομία για τα πλαστικά.

Επιπρόσθετα, η «PlasticsEurope» υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υποχρεωτικό στόχο χρήσης ανακυκλωμένων υλών κατά 30% στις πλαστικές συσκευασίες έως το 2030.

Τα μέλη της «PlasticsEurope» εργάζονται ήδη με συνέπεια για την επίτευξη αυτού του κεφαλαιώδους στόχου, επενδύοντας δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των ανακυκλωμένων πρώτων υλών και την εύρεση νέων τεχνολογικών λύσεων.

Οι επενδύσεις σε τεχνολογίες, όπως η χημική ανακύκλωση είναι απαραίτητες για την επίτευξη μιας τέτοιας υποχρέωσης.

Η «PlasticsEurope» εκτιμά ότι οι προγραμματισμένες επενδύσεις των μελών της για την υιοθέτηση αυτής της ζωτικής τεχνολογίας και την κατασκευή υποδομών κυμαίνονται από 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 έως 7,2δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030 σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της «PlasticsEurope» και Διευθύνων Σύμβουλος της «Covestro»,Δρ. Μάρκους Στέιλεμαν δήλωσε: «Η ανθρωπότητα θα πρέπει να υιοθετήσει την έννοια της κυκλικής οικονομίας. Αποτελεί το κλειδί για την κλιματική ουδετερότητα, τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η υποστήριξη μας στον υποχρεωτικό στόχο χρήσης ανακυκλωμένου περιεχομένου στις νέες πλαστικές συσκευασίες στην Ε.Ε. καταδεικνύει τη δέσμευσή μας για επιτάχυνση της υιοθέτησης της κυκλικής οικονομίας και συμβάλλει στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης της Ε.Ε. για την «Πράσινη Συμφωνία» (Green Deal) και την Κυκλική Οικονομία.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειαζόμαστε νέο τρόπο σκέψης, καινούρια νοοτροπία και αλλαγές στη συμπεριφορά. Επίσης, προϊόντα υψηλότερης απόδοσης, καινοτόμο σχεδιασμό και νέες υποδομές, μεταξύ άλλων.

Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι το ανακυκλωμένο περιεχόμενο, που προέρχεται από τα «απόβλητα» θα εξάγεται μέσω μιας τεχνολογικά ουδέτερης προσέγγισης που θα περιλαμβάνει τόσο τη μηχανική όσο και τη χημική ανακύκλωση».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της«PlasticsEurope», Βιρτζίνια Γιάνσενς, σχολίασε: «Χρειαζόμαστε ένα εναρμονισμένο πλαίσιο πολιτικής στην ΕΕ που να παρέχει σιγουριά και να προσφέρει κίνητρα για περαιτέρω επενδύσεις στις υποδομές συλλογής, διαλογής και ανακύκλωσης αλλά και στις νέες τεχνολογίες, όπως η χημική ανακύκλωση.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της ενιαίας αγοράς. Ωστόσο, η συστημική αλλαγή απαιτεί συντονισμένη συνεργασία. Μόνο με τη συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και την αλυσίδα αξίας μπορούμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο. Με τις κατάλληλες συνθήκες, η βιομηχανία των πλαστικών θα είναι πολύ διαφορετική σε 10 χρόνια από τώρα». 

Η «Κυκλική Συμμαχία για τα Πλαστικά» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού του είδους της συντονισμένης συνεργασίας, η οποία είναι απαραίτητη. Η συμμαχία, στην οποία η «PlasticsEurope» διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει περισσότερα από 290 μέλη της αλυσίδας αξίας που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν 10 εκατομμύρια τόνους ανακυκλωμένου περιεχομένου σε νέα προϊόντα έως το 2025.

 

news thumb
17.07.2021
Εμπλουτίστηκε και επαναλειτουργεί η πλατφόρμα «MORE»

Στο συνεχή εμπλουτισμό της προβαίνει η πλατφόρμα «MORE»,στην οποία από τις αρχές Ιουνίου του 2021 προστέθηκαν οι απαιτήσεις πιστοποίησης και ελέγχου, που αφορούν τους μεταποιητές πλαστικών στην Ευρώπη, οι οποίοι καταχωρούν τις ποσότητες ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούν σε νέα προϊόντα.

 

Η ψηφιακή πλατφόρμα, που είναι ένα εργαλείο για την καταγραφή των ποσοτήτων ανακυκλωμένων πλαστικών στην Ευρώπη, παρουσιάστηκε εκ νέου στις αρχές Ιουνίου του 2021.

 

Η πλατφόρμα «MoRE» είχε κλείσει ουσιαστικά για ετήσια συντήρηση, προκειμένου να προστεθούν σε αυτήν όλες οι τελευταίες ενημερώσεις και για να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της «Circular PlasticsAlliance», έτσι ώστε να συλλέγει δεδομένα από τους μεταποιητές πλαστικών.

 

«Έχουμε ήδη καταγράψει ότι συλλέχθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο τόνοι ανακυκλωμένων υλικών, οι οποίοι  χρησιμοποιήθηκαν σε νέα προϊόντα κατά τοδεύτερο έτος λειτουργίας της πλατφόρμας, το 2020.

 

Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει ότι οι μεταποιητές στην Ευρώπη έχουν αποδεχτεί ευρέως το εργαλείο «MORE» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Συνδέσμου Ευρωπαίων Μεταποιητών Πλαστικών» (EuPC), Αλεξάντερ Ντανζίς.

 

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι διορίστηκαν 14 εθνικοί συντονιστές σε ισάριθμες χώρες-μέλη της «EuPC». Οι χώρες αυτές συμμετέχουν στην εθνική διαδικασία παρακολούθησης των ποσοτήτων ανακυκλωμένων υλικών, που χρησιμοποιούνται σε νέα προϊόντα και οι συντονιστές θα έχουν ως στόχο να διευκολύνουν την πρόσβαση στα μέλη τους στην πλατφόρμα και παράλληλα να συμβάλλουν στον καλύτερο συντονισμό με τις εθνικές βιομηχανίες μεταποίησης πλαστικών για να καταχωρηθούν όλες οι ποσότητες στην πλατφόρμα, η οποία αποτελεί σύμμαχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Όλες οι εταιρείες, που μεταποιούν πλαστικά και χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα πλαστικά ενθαρρύνονται να καταχωρήσουν τις ποσότητες αυτές στην πλατφόρμα.

 

Η εναρμονισμένη πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει την απορρόφηση των ανακυκλωμένων πολυμερών σε προϊόντα, καθώς η βιομηχανία επιδιώκει να επιτύχει τον στόχο της Ε.Ε. για χρήση 10 εκατομμυρίων τόνων ανακυκλωμένων πολυμερών σε νέα προϊόντα στη χρονική περίοδο από το 2025 έως και το 2030.

 

Η ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 25 Απριλίου 2019.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από την «EuPC» σε συνεργασία με τα μέλη της, προκειμένου να υποστηριχθούν έμπρακτα οι στόχοι της στρατηγικής γιατα πλαστικά, που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Με τη διάθεση της πλατφόρμας στις περισσότερες αγορές της Ε.Ε. καλύπτεται ποσοστό της τάξης του 70% των ανακυκλωμένων πλαστικών, που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη.

 

Η ενεργή συμμετοχή των εταιρειών θα είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία και την αξιοπιστία της πλατφόρμας «MORE».

 

H «EuPC» συνεργάζεται στενά με τα μέλη της για να διασφαλίσει την προώθηση της πλατφόρμας στις εταιρείες μεταποίησης πλαστικών.

 

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και γαλλικά, με στόχο να καλύψει τις περισσότερες από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια.

 

Μπορείτε να επισκεφτείτε την πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.moreplatform.eu 

news thumb
30.06.2021
Τις κατευθυντήριες γραμμές για την εναρμονισμένη εφαρμογή των κανόνων για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης εξέδωσε η Ε.Ε.

 Μόλις στις αρχές Ιουνίου του 2021, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλικό καθοδήγησης σχετικά με τους ενωσιακούς κανόνες για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης.

 

Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η οποία είχε επισημανθεί αρμοδίως από το «Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» στη χώρα μας και από τη «EuPC»στην Ευρώπη, προκαλεί σύγχυση στις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο και απειλείται η βιωσιμότητα τους από τη νέα αυτή Οδηγία. 

 

Η Ε.Ε. εξέδωσε, παράλληλα, εκτελεστική απόφαση για την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τα αλιευτικά εργαλεία που διατίθενται στην αγορά και τα απόβλητα αλιευτικών εργαλείων που περισυλλέγονται.

 

Οι κανόνες αυτοί αποσκοπούν στη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων από πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης και αλιευτικά εργαλεία και προωθούν τη μετάβαση σε μια Κυκλική Οικονομία με καινοτόμα και βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα, προϊόντα και υλικά.

 

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, κ. Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε: «Ο περιορισμός της κατανάλωσης πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης συμβάλλει στην προστασία της υγείας του ανθρώπου και του πλανήτη. Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν ορόσημο για την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων, παρέχουν στήριξη σε βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα και μας φέρνουν πιο κοντά σε μια Κυκλική Οικονομία όπου τα επαναχρησιμοποιήσιμα είδη προτιμώνται έναντι των ειδών μίας χρήσης.

 

Αυτός είναι ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας — η προστασία και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, με παράλληλη τόνωση της καινοτομίας από τις επιχειρήσεις».

 

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, κ.Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, δήλωσε: «Οι αρνητικές επιπτώσεις των πλαστικών αποβλήτων στο περιβάλλον, στους ωκεανούς, στη θαλάσσια ζωή αλλά και την υγεία μας είναι παγκόσμιες και δραματικές.

 

Τα πλαστικά απόβλητα εξακολουθούν να συσσωρεύονται και 11.000 τόνοι αλιευτικών εργαλείων χάνονται ή απορρίπτονται στις θάλασσες της Ε.Ε. κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα της άδηλης αλιείας. Οι κανόνες για τη μείωση των πλαστικών ρύπων είναι φιλόδοξοι, ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις των πολιτών για αποφασιστική δράση και καθιστούν την Ε.Ε. πρωτοπόρο στον παγκόσμιο αγώνα κατά των θαλάσσιων απορριμμάτων. Κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την καταπολέμηση των σοβαρών επιπτώσεων των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης και των εγκαταλελειμμένων αλιευτικών εργαλείων, και για την προσέγγιση σε μια πιο Κυκλική Οικονομία».

 

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. από το 2019 για τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, τα κράτη μέλη οφείλουν να διασφαλίσουν, έως τις 3 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ότι ορισμένα απ’ αυτά τα προϊόντα δεν διατίθενται πλέον στην αγορά της Ε.Ε.. ΄

 

Αυτά είναι επιλεγμένα προϊόντα για τα οποία υπάρχουν οικονομικά προσιτές εναλλακτικές λύσεις χωρίς πλαστικό: μπατονέτες, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, καλαμάκια, αναδευτήρες, καλαμάκια στήριξης μπαλονιών και ορισμένα προϊόντα από διογκωμένο πολυστυρένιο (κύπελλα και δοχεία τροφίμων και ποτών), καθώς και όλα τα προϊόντα από οξοδιασπώμενα πλαστικά.

 

Για άλλα πλαστικά προϊόντα, όπως αλιευτικά εργαλεία, πλαστικές σακούλες μίας χρήσης, φιάλες, δοχεία τροφίμων και ποτών για άμεση κατανάλωση, συσκευασίες και περιτυλίγματα, φίλτρα καπνού, προϊόντα ατομικής υγιεινής και υγρά μαντηλάκια, ισχύουν διαφορετικά μέτρα όπως ο περιορισμός της χρήσης τους, η μείωση της κατανάλωσής τους και η αποφυγή της δημιουργίας απορριμμάτων μέσω απαιτήσεων επισήμανσης, προγραμμάτων διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού (αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει»), εκστρατειών ευαισθητοποίησης και απαιτήσεων ως προς τον σχεδιασμό των προϊόντων.

 

Στόχος των κατευθυντήριων γραμμών είναι να διασφαλιστεί ότι οι νέοι κανόνες θα εφαρμόζονται ορθά και ομοιόμορφα σε ολόκληρη την Ε.Ε.. Η εναρμονισμένη μεταφορά στην εθνική νομοθεσία είναι σημαντική για την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς όσον αφορά τα προϊόντα που καλύπτονται από τους κανόνες αυτούς.

 

Οι κατευθυντήριες γραμμές εξηγούν κάποιους βασικούς ορισμούς και όρους και καταρτίστηκαν κατόπιν εκτεταμένων διαβουλεύσεων με τα κράτη μέλη και σε συνεννόηση με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών.

 

Η εκτελεστική απόφαση για την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τα αλιευτικά εργαλεία που διατίθενται στην αγορά και τα απόβλητα αλιευτικών εργαλείων που περισυλλέγονται επιτρέπει στα κράτη μέλη να εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους να αναφέρουν, από το 2022, τα αλιευτικά εργαλεία που περιέχουν πλαστική ύλη και τα οποία διατίθενται στην αγορά και τα αλιευτικά εργαλεία που περισυλλέγονται από τη θάλασσα.

 

Στόχος είναι η παροχή κινήτρων ώστε να μεταφέρονται στη ξηρά όλα τα αλιευτικά εργαλεία και να βελτιωθεί η μεταχείριση των αλιευτικών εργαλείων, μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού.

 

Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία, τα κράτη μέλη που διαθέτουν θαλάσσια ύδατα θα πρέπει να ορίσουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024, εθνικό ετήσιο ελάχιστο ποσοστό συλλογής προς ανακύκλωση των αποβλήτων αλιευτικών εργαλείων που περιέχουν πλαστική ύλη, με απώτερο σκοπό τον καθορισμό δεσμευτικών ποσοτικών στόχων συλλογής σε επίπεδο Ένωσης.

 

Τα εγκαταλελειμμένα, απολεσθέντα ή απορριφθέντα αλιευτικά εργαλεία αποτελούν το 27 % των απορριμμάτων στις παραλίες, όπως αναφέρεται στην εκτίμηση επιπτώσεων από το 2018, ενώ σημαντικό ποσοστό των αλιευτικών εργαλείων που διατίθενται στην αγορά δεν συλλέγεται για επεξεργασία.

Τις κατευθυντήριες γραμμές μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ

 

 

news thumb
03.06.2021
Με επιτυχία διεξήχθη το Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) για την ανακύκλωση
Mε επιτυχία και σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης στις 2 Ιουνίου, το Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Βιομηχανικών Πλαστικών Ελλάδων (Σ.Β.Π.Ε.), Ανακύκλωση και Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις και Ευκαιρίες, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Στο Συνέδριο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, οι καινοτόμες λύσεις, όπως η χημική ανακύκλωση, εργαλεία για τη βελτίωση της διαδικασίας, όπως οι πλατφόρμες «RecyClass», «PolyCert» και «MORE», ενώ παρουσιάστηκαν και οι βέλτιστες πρακτικές για τη βιώσιμη και κυκλική χρήση των υλικών.
 

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητής Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Εμμανουήλ Γραφάκος.