preloader icon

01.06.2020
Γενικές Συνελεύσεις
Με τηλεδιάσκεψη η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Β.Π.Ε.
news image

Νέες συνήθειες επιφέρει η πανδημία και η ανάγκη για διατήρηση της ασφάλειας όλων, αναγκάζει τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος να προσαρμοστεί στις επιταγές της εποχής και να πραγματοποιήσει την Ετήσια Γενική του Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2020. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω επιστολή, που εστάλη προς τα μέλη του Σ.Β.Π.Ε.

«Αγαπητά μέλη,

Ελπίζουμε να είστε καλά σε αυτές τις πρωτοφανείς ημέρες που διανύουμε. Η πανδημία έφερε μια σειρά αλλαγών, που φαίνεται ότι θα μας συνοδεύουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τούτο, δεν σημαίνει ασφαλώς, ότι θα παραμείνουμε σε μια ακινησία δραστηριότητας. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος στο αποκορύφωμα της υγειονομικής δραστηριότητας πύκνωσε τις δράσεις του θέλοντας να εκπληρώσει την καταστατική του υποχρέωση για διασφάλιση των συμφερόντων των μελών του.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος προσαρμοζόμενος στις πρωτόγνωρες συνθήκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της εποχής της πανδημίας, επιθυμώντας να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια της υγείας των μελών του αλλά και τη διαφάνεια σχετικά με τις δράσεις του, αποφάσισε να διεξάγει την Ετήσια Γενική Συνέλευση του εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020.  

Η δια ζώσης παρουσία των μελών και ο συγχρωτισμός μας σε έναν κλειστό χώρο θα εγκυμονούσε αχρείαστους κινδύνους σε μια εποχή, που η λογική επιτάσσει την αποφυγή τους.

Προκειμένου να μην καθυστερήσει η ενημέρωση των μελών για σημαντικά ζητήματα αποφασίστηκε η εξ αποστάσεως Γενική Συνέλευση, χάρη στην οποία θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και για τα μέλη μας, που δεν έχουν την έδρα τους στην Αθήνα και έτσι θα αποφύγουν ένα χρονοβόρο ταξίδι για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, θα χωριστεί σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο τα ταμειακώς ενήμερα μέλη, θα υπάρξει μια ανασκόπηση των δράσεων του Σ.Β.Π.Ε., η έκθεση πεπραγμένων, ο οικονομικός απολογισμός και σύνοψη της επικοινωνιακής στρατηγικής από την συνεργάτιδα εταιρεία επικοινωνίας.

Στο δεύτερο μέρος, που θα είναι ανοιχτό προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν, θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε από τις Βρυξέλλες τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «EuPC», Αλεξάντερ Ντανζίς, ο οποίος θα μιλήσει για την στρατηγική της ευρωπαϊκής βιομηχανίας πλαστικών και τις προκλήσεις, που καλείται να διαχειριστεί εν όψει της εναρμόνισης της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πλαστικά μιας χρήσης με τις εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών.

Στο δεύτερο μέρος της Συνέλευσης θα υπάρξουν και άλλοι προσκεκλημένοι, που θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση θα μπορέσουν να συνδεθούν μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους και να παρακολουθήσουν τις εργασίες της.

Για το πρώτο μέρος δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο τα μέλη που θα είναι ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2020 έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Τα μέλη αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση με απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου. Θα τους αποσταλεί, πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, ένα e-mail με τις οδηγίες και τον κωδικό πρόσβασης για να συνδεθούν στην πλατφόρμα.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τα μέλη γραπτώς. Για την καλύτερη διαχείριση του πολύτιμου χρόνου όλων μας, αν υπάρχουν κάποιες γενικές ερωτήσεις θα μπορούσαν να αποσταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@ahpi.gr με τίτλο «Ερώτηση για τη Γενική Συνέλευση» το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Θα ακολουθήσει σύντομα η ολοκληρωμένη ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, η επίσημη πρόσκληση, όπως και οι λεπτομέρειες σύνδεσης για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη».