preloader icon

05.05.2022
Τα νέα του Συνδέσμου
Μελέτη για την διατήρηση λαχανικών σε κλειστές συσκευασίες διογκωμένης πολυστερίνης
news image

Τα οφέλη της διατήρησης λαχανικών σε κλειστές συσκευασίες διογκωμένης πολυστερίνης αναδεικνύει μελέτη του εργαστηρίου λαχανοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την μελέτη, η κλειστή συσκευασία EPS διατήρησε την σχετική υγρασία των λαχανικών σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με το συμβατικό χαρτοκιβώτιο, περιόρισε σημαντικά την απώλεια βάρους των προϊόντων και δεν επηρέασε το χρώμα τους.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην μελέτη, η οποία παρατίθεται παρακάτω: 

Final report on storage of vegetable products in expanded polystyrene packages

Storage of broccoli floret heads in EPS package

Διατήρηση λαχανικών σε κλειστές συσκευασίες διογκωμένης πολυστερίνης

Storage of vegetable products in expanded polystyrene packages