preloader icon
card icon
Διοικητικό Συμβούλιο
board president
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βασίλειος Γούναρης

Γεννήθηκε το 1961 στον Πλάτανο, Αιγίου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έκανε σπουδές στην Οικονομία, το Marketing και την Κοινωνιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από τις αρχές του 2009, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Shell Co. ΕλλάςΑΕ, όπου σύντομα ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Όταν το τμήμα αγροχημικών της Shell Chemical Ελλάς εξαγοράστηκε από την Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ, ανέλαβε πάλι τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων έως το 1998 οπότε και ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Το 2000, η Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ εξαγοράστηκε από τη BASF, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ, την οποία και κατείχε έως το τέλος του 2008.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.), καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Σωματίου Υποστηρικτών του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ (2003-2006), Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ, συνεπικεφαλής για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) (2015-2017) και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 15ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε το 2004, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το Χάος».

Επίσης, από το 2009 έως το 2013 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ),  του οποίου υπήρξε Γενικός Γραμματέας από το 2005. Από το 2000 έως το 2012, διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χαρίλαος Πανόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι κάτοχος «Bachelor» στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Αγγλίας και έπειτα από το τέλος των σπουδών του απέκτησε «Master of Business Administration (MBA) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2011 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην βιομηχανία πλαστικών «Αφοί Πανόπουλοι αβεε – Πανχαρτ» που εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας.

Το 2012 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, θέση που κατείχε έως το 2019. Εξελέγη αναπληρωματικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (μεταποιητικό τμήμα) στις εκλογές του 2017.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτήριος Κορδάς

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1969. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος. Από το 1994 έχει διατελέσει στέλεχος σε εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και στην Κύπρο και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης έργων διαχείρισης αποβλήτων. Από το 2009 είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας WasteSolutions A.E.. Από το 2015 είναι Σύμβουλος Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εργων, του Ομίλου VKCA.E.,που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης πόρων (resourcemanagement) όπως επίσης και στη λειτουργία μονάδων διαχείρισης αποβλήτων.

Από το 2017 είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης της εταιρείας Replastik ΙΚΕ, μέλος του Ομίλου VKCA.Ε. η οποία εξειδικεύεται στην ανακύκλωση δευτερογενών πλαστικών. Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα, σημαντική παρουσία στην Ελλάδα αλλά και εξαγωγική δραστηριότητα.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Γεροντόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην συνέχεια έλαβε MBA in Finance από το Stirling University of Scotland, ως υπότροφος της Βρετανικής Πρεσβείας. Εργάστηκε στο τμήμα εξαγωγών της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε., σε εταιρεία διανομής προϊόντων της NESTLE στην Αφρική και τα τελευταία 17 χρόνια δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορίας πλαστικών πρώτων υλών, χημικών και μηχανημάτων στην Ionian Chemicals.

Είναι πρόεδρος και εμπορικός διευθυντής των εταιρειών Orbit Polymersκαι Ionian Chemicals.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΤΑΜΙΑΣ
Δημήτριος Κωτσόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Μηχανολόγος – Μηχανικός στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης και αποφοίτησε το 2007.

Από το 2009, είναι συνιδιοκτήτης της M.P. Extruders Ο.Ε., ειδικεύεται στη σχεδίαση και στην εξ’ ολοκλήρου κατασκευή μηχανημάτων blown film Extruders, καθώς και τη σχεδίαση ολοκληρωμένων γραμμών παραγωγής πλαστικής εύκαμπτης συσκευασίας.

Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου τους Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο 2016. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Νοέμβριο του 2009.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ
Νικόλαος Οικονομίδης

Γεννήθηκε στην Πειραιά το 1969. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Chemical Engineering από το University of Cincinnati/USA.

Είναι κύριος μέτοχος και αντιπρόεδρος της εταιρίας ‘ΒΕΝ. Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΒΕΕ – ΠΕΙΡΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ’. Για περισσότερα από 25 χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης στην προσωπική εταιρία στον χώρο της εύκαμπτης συσκευασίας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος και το 2015 εξελέγη Αναπληρωτής ταμίας του Συνδέσμου.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΜΕΛΟΣ ΔΣ
Σταύρος Παντελόπουλος

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της  Α.Σ.Ο.Ε.Ε.. Άρχισε την καριέρα του στην εταιρεία «Μινέρβα Ελαιουργικών επιχειρήσεων». Κατά την αποχώρηση του ήταν Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

Επίσης εργάστηκε σε Θέση Οικονομικού Διευθυντή στην «Γρηγόρης Μικρογεύματα  Α.Ε.» και σαν προϊστάμενος Λογιστηρίου στην «Ράδιο Κορασίδης Α.Ε.».

Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στη «Resilux Εταιρεία Συσκευασιών Ν. Ευρώπης Α.Β.Ε.Ε.»

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
card icon
executive director
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ηλίας Μάμαλης

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1955. Σπούδασε Χημικές Επιστήμες στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λιέγης του Βελγίου. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στο γνωστικό αντικείμενο της Ομογενούς Καταλυτικής Χημείας από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λιέγης του Βελγίου.

Από το 2017 είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος.

Άρχισε την καριέρα του από την εταιρεία «GE Plastics Europe» στην Ολλανδία, το 1987, όπου ανέλαβε μια σειρά θέσεων ευθύνης για να φτάσει να εξελιχθεί επικεφαλής χημικός της.

Συνέχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρεία «PolyOne / MA Hanna», στην Γαλλία και στο Βέλγιο, όπου έφτασε έως τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Προσθέτων Ευρώπης (Masterbatch).

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2002 όπου και ανέλαβε Τεχνικός-Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, «Ελληνικά Καλώδια» (Όμιλος Βιοχάλκο).
Το 2006 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του «Ελληνο Γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου» (ΕΓΕΒΕ) ενώ το 2012 κατείχε τη θέση του Partner Business Development της εταιρείας «VERALLIS».

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down