preloader icon
card icon
Διοικητικό Συμβούλιο
board president
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βασίλειος Γούναρης

Γεννήθηκε το 1961 στον Πλάτανο, Αιγίου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έκανε σπουδές στην Οικονομία, το Marketing και την Κοινωνιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από τις αρχές του 2009, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Shell Co. ΕλλάςΑΕ, όπου σύντομα ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Όταν το τμήμα αγροχημικών της Shell Chemical Ελλάς εξαγοράστηκε από την Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ, ανέλαβε πάλι τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων έως το 1998 οπότε και ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Το 2000, η Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ εξαγοράστηκε από τη BASF, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ, την οποία και κατείχε έως το τέλος του 2008.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.), καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Σωματίου Υποστηρικτών του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ (2003-2006), Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ, συνεπικεφαλής για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) (2015-2017) και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 15ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε το 2004, με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το Χάος».

Επίσης, από το 2009 έως το 2013 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ),  του οποίου υπήρξε Γενικός Γραμματέας από το 2005. Από το 2000 έως το 2012, διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χαρίλαος Πανόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι κάτοχος «Bachelor» στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Αγγλίας και έπειτα από το τέλος των σπουδών του απέκτησε «Master of Business Administration (MBA) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2011 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην βιομηχανία πλαστικών «Αφοί Πανόπουλοι αβεε – Πανχαρτ» που εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας.

Το 2012 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, θέση που κατείχε έως το 2019. Εξελέγη αναπληρωματικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (μεταποιητικό τμήμα) στις εκλογές του 2017.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Κουτρούμπας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.
Αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέλαβε το 1989 τη θέση του Υπεύθυνου Καταστήματος Αθηνών στα Πλαστικά Κρήτης.
Κύριες αρμοδιότητες του αποτέλεσαν η διαχείριση των οικονομικών, του προσωπικού, της αποθήκης, καθώς και η εκπροσώπηση της εταιρείας.
Από το 2007 έγινε Προϊστάμενος του Business Unit Masterbatch Νοτίου Ελλάδας, μία θέση με έμφαση στις πωλήσεις Masterbatch, διατηρώντας παράλληλα τις προαναφερθείσες αρμοδιότητες που αφορούν το τμήμα του.

Στον ελεύθερο του χρόνο απολαμβάνει στιγμές με την οικογένειά του και ασχολείται με τις αγαπημένες του δραστηριότητες, την κολύμβηση και το τένις.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Άγγελος Τσερέπας

Γεννήθηκε το 1996 και αποτελεί μέλος της τρίτης γενιάς της επιχείρησης «Lariplast». Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά των επιχειρήσεων.
Διαθέτει ήδη εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων ενώ διακρίνεται για τις ηγετικές του ικανότητες, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων, την αξιοπιστία, την οργάνωση και την υπευθυνότητα.
Προσωπική του φιλοδοξία είναι η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων που να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές.
Επίσης η δημιουργία μιας παραγωγικής οργανωτικής δομής που να εμπλέκει περισσότερο όλα τα μέλη της ομάδας σε πολλές λειτουργίες της επιχείρησης και να εμπνέει τις ομάδες να πετυχαίνουν τους στόχους της εταιρείας.

Ο Άγγελος Τσερέπας αναγνωρίζεται για την προσήλωση στα αποτελέσματα, τη συνδυαστική σκέψη και τις ικανότητες διαπραγμάτευσης.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΤΑΜΙΑΣ
Νικόλαος Οικονομίδης

Γεννήθηκε στην Πειραιά το 1969. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Chemical Engineering από το University of Cincinnati/USA.

Είναι κύριος μέτοχος και αντιπρόεδρος της εταιρίας ‘ΒΕΝ. Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΒΕΕ – ΠΕΙΡΑΪΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ’. Για περισσότερα από 25 χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης στην προσωπική εταιρία στον χώρο της εύκαμπτης συσκευασίας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος και το 2015 εξελέγη Αναπληρωτής ταμίας του Συνδέσμου.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ
Δημήτριος Κωτσόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Μηχανολόγος – Μηχανικός στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης και αποφοίτησε το 2007.

Από το 2009, είναι συνιδιοκτήτης της M.P. Extruders Ο.Ε., ειδικεύεται στη σχεδίαση και στην εξ’ ολοκλήρου κατασκευή μηχανημάτων blown film Extruders, καθώς και τη σχεδίαση ολοκληρωμένων γραμμών παραγωγής πλαστικής εύκαμπτης συσκευασίας.

Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου τους Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο 2016. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Νοέμβριο του 2009.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΜΕΛΟΣ ΔΣ
Παναγιώτης Γεροντόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην συνέχεια έλαβε MBA in Finance από το Stirling University of Scotland, ως υπότροφος της Βρετανικής Πρεσβείας. Εργάστηκε στο τμήμα εξαγωγών της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε., σε εταιρεία διανομής προϊόντων της NESTLE στην Αφρική και τα τελευταία 17 χρόνια δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορίας πλαστικών πρώτων υλών, χημικών και μηχανημάτων στην Ionian Chemicals.

Είναι πρόεδρος και εμπορικός διευθυντής των εταιρειών Orbit Polymersκαι Ionian Chemicals.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down
board president
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Γιώργος Λυσσαίος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ιmperial College of London.
Διαθέτει τριάντα και πλέον χρόνια εμπειρίας στη Γενική Διεύθυνση μεγάλων πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών ανταποκρινόμενος με επιτυχία σε θέσεις αυξημένης ευθύνης.
Επιπρόσθετα διαθέτει επιχειρηματική εμπειρία στον στρατηγικό και οικονομικό σχεδιασμό, στον έλεγχο επιχειρήσεων καθώς και στον σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων μετασχηματισμού της διοίκησης επιχειρήσεων.

Αναγνωρίζεται για την ισχυρή στρατηγική του σκέψη, την προσήλωση στα αποτελέσματα, τις αναλυτικές τεχνικές, καθώς και για τις διαπροσωπικές, επικοινωνιακές και ηγετικές δεξιότητες.
Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Διάβασε περισσότερα
accordion transparent arrow down