Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος στην έκθεση του μέλλοντος, την Κ2019 (Videos)

Η καρδιά της παγκόσμιας βιομηχανίας πλαστικών πάλλεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, εκεί, όπου από τις 16 Οκτωβρίου άνοιξε η αυλαία της σπουδαιότερης έκθεσης στον κόσμο για τον κλάδο, της «Κ 2019».

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος εκπροσωπείται στην «Κ 2019», την έκθεση του μέλλοντος και με εποικοδομητικές συναντήσεις ενδυναμώνει τις διεθνείς του σχέσεις.

Σχέσεις, που θα φανούν πολύτιμες στο άμεσο μέλλον, όπου η ελληνική βιομηχανία πλαστικών θα κληθεί να διαχειριστεί μια σειρά από προκλήσεις.

Η καινοτομία θα αποτελέσει το κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, όπως διαφαίνεται και στην “Κ 2019”.

Οι φουτουριστικές εικόνες, που συναντά κανείς στα περίπου 175000 τετραγωνικά μέτρα, όπου εκτείνεται η εμβληματική έκθεση, αποδεικνύουν την απαράμιλλη  ικανότητα καινοτομίας της βιομηχανίας και επισφραγίζουν την μετάβαση μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με «όχημα» τα πλαστικά.

Ένα μέλλον, όπου η αειφορία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητες για τη βιομηχανία των πλαστικών. Ένα από τα κύρια θέματα της Κ-2019 είναι η επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των πλαστικών, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο παρακάτω βίντεο.

Ένας άλλος στόχος,  της εκπλήρωσης της κυκλικής οικονομίας, μοιάζει αυτή την εποχή, που η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, ως μια μεγάλη πρόκληση.

Στην Κ -2019, όμως, με συγκεκριμένα παραδείγματα, που παρουσιάζονται από τους περίπου 3000 εκθέτες, αποκτάς την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κοντά στην υλοποίηση του.

Γυαλιά ηλίου, που παράγονται σε 45 δευτερόλεπτα και ανακυκλώνονται εύκολα έπειτα από την περίοδο χρήσης τους. Αθλητικά παπούτσια και κουτιά από πλαστικό, που έχουν παραχθεί από αλιευτικά δίχτυα δείχνουν στην πράξη ότι οι αρχές της κυκλικής οικονομίας εφαρμόζονται ήδη, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

Η Κ -2019 θα ρίξει την αυλαία της στις 23 Οκτωβρίου. Η σπουδαία έκθεση, με την πληθώρα καινοτομιών της, έχει ήδη ενώσει τη βιομηχανία πλαστικών για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να προσφέρει ένα κοινό όραμα, στο οποίο τα πλαστικά θα διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον, με «καύσιμο», την κυκλική οικονομία…